AppleTV, iPod in je woonkamer

27 reacties

We wisten het vorig jaar al, toen nog de iTV, een apparaat om de media van je Mac op je TV te bekijken. Na de preview van afgelopen september is er niet veel gewijzigd aan het apparaat. De twee belangrijkste dingen die wel anders zijn, of in ieder geval nu zeker zijn: ondersteuning voor 802.11n standaard (in combinatie met de nieuwe Airport Extreme) en de aanwezigheid van een harde schijf (40gb).

Lees verder voor meer informatie!

De AppleTV wordt gezien als een soort iPod voor je televisie. Je kan hem net zoals je iPod synchroniseren met je Mac (via iTunes). Hierdoor hoeft je Mac (of Windows PC) niet aan te staan als je bijvoorbeeld een film wilt kijken. Ook is het mogelijk om de media te streamen vanaf je Mac, hierbij moet je een bron selecteren en eventueel een wachtwoord op de Mac intoetsen. Streamen kan net zoals met FrontRow ook van de Apple servers (voor film trailers).

De interface lijkt veel op FrontRow, echter vernieuwd en met een aantal meer mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een CoverFlow weergave te krijgen, net zoals in iTunes.

De AppleTV heeft de volgende aansluitingen:

 • Voeding (trafo ingebouwd)
 • USB (volgens Apple alleen voor service)
 • Ethernet
 • HDMI
 • Component video
 • Analoge audio
 • Digitale audio

De prijs voor de AppleTV is 299 euro.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  wout3r

  Beetje jammer dat je helemaal een HD en breedbeeld moet hebben hiervoor..

  Verder gaaf ding

 • Profielfoto
  computer space

  Niks audio/videohub, maar een volwaardige Mac in camouflage!

  Er zit dus in:
  Intel Core Solo U1300 1.06 GHz
  256 Mb RAM soldered
  350 Mhz systeembus.

  OSX is welkom dus (of linux)

 • Profielfoto
  Jor1

  en werkt dit apparaat dan ook met mijn oude airport kaartje?
  of moet ik daarvoor een nieuwe aanschaffen?

  het viel me idd al op dat hij tussen de iPods op de apple site staat terwijl de iPhone een heel eigen tabje heeft gekregen…

 • Profielfoto
  computer space

  Breedbeeld/HD is niet nodig. HDMI naar DVI adapters bestaan, dus hij kan ook op een monitor oid.

 • Profielfoto
  kermit

  USB-poort die tot niets dient, geen externe HD’s mogelijk, openen van video_ts folder niet mogelijk, geen support voor DivX, enkel HD video, …
  eigenlijk wel duur om gewoon je media in beperkte formaten te streamen. Daarvoor zijn goedkopere alternatieven.
  Dit lijkt me nog wat in zijn kinderschoenen te staan.

 • Profielfoto
  noxius

  En ook een component aansluiting, dus pas ook op je LCD tv

 • Profielfoto
  computer space

  Het videodeel ondersteunt wel 1080i, maar de processor trekt hws geen 1080i decodeerwerk, vandaar dat alleen 720p wordt genoemd. Externe HD en Video-TS folders zijn allemaal kwesties van softwareupdates. Komt goed!

 • Profielfoto
  SRV

  100 euro erbij en je hebt een 160GB harddisk recorder..
  300 voor een ipod zonder dislplay… tja

 • Profielfoto
  huinkroese

  Ik snap dit ding weer niet. Ik zou zeggen; lekker samen met de iPod HiFi in een vergetelhoekje zetten, laten verstoffen en nooit meer aan denken alstublieft.
  Totdat Apple een agressieve aanval op de TiVo doet met dit ding ( lees: Dikke HD / opname mogelijkheden ) en daar dan een functie die alle formaten video die je op je HD hebt staan draadloos te kunnen streamen lijkt me niet dat hier iemand op zit te wachten.
  Waar die iPhone 5 jaar voorloopt op de concurrentie ( die quote neem ik voor het gemak even van Uncle Steve over ) loopt deze AppleTv toch een jaar of 2 à 3 achter. 40Gb HD… zoooo 2004!

 • Profielfoto
  computer space

  Ik vind het juist de enige nuttige gadget van gisteren :) MacMame erop en gaan met die banaan.

 • Profielfoto
  snipper

  Eh.. ben ik de enige die de opname-mogelijkheid mist? Ik zie/hoor niets over opnemen, lijkt me toch wel belangrijk voor een ‘media center’. Dan kunnen de lelijke (personal/hard disk) videorecorders gelijk weg!

 • Profielfoto
  computer space

  Elgato Diversity inpluggen?

 • Profielfoto
  Aglaea

  Niet alleen opnamemogelijkheden ontbreken, maar ook een DVD-speler minimaal. Voor mensen die hun films legaal en op de klassieke manier aanschaffen is dat toch wel een must. Ik ga echt niet over op de iTMS om films te kopen als ik die krengen ook als DVD kan meenemen. Deze box is namelijk nog te groot om even mee te nemen om ergens anders je films te gaan bekijken (bij vrienden, de buren, enz.). Als hij minstens de helft platter wordt, dan wordt dat een optie.

  Kun je nu alleen streamen NAAR dit ding of juist ook streamen VANAF het ding? Als het nu een mediaserver is, dan vind ik het echt interessant worden en is inderdaad de beperkte schijfruimte een minpunt.

 • Profielfoto
  evkruining

  Zou die ongebruikte USB poort misschien gebruikt kunnen worden om bv een Elgato EyeTV Hybrid aan te hangen? Apple slaat volgens mij een beetje de plank mis door geen PVR functionaliteit aan het doosje toe te voegen. Nu is de AppleTV meer een tool voor Apple om mensen nog meer in iTunes op te sluiten, meer een lock-in tool dus.
  Zelf heb ik al twee jaar een minimac aan mijn LCD tv hangen en dat werkt fantastisch. Alles wat AppleTV biedt, kan daar ook mee, plus veel meer (browsen, email, uitzendinggemist.nl, divx, PVR met de EyeTV, etc).

 • Profielfoto
  ronnie

  Ben ook niet echt onder de indruk.Zolang dat ding geen divx of dvd’s afspeelt komt ie er hier niet in.

 • Profielfoto
  eiko

  ik ga liever opzoek naar een tweedehands mac mini, en hang die aan m’n tv, ben je volgens mij niets duurder uit

 • Profielfoto
  wildsseb

  Leuk, ben alleen benieuwd waneer iTunes 7.1 uitkomt want alleen i.c.m. die itunes werk de Apple Tv volgens de specs.

 • Profielfoto
  masyna70

  Wat is het nut van dit beperkte apparaat, als je er niet mee kan opnemen en alleen maar de inhoud van iTunes afgespeeld kan worden.
  Ben benieuwd naar de eerste reviews van dit ding, dan zal wel duidelijk worden of er meer mogelijk is.

 • Profielfoto
  empoor

  Mensen, mensen, mensen.. Gezeur over dvd dit, pvr dit. Natuurlijk wilde ik ook wel pvr-compatibiliteiten, maar dat is niet wat Apple wilde doen met de Apple TV, begrijp dat!! Ze wilden een product waarmee je je digitale content kon streamen naar je televisie, niets meer, niets minder.

 • Profielfoto
  MacHome

  Je kan ook je ipod video aan de nieuwe airport extreme hangen en vervolgens aansluiten op je tv, heb je toch hetzelfde als de apple TV ?

 • Profielfoto
  Remon

  Empoor de mensen zitten dan blijkbaar niet te wachten op zo’n apparaat
  die alleen kan streamen vanaf je computer. De mensen willen er alles mee
  kunnen doen. In Nederland kunnen we voorals nog geen music video’s
  downloaden geen filmes geen tv shows welke content hebben wij dan
  die we erop kunnen afspelen? Helemaal niets.

  Wat pas cool zou zijn is als we tv beelden van de tv naar de mac konden
  sturen zo kan je overal in huis draadloos film kijken. Functie om de beelden op te nemen erbij en je hebt een product dat voor veel meer mensen aantrekkelijk is etc.
  Nog een goede optie zou zijn om het scherm van een computer op je plasma scherm te krijgen om zo te kunnen computeren op je HD flat screen tv en dat draadloos.

  Die bovengenoemde opties ontbreken en daarom is het denk ik gewoon
  echt nog geen volledig product. Wat het nu allemaal doet werkt goed en is ziet er mooi uit maar voor de meeste mensen ontbreekt de content en
  en is het dus nog niet aantrekkelijk.

  Ik hoop dat apple dit ook inziet want apple denk nu naar mijn idee teveel aan het geld dat binnenkomt via itunes en dat je geen dvd vanaf je computer kan streamen is nog niet zo erg want daar heb je een dvd speler voor maar het is gewoon nog in de begin fase en sinds september
  is er eigenlijk weinig veranderd alleen is de i veranderd in het apple logo.

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Ben het eens met Remon. Sterker nog: ik vind het een flut produkt! Wat kunnen wij ermee? Vertel nou eens wat wij ermee kunnen?!

  Je muziek afspelen op je televisie (moet je ook eerst een breedbeeld voor aanschaffen) ..

  Films? WELKE FILMS?

 • Profielfoto
  Mr Van

  300 euro ? met dit apparaat moet je niet alleen itunes kunnen streamen, maar ook minstens dan internet (lijkt me een kleine moeite) je dvd’s, alle dingen buiten itunes. ik heb nu een HDMI kabel naar mijn Powerbook getrokken, naar LCD van 107 cm, gewoon alles te zien. er zullen heus zat wireless-AV apparaten te koop zijn die alles draadloos doorsturen (ipv alleen itunes) maar apple wil richting de massa, lekker simpel en intergreren die handel he.

 • Profielfoto
  olafdejager

  Ik snap bovenstaande reacties helemaal niet. Dit is juist precies het product waar ik op zat te wachten! Ik wilde eerst een MacMini aanschaffen en deze aan mijn televisie hangen. Het feit dat ik deze Macmini Remote of met een Bluetooth keyboard zou moeten besturen hield me tegen.

  Apple heeft nu fantastische oplossing bedacht met deze iTV, en zal ongetwijfeld in de toekomst met opname mogelijkheden komen… Voorlopig heb ik hem gelijk besteld, en kan straks al mijn iTunes muziek, alle iPhoto’s foto’s, en alle films die ik heb streamen naar mijn tv, met een fantastische interface en dito afstandbediening!

 • Profielfoto
  Aglaea

  OlafdeJager, ik begrijp jou niet. De Apple TV vergelijken met een MacMini is totale onzin. Je kunt er geen DVD’s in stoppen, je kunt niet streamen vanaf het ding en dan betaal je 300 Euro. Kun je volgens mij bijna net zo goed een iPod aan je TV hangen. Het ding is te beperkt en te duur. Dan inderdaad een MacMini, dat is een goede mediaserver, alleen Frontrow nog iets volwassener maken. Oftewel, combineer een MacMini met deze ATV en je hebt iets echt goeds… Dan heb je een ‘mediacenter’, dat overigens nog steeds de helft van de prijs is van een beetje M$-gebaseerd mediacenter.

  Ik ben Applefanaat, maar ik ben ook realistisch. Er zit geen vernieuwing in dit apparaat.

 • Profielfoto
  ottovds

  dat ding heeft een usb-poort, maar denk niet dat er ergens vermeld staat of je er nu een ipod met content op kunt aansluiten. Dit is nu eens een feature die ik er echt aan mis.

  Ook zou dit apparaatje wel als airport-station mogen gewerkt hebben. Een soort van airport-express maar dan met heel wat extra dan. Enfin, voor die prijs had dat wel gemogen ??? .

 • Profielfoto
  igreg

  jammer, wat heb je hier aan? Nog meer opgesloten in iTunes en geen enkele opnamemogelijkheden , je kunt hiermee niks afspelen.

  teleurstellend