Eindelijk, de iPhone

43 reacties

Ondanks het feit dat Linksys (Cisco) onlangs al een iPhone uitbracht, is er nu eindelijk de veel gerumoerde iPhone van Apple. Men verwachtte een telefoon en misschien ook wel een aparte fullscreen video iPod. Echter Steve verbaasde ons en combineerde deze twee. Het is een “slimme smartphone” geworden, want Steve vond de smartphones alles behalve slim.

Lees verder voor een uitgebreid verhaal over de iPhone.

Dus, het is niet alleen een simpele telefoon. Om te beginnen is het ook een iPod, maar zelfs één die beter is dan de échte iPods. Waarom? Nou als eerste is de interface veel uitgebreider. Zo staan er kopjes met de letters van het alfabet is de lijst met artiesten (of albums etc.) als je door je lijst scrolt. Klik je op een artiest dan krijg je een lijstje met de albums, inclusief album art. Ga je naar iets luisteren krijg je standaard de album art te zien, echter klik je hierop dan draait het hoesje om en zie je de nummers van het album in een lijstje staan. Maar het gaat nog verder. Draai je iPod om, door de ingebouwde sensors weet de iPhone dat je dat doet, en je zit in de CoverFlow mode. Dit is net zoals in iTunes. Je kunt door de hoesjes bladeren op een zeer visuele manier.

Wat scrollen betreft, dit gaat niet meer met een clickwheel, of wat voor ronddraaiende beweging dan ook. Je sleept gewoon met je vinger van boven naar beneden over het scherm heen en het lijstje scrolt de gewenste kant op. Zo zijn er nog meer vernuftige dingen gedaan met het “multi-touchscreen”. Om de iPhone te unlocken moet je niet een bepaalde toetsen combinatie indrukken, nee je “schuift” simpelweg een schuifje van links naar rechts op het beeldscherm. Ook met photo’s kan je goed gebruikmaken van het touchscreen, zo kan je doormiddel van twee vingers uit elkaar te schuiven inzoomen op een foto.

Wat foto’s betreft, de iPhone beschikt over een 2,0 megapixel camera. Dit is niet het beste wat je zou kunnen verwachten maar het maakt waarschijnlijk toch redelijk goede foto’s. De foto’s zijn te organiseren in een soort iPhoto, je kan albums aan maken waar je foto’s in bewaart.

Internet is het tweede hoofdstuk in de iPhone. Volgens Apple de eerste mobiele telefoon die echt gebruikt kan worden in combinatie met internet. Zo zie je niet geminimaliseerde webpagina’s (WAP) of half leesbare echte websites. Nee, je ziet de complete webstek inclusief de foto’s. Natuurlijk is dit allemaal erg klein, maar hier is aan gedacht. Je kan namelijk inzoomen net zoals je bij foto’s doet. Ook is er de mogelijkheid om twee keer op een artikel of foto te klikken en dan zoomt het apparaatje daar op in zodat het zichtbaar wordt.

Naast het normale internet zijn er nog andere, met internet verbonden, diensten. Eén daarvan is Google Maps/Earth. Met de iPone kan je gebruiken maken van het kaarten programma van google, kijk waar je op dat moment staat en zoek je weg. Als je wil zelfs met satelliet beelden. De tweede dienst zijn widgets. Deze uit Tiger bekende kleine “programmaatjes” zoeken ook hun informatie via internet (sommige althans). De gene die standaard op de telefoon staan zijn: Stocks, Wheather, Calculator, Clock en Notes (al is het de vraag of je de laatste drie widgets of programma’s moet noemen)

De kalender(iCal?) en Mail ontbreken ook niet. De kalender spreekt waarschijnlijk voorzich, ook is hier verder weinig informatie over. Mail is echter interesanter. Normaal, als je al mail op je telefoon hebt, is het platte tekst. Op de iPhone krijg je “rich HTML” mail, al is dit naar mijn inzien dubbelzinnig, het is of rich text of HTML, maargoed. Het zorgt er voor dat je inline foto’s hebt, kleuren en verschillende lettertypes. Ook is het mogelijk om splitscreen je mail te bekijken netzoals in Mail.app (en outlook).

En dan het belangrijkste. De telefoon. Bellen, daar gaat het in principe om. Dit kan zowel op de ouderwetse manier door middel van een nummer in te toetsen (het nummer paletje komt te voorschijn), via favorieten, via recente gesprekken of via je contacten. Deze contacten komen via Adresboek op je Mac naar je iPhone toe, of je voegt ze zelf op je iPhone toe. Eenmaal aan het bellen kan je aantal dingen doen. Op de speaker zetten, nog iemand bellen om bij het gesprek te voegen of als iemand jouw belt die persoon bij het gesprek te laten (of eerst prive opnemen).
Mis je nu een gesprek dan is het normaal zo dat je je voicemail moet bellen en het “bandje afluisteren”, je kan niet kiezen welk voicemail bericht je luistert. Dit is op de iPhone anders, je krijgt een lijstje met je voicemail berichten en je kan dan kiezen welke je wilt luisteren. Daarna kan je terug bellen of terug SMSen. Dit laatste gebeurt op een iChat achtige manier. Je hebt niet een gewone inbox met al je smsjes, nee het is een gesprek met de bekende iChat ballonnetjes.

Dit was een korte samenvatting van een apparaat wat erg veel kan waardoor het lastig is om het zo even in één artikel allemaal uitteleggen. Daarom kan ik zelf ook niet wachten tot ik er zelf één in me hand kan hebben. Dit duurt voor Europa helaas nog een behoorlijke tijd, namelijk het vierde kwartaal dit jaar. De prijzen voor hier zijn moeilijk te zeggen, vooral door prijzen in combinatie met abbonomenten. Er zijn in iedergeval twee versies, één met 4gb geheugen en één met 8gb.

Ook is zojuist bekend geworden dat de iPhone draait op een processor van Intel. Welk model met welke specificaties is onbekend.

En wat Linksys betreft, hoogstwaarschijnlijk zijn ze samen met Apple tot een compromis gekomen.

Zijn jullie van plan er een aan te schaffen? Of vind je het maar niks? Laat het ons weten bij de reacties!

Update
Het blijkt nu dat Intel niet de chips voor de iPhone levert, maar Samsung (in combinatie met een DSP voor de effecten) bron 1 en 2

Reacties

43 reacties
 • Profielfoto
  Gamie

  Prachtig, die iPhone, alleen de prijs :O .

 • Profielfoto
  Hanhart

  “Dit is niet het beste wat je zou kunnen verwachten maar het maakt waarschijnlijk toch redelijk goede foto’s.”

  LOL.:D T’zal wel goed zijn, want het is van apple.;)

 • Profielfoto
  darh

  @ Hanhart, zo concludeerde ik niet, ik heb zeld een sony ericsson met een 2 megapixel camera en vind de foto’s best aardig. Maar je ziet nu steeds meer telefoons op duiken met 3+ megapixels, vandaar mijn opmerking;)

 • Profielfoto
  me.com

  Waarschijnlijk ga ik de iPhone wel kopen. De prijs is niet echt het probleem.
  Even doorsparen en je hebt het geld zo bij elkaar.

 • Profielfoto
  proud

  ik vind hem absolutly cool !!! beetje duur, maar het lijkt me niet onterecht…

  apple rules!

 • Profielfoto
  roger767

  In America werkt apple samen met maar 1 telefoonmaatschappij, betekend dit dat je de iPod niet los kan kopen (Unlocked) en je eigen sim kaart erin kan doen?

 • Profielfoto
  Hanhart

  @ darh, oops sorry.:) Ik weet echt niets van camera’s in gsm’s.:) Ik vond het gewoon een grappige opmerking.:)

 • Profielfoto
  ottovds

  2 dingen die ik me nog afvraag:
  – hoeveel GB zal de iPhone dragen?
  – zal het schermpje wat krasbestendig zijn?

  de prijs zal helaas wel meer dan 500 euries zijn, dunkt mij
  maar we zullen wel nog tijd genoeg hebben om te sparen ???

 • Profielfoto
  Einstein

  ik vraag me ook af hoe ze dat hier in europa gaan doen, simkaarten verwisselen, en ik denk ook dat smsen in in Amerika ook iets heel anders is dan hier.
  Maar voor de rest. wow.

 • Profielfoto
  darh

  @ottovds, helemaal vergeten :O staat er nu bij (4 en 8 gieg dus)

 • Profielfoto
  ragoooon

  Ik koop er hoogst waarschijnlijk één.

 • Profielfoto
  MrJvG

  WAAROM HEEFT IEDEREEN HET TOCH OVER DE PRIJS?!?

  De iPhone is in Amerika INCLUSIEF een 2 jarig abonnement.
  Dus je betaald geen abonnementskosten nog eens erbij maar enkel gebruikskosten. De kosten liggen in Amerika een stuk anders dan in Nederland.

 • Profielfoto
  MauZ

  is die 499 wat je extra moet betalen?

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik stond tijdens de keynote verbaasd dat er schijnbaar mensen zijn die niet via hun contact list een naam selecteren en op die manier bellen, dat doe ik al sinds ik mijn eerste SE kocht jaar of 7 geleden, dus zo nieuw vond ik dat niet, maar los daarvan,het dring draait op OSX en heeft 8 gig geheugen , i’m sold, gellukig is er nog een klein jaar de tijd om te sparen ;-).

  Die demo’s waren verder erg leuk op de keynote, maar ik bedacht me later, tja dan moet je wel bij een wifi in de buurt zijn anders werkt dat natuurlijk allemaal niet dus in feite zal ik al dat internet gebeuren echt niet gaan gebruiken.
  Eerst maar eens even afwachten hoe dit in europa aangepakt gaat worden.
  Gaan ze bijv. alleen met kpn/vodafone in zee omdat zei net als singular een eigen winkel keten hebben voor de distributie, of koop je m los en kun je als provider kiezen wie je wilt, geen idee.

  Dan zijn er nog zaken als mms en umts en dergelijke, kan de iphone dat ook ( ok umts dus niet ), en wat is edge eigenlijk , hebben we dat wel in nederland ?

  En wie weet komt er ook wel een variant die alleen een tel is zonder wifi functie maar wel het het ipod gedeelte, dan kan ie ook een stuk goedkoper denk ik;-) .

  Hoe dan ook het sparen is begonnen voor mij in ieder geval, een Handy met OSX erop wat wil je nog meer;-)

 • Profielfoto
  sjap

  Darh, ‘Apple naamsweiziging’ bij de nieuwsflitsen moet denk ik zijn: “Apple naamswijziging”

 • Profielfoto
  darh

  @ sjap, oew die was wel heel slecht…! Gek dat spelling controle van OSX het nie aangaf btw… thnx iig!:)

 • Profielfoto
  BennyFromXXX

  Ih heb de keynote net gekeken en…..

  Ik had wat meer geheugen verwacht eigenlijk.
  Jammer dat er ook geen GPS functie inzit. Voor TomTom.
  Dan was het pakket helemaal klaar geweest.
  Ach……misschien iets voor Iphone 2.0

  Voor de rest…….HEBBEN!!!!!!!:p

 • Profielfoto
  BigAL

  en dan nu de dingen die de Iphone niet heeft:
  1) een normale USB ingang, zo moeilijk is het toch niet (bijvoorbeeld om een opvouwbaar toetsenbordje aante sluiten)
  2) Een extra sleuf voor geheugen: want zo super is die 4-8 gig ook weer niet.
  3) Een fatsoenlijk qwerty toetsenbord: want hoewel steve ons wil doen geloven dat het geweldig is, lijkt me het toetsenbord van de nokia 9500 nog steeds veruit superieur.
  4) umts/gprs: hoewel in de VS EDGE gangbaar is, is de enige die het in nederland levert Telfort.
  5) snelheid: we hebben allemaal de keynote gezien, het laden van foto’s en webpagina’s ging niet helemaal vloeiend.

 • Profielfoto
  darh

  voor puntje 1 komt vast wel een 3rd party add on die gebruikt van de dock connector.

  voor de rest heb je gelijk (al van dat toetsenbord is nog afwachten denk ik)

 • Profielfoto
  Sbojevets

  Ik hoop dat het oude iPod concept hiermee niet vervalt! Wat heb je aan 8 Gb als je 80Gb aan muziek en foto en film er op wilt hebben. Als de huidige Video iPOd de laaste in hun soort zijn, dan scoor ik er nog 1 voor foto opslag via de camera connector. Het kan niet zo zijn dat je vanaf nu alleen nog maar iPhone krijgt ipv. iPod’s…lijkt me geen slimme zet van Apple.

  Als ze nu naast de iPhone de iPod houden dan zijn ze beter bezig. Alle features (widescreen, touchcontrols, agenda, foto, film etc. behalve telefoon) en dan gewoon 80Gb! Dat lijkt me ideaal. Een OSX smartphone lijkt me een beetje te hoog gegrepen. Kan je navigatie erop draaien (TomTom) en kan je Office erop installeren? Alleen dan kan je zeggen dat je een echte smartphone hebt waar meerdere mensen wat aan hebben. Niet alleen de gadget freaks die geilen op Apple spullen. Waar ik er ook 1 van ben ;)

 • Profielfoto
  Wallinator

  Geen 802.11n, dat is wel vreemd..

 • Profielfoto
  iAgree

  @BigAl, ik heb nog nooit een tel met meer dan 500mb gehad dus ik vind 8 gig meer dan genoeg, en dat totsenbord is een persoonlijk iets denk, persoonlijk vind ik hoe simpeler hoe fijner.
  Wat egde betreft ben ik het wel met je eens , geen idee hoe dat in europa/nl zou moeten gaan werken met alleen telfort.

 • Profielfoto
  darh

  @dreamlab, de originele iPod blijft nog wel een tijdje hoor! Want inderdaad ze gaan heus niet ineens terug van 80gb naar 8gb;)

 • Profielfoto
  strigoi

  Dreamlab, misschien kan je vragen of ze niet een telefoonfunctie toevoegen aan de future macbooks? Hallo, het blijft wel een telefoon.. programma’s als office op een 3.5 inch scherm ???

  Ik moet zeggen dat het me een geweldig product lijkt dat inderdaad de normale telefoon overstijgt en bijna ontgroeit. Het heeft een hoog hebbe-hebbe gehalte (athans bij mij). Echter weet ik niet of er zo;n grote groep op dit ontwerp zit te wachten, als de iPods er ook zo uit komen te zien kan het niet anders dan een grote(re) hit worden. Ik bedoel coverflow / itunes op deze manier op je 80GB iPod is gewoon erg sexy!

  NO1 CAN RESIST FUTURISTIC TOUCHSCREENS! :D
  (en ik blijf stiekem hopen dat aan het eind van dit jaar mijn telefoon zelf het loodje legt zodat ik een excuus heb er een aan te schaffen)

 • Profielfoto
  henno

  @BigAL: snelheid: ondanks dat het tijdens de demo met WiFi ging, en niet via GSM…
  Wensen:

  Een extern toetsenbord is soms wel handig, en inderdaad lijkt G3 me ook noodzakelijk, in Europa. Wellicht zelfs WiMax-ondersteuning? Komt er ook aan, en voorlopen houden ze al van voorlopen: de n-standaard in draadloos (en vroeger alleen CD-ingang, USB-poorten etc).

  GPS zou ook handig zijn, kunnen de makers van navigatie-software de boel porten en heb je ook een tom-tom functie erbij.

  Een betere camera en tevens video (voor G3 toestellen): dan kun je ook beeldtelefonie doen via een iChat-sessie.

  Meer geheugen, zeker als de foto’s beter gaan worden en je bv beeldsessies kunt opslaan (en als je AL je muziek wil meenemen, zodat je iPod echt weg kan…)

  Developer kits! Hoe kunnen mensen nu third party apps gaan maken? Gaat Java erop draaien (vast wel, in principe)? Dan kun je al heel veel software gewoon draaien, die op andere smartphones al draait…

  Low end models, met alleen telefonie en iPod bv.
  Hopelijk werkend zonder een vaste provider…

  Maar qua techniek en design prachtig! Mooi die horizontaal-verticaal detectie, “vingerzoomen”, dat ie automatisch uitgaat als je hem naar het oor brengt, etc…

 • Profielfoto
  BigAL

  @iAgree. Ik begrijp wel wat je bedoelt dat 500 Mb voldoende zou zijn voor een telefoon. Maar hoe ze het in de markt zetten.. Phone, Ipod en Webbrowser…. daar mag je meer van verwachten vind ik persoonlijk.. zeker als je tijdens je keynote vertelt dat ook films tot de kerntaken van het apparaat horen.

 • Profielfoto
  Spongebob

  ik mis een gpsfunctie (tomtom), een radio (l dan niet digitaal) en eventueel mobiele tv.

 • Profielfoto
  wiert

  Even over GPRS Edge, dat hebben we in Nederland ook: het geeft een versnelling aan GSM, waardoor je redelijk in de buurt komt van UMTS.

 • Profielfoto
  pbgerard

  dit is toch een I phone dus om mee te bellen en dat lijkt me een uitstekende reden om hem te kopen. en wat een onzin om er een toetsenbord aan te hangen. je kan toch gewoon scynen met je apple computer en daar al je energie op het toetsenbord bod vieren. pluim voor de ontwikkelaars om weer zo’n cool apparaat te maken wat geen instructie boek nodig heeft en iedereen mee kan werken. de i phone had ik graag willen uitbrengen. ik kan niet wachten ………

 • Profielfoto
  MacMeijers

  MIjn telefoon moet einde van het jaar vervangen worden, en ik weet al wat de nieuwe gaat worden:p :p :p :p :p !!

 • Profielfoto
  NCK

  Mijn gsm heeft uitgerekend vandaag het loodje gelegd gegaan, luidspreker kapot. Waar blijft die iPhone??

  Ik vind em prachtig.
  Ben ik de enige die de hele keynote uitgekeken heeft?

 • Profielfoto
  KR1275

  Ongelooflijk mooi ding. En leuke functies, al zal een deel wel afhankelijk zijn van de provider (zoals het zelf bepalen welke voicemailgesprekken je afluistert). Het feit dat dit speeltje in Europa nog niet te koop is, zal ook wel te maken hebben met het aan de man brengen van de iPhone, aangezien telefoons vrijwel altijd door providers worden verkocht. Mijn abonnement loopt na de vakantie 2007 af…

 • Profielfoto
  iStevie

  Ik heb juist een nieuwe dus ik ga hem nu nog een heel jaar gebruiken tot dat de iPhone er is. Tegen dan ben ik hem toch beu :)

  Ze hebben al zeker 1 toestel in europa verkocht, aan mij namelijk

  greetz

 • Profielfoto
  Cars

  Maar zit in dat abonnement ook internet??

  En kan je onbeperkt bellen/sms-en..Anders koop ik hem zeker. Ik betaal nu twee jaar lang 20 euro per maand. Dat is 480 euro voor een Samsung X820. iPhone biedt veel meer.

 • Profielfoto
  iz75

  iPhone 2 heeft hopenlijk een cameraatje voorop zodat je ook mobiel kan ichatten?
  En ik heb nu een ipod 60 gig die stampvol is dus aan 8 gig heb ik niet voldoende. Ik zie het ervan komen dat de ipod toch nog een aparte update krijgt met touchscreen. Eerst die iPhone maar even op de markt brengen…
  Hmmmm, wat duurt dat lang zeg! Ben benieuwd bij welke provider je hem straks kan krijgen…

  Ik wil hem! Kan niet wachten!

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Het blijft een telefoon uiteraard en of daar dan een 2 of 3 megapixel camera op zit maakt niet zoveel uit. Als je echt foto’s wil nemen dan hebben ze daar sinds 1816 iets voor gevonden: het fototoestel.
  Ik zou dit toestel nu niet meteen gaan kopen als je een iPod wil, dan ben je voor die prijs beter af met een gewone iPod. En dan is die 4 of 8 gB voorlopig wel voldoende.
  Als je bekijkt waar de iPod zelf vandaan komt, dan denk ik dat het gewoon een kwestie van een jaartje is dat er een stuk meer geheugen in de iPhone gaat zitten. Misschien hebben we geluk dat hij hier pas eind dit jaar uitkomt en zit er meteen 30 gB in…
  Ik zie de iPod dan weer wel evolueren naar een ‘multi-touch’ apparaat,dat lijkt toch nog een stuk handiger dan het wieletje dat er nu op zit.

 • Profielfoto
  joey.buddenberg

  Even een update voor die mensen die hier praten over de prijs en het abonnement etc.

  Het enige wat ik erover kan zeggen is het volgende. In Amerika zijn toestellen over het algemeen nauwelijks goedkoper i.c.m. een abonnement (Ik spreek voor Cingular) zoals dat hier het geval is. De prijs is de prijs wanneer je een 2 jarig abonnement afsluit. Dus niet inclusief een abonnement.

  Ik heb inmiddels alweer bijna een jaar een Cingular account (ben veelvuldig in de States). Ik betaal $ 39,99 voor 450 algemene en 5000 avond en weekend minuten. Ik betaal niets wanneer ik andere Cingular gebruikers bel. Ik had de afgelopen 4 maanden een extra abonnement. Unlimited Data Connect voor PDA (ik werk nu nog met een iPaq) voor $ 59,99. Ik betaal $ 4,99 voor een multimedia pakket (SMS/MMS/WAP).

  Smsen is in de States precies hetzelfde als hier in Nederland. Alleen veel minder populair dan hier. Maar geloof me, het werkt precies hetzelfde. Wat in de States wel populair is (maar volkomen niet van belang voor de iPhone) is Push-To-Talk (een soort walkie talkie gesprekken over het GSM netwerk voor bijna niets) en Instant Messaging op je GSM.

  Cingular is naar mijn mening een zeer goed netwerk. Ik ben uitermate tevreden en ben van mening dat de netwerken hier in NL er nog wat van kunnen leren.

  EDGE hebben we in Nederland. Alleen Telfort gebruikt op dit moment EDGE. De andere netwerken gebruiken 3G. Grote vraag is dus, wie gaat de iPhone straks in Nederland verkopen?

  Enfin: Conclusie. Prijzen zijn exclusief een abonnement, voorlopig is nog niet duidelijk of er een SIM-lock op het toestel zit of niet.

  Ik ben blij dat ik binnenkort mag inschrijven voor de iPhone omdat ik mijn contract mag vernieuwen. Mocht ik tegen die tijd een van de eersten in NL zijn. Dan wil ik jullie graag updaten!

 • Profielfoto
  bieker

  Ik heb net een nieuwe telefoon maar denk voor de toekomst wel aan de iPhone. Nu ben ik natuurlijk wel een Apple gek.:)

 • Profielfoto
  Anoniem

  Nog een mooie demo van de iPhone door Phil Schiller: http://www.oreillynet.com/mac/blog/2007/01/iphone_video_demo.html

 • Profielfoto
  bart_caers

  Moet het eerst allemaal eens zien. Ichat was ook fantastisch op de keynote-demo maar in Europa kan je er eigenlijk niets mee doen, of je moet enkel vrienden en kenissen met aan mac hebben ;)
  Mijn huidige GSM ziet ook meer af dan mijn ipod, hij valt wel eens, zit los in mijn broek, … kan de iphone dit allemaal hebben, is ie krasvrij, beetje schokbestendig ??
  De prijs is me niet echt een probleem, maar ik vrees dat de abbo’s in Europa niet echt goedkoop gaan zijn als ik zie wat je nu voor vergelijkbare diensten betaald.

 • Profielfoto
  Geveke

  – De iPods t/m 8GB (de Nano’s) gebruiken flash-geheugen voor opslag. Grotere (video-)iPods gebruiken een mini harde schijf. Ik denk niet dat daar plaats voor is in de iPhone (die blijkbaar flash gebruikt), dus 30/60/80GB iPhones zie ik niet snel gebeuren.
  – 2MP camera vind ik meer dan genoeg voor een telefoon. Een tweede camera is onnodig: niemand gebruikt die dingen.
  – EDGE of GPRS maakt weinig uit, je zult de internetfuncties vooral via WiFi gebruiken. De traagheid van de alternatieven is in de echte wereld onbruikbaar.
  – Toestenbord: er zit toch Bluetooth op? Wie wil kan zo een toetenbordje koppelen en gebruiken. Maar Steve heeft gelijk: wie wil er nou een apart toetsenbord meesleuren?
  – Navigatie/TV/Radio: Wel ff reëel blijven. Zo’n apparaat zou niet alleen zoveel kosten dat niemand hem kan betalen, maar bovendien de grootte van een koelkast hebben: extra GPS-module, extra DVB-T-module (en wat hebben wij Nederlanders daaraan?), etc. En daarna je batterij dood na 1 uur gebruik…
  Het belangrijkste zijn die oplossingen die we altijd al wilden hebben, en die niemand ons gaf:
  Visual Voicemail, gemakkelijke conference-call, full speed internet met een goede browser wanneer we dat nodig hebben. En… hij draat OS X! Wie weet hoeveel applicaties en widgets ervoor gemaakt zullen gaan worden? Ik denk honderden.
  Dit is de beste telefoon ooit.

 • Profielfoto
  nomac

  Oeps they did it again!!!
  Weg met de ‘computer’ welkom in de 21e eeuw. Binnen afzienbare tijd bellen we allemaal gratis via VoIP (Skype via Wifi*). De iPhone is een dodelijke gadget met ongeziene mogelijkheden. Een enorme krachttoer als je de afmetingen van het toestel bekijkt. Prijs 499 dollar valt reuze mee.

  @koen bedankt voor de link!

  * proefprojecten van Google (http://wifi.google.com/support/) & Nokia en http://freehotspots.com (zie artikel http://www.hotfrog.nl/Companies/Open2Europe/FullPressRelease.aspx?id=2794)

 • Profielfoto
  ewd

  gaat geschikt worden..de eerste 50.000 phones zijn voor Cisco en er komt Cisco IP Telephonie in de phone te draaien