darh
darh Nieuws 10 januari 2007
Leestijd: 1 minuut

AppleTV, iPod in je woonkamer

We wisten het vorig jaar al, toen nog de iTV, een apparaat om de media van je Mac op je TV te bekijken. Na de preview van afgelopen september is er niet veel gewijzigd aan het apparaat. De twee belangrijkste dingen die wel anders zijn, of in ieder geval nu zeker zijn: ondersteuning voor 802.11n standaard (in combinatie met de nieuwe Airport Extreme) en de aanwezigheid van een harde schijf (40gb).

Lees verder voor meer informatie!

De AppleTV wordt gezien als een soort iPod voor je televisie. Je kan hem net zoals je iPod synchroniseren met je Mac (via iTunes). Hierdoor hoeft je Mac (of Windows PC) niet aan te staan als je bijvoorbeeld een film wilt kijken. Ook is het mogelijk om de media te streamen vanaf je Mac, hierbij moet je een bron selecteren en eventueel een wachtwoord op de Mac intoetsen. Streamen kan net zoals met FrontRow ook van de Apple servers (voor film trailers).

De interface lijkt veel op FrontRow, echter vernieuwd en met een aantal meer mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een CoverFlow weergave te krijgen, net zoals in iTunes.

De AppleTV heeft de volgende aansluitingen:

  • Voeding (trafo ingebouwd)
  • USB (volgens Apple alleen voor service)
  • Ethernet
  • HDMI
  • Component video
  • Analoge audio
  • Digitale audio

De prijs voor de AppleTV is 299 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AppleTV, iPod in je woonkamer
Sluiten