Undercover: boefjes vangen

37 reacties

Het software-bedrijfje Orbicule heeft een leuk succes-verhaal op hun website geplaatst. Met het stukje software Undercover is het mogelijk de dief van je laptop te kunnen traceren. Wanneer je laptop gestolen is maakt Undercover dankzij de iSight-camera in je laptop een foto van de boef en stuurt deze vervolgens naar hun “recovery center”, tevens worden ook de nodige internet-gegevens meegestuurd om zo de dief fysiek te kunnen traceren.

In hun eerste verhaal zie je een komische looplijn hoe een laptop gestolen wordt en vervolgens weer terug gevonden wordt. Ook interessant om te weten wat een dief zich allemaal bezig houd. Kijk maar uit, diefjes lopen dus ook rond in de wondere wereld van World of Warcraft. Ook Geenstijl schreef erover, een goede zet van het bedrijfje om de verhalen te publiceren.

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  aerosoul

  Ik zou willen dat ik dit programmaatje er eerder was en ik dit op m’n powerbook had gehad…

 • Profielfoto
  Gamie

  Haha! Prachtige app dat Undercover!

 • Profielfoto
  Anoniem

  Hejj adriaan is terug!
  Verder een super app, alleen is 39 dollar niet zo weinig…

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Erg sterke applicatie. Ik ga het mss wel aanschaffen denk ik.

 • Profielfoto
  aerosoul

  macosx redactie… hoor ik nou net dat jullie ook geenstijl tjekken..:P

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Geinig, meteen toegevoegd in ’t artikel.

 • Profielfoto
  inberlin

  bericht stond ook al op geen stijl vanmorgen. Fijn dat jullie plaatjes van negers gebruiker in dit verband, want dat zijn toch echt wel de gangstaz van de nl maatschappij. Nou nog de slogan “eigen volk eerst” en de NL driekleur op je bovenarm getatoeerd en we zijn weer thuis :x

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Nounou, beetje overdreven niet? Die conclusie trek jij. Ik vind dat een dief (welke kleur dan ook) best op de schandpaal mag. Ik moet d’r gewoon om lachen.

 • Profielfoto
  Giele

  Volgens mij zit ie daarnu in de badkamer naakt met die macbook op zijn benen, iets aan het doen.. (foto)

 • Profielfoto
  ottovds

  pracht applicatie als ik een macbook zou kopen, dan mag dit er van de eerste keer bij, maar voor mijn powerbook vind ik het nog niet echt nodig.

 • Profielfoto
  MedahOSX

  @aerosoul: Had je toch beter moeten opletten, want dit programma is er al een tijdje, alleen heette dat toen LapCop.
  Het is zelfs een artikel geweest op macosx.nl in 2003:)
  http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=619

 • Profielfoto
  danielpunt

  Een geweldige app.
  Jammer dat ik geen iSight heb in mijn PowerBook, anders had ik het al lang aangeschaft.

  -edit.
  Lees net dat je geen iSight hoeft te hebben. Ik ga een licentie aanschaffen:)

 • Profielfoto
  WFG

  Fijn dat jullie plaatjes van negers gebruiker in dit verband, want dat zijn toch echt wel de gangstaz van de nl maatschappij.

  Dit is gewoon de foto van de dief. Zoals deze ook op de site van Orbicule staat ;)

 • Profielfoto
  So Klear

  Je moet doe reacties van de arme PC gebruikertjes eens lezen op Geenstijl. Echt weer te leuk voor woorden!:D

 • Profielfoto
  ronnie

  En als je nou dat ding formatteert,dan gaat dit hele verhaaltje zeker niet meer op?

 • Profielfoto
  danielpunt
 • Profielfoto
  Pieter Floris

  @MedahOSX: Lapcop lijkt erop maar is toch echt een ander programma.
  Ik heb het al een tijdje geinstalleerd en het is leuk te zien dat het werkt. Testen kun je het namelijk niet…

 • Profielfoto
  1984

  Begint veel op een bekend boek van George Orwell te lijken, voor je het weet maakt de iSight-camera ongemerkt beelden en stuurt ze naar……..?

 • Profielfoto
  GeryKa

  Die boef met donker getinte huidskleur wilde zeker niet herkenbaar in beeld? (wazige rechthoekjes)

 • Profielfoto
  Whymme

  Dan weten we dat ook weer – als je een macbook (evt. pro) steelt, niet op het internet gaan voordat je de schijf geformatteerd hebt.

 • Profielfoto
  willyb

  Vraag me af of je lampje ook aan gaat… bij http://www.josephcrawford.com/wp-content/uploads/2006/11/isighthijack.mov nog net wel:)

 • Profielfoto
  bob0172

  Tuurlijk weer een foto van een kleurling:( Weer 2 zetels voor Wilders.

 • Profielfoto
  Emilio_K

  [offtopic]@bob0172 :
  Vaag, dus als de boef toevallig een “kleurling” (ook een vaag begrip overigens) blijkt te zijn, dan mag ie geen boef worden genoemd omdat dat riekt naar discriminatie ofzo?

  Sorry kon het niet laten maar overdrijven is ook een kunst zullen we maar zeggen, en ja ik ben ook een “kleurling”;-)
  [/offtopic]

  [on topic]
  @muffin :
  Als ik het zo lees dan geldt dat Open Firmware Password gedoe niet voor intel bakken, maar ik kan het mis hebben.
  [/on topic]

 • Profielfoto
  Len

  inberlin/bob0172:
  Nee, men moet zeker wacten op een witte dief en DIE vervolgens plaatsen. Ongelofelijk racistisch zijn jullie, zwarten zijn dus kennelijk superieur en het mag dus niet bekend worden dat er dieven onder hen bevinden. Die opmerking over Wilders slaat al helemaal nergens op; die kijkt niet naar huidskleur en pleit niet voor rassencensuur zoals jullie. Er zitten namelijk ‘zwarten’ in z’n partij, als je het zo wilt noemen. Als er nu een ‘witte’ had gestaan, had er dan iemand geklaagd dat er geen zwarte bijstond? Sterker nog, hadden jullie het dan serieus genomen?
  Dat er nog mensen zijn die zo naar een huidskleur kijken en pleiten voor censuur/propaganda is werkelijk stuitend. Ik dacht dat we daar ondertussen vanaf waren.

  Gelukkig kon ik ondanks dit idiote commentaar nog best hard lachen om het verhaal.

 • Profielfoto
  svan

  Ik vraag me af waarom niemand twijfelt aan de juistheid van het verhaal. Ik bedoel, ik kan (bij wijze van spreken) ook een applicatie bouwen en daarna een verhaaltje schrijven dat de werkwijze van de applicatie aanprijst. Er staan nergens daadwerkelijke bronnen, alleen wat data en tijden.

  Het kan best kloppen, maar echt goed onderbouwd is het niet.

 • Profielfoto
  TradeMARC

  @ svan: Eindelijk een zinnig woord! Ben het roerend met je eens! Het is verbazend als je ziet hoe makkelijk mensen dit oppikken…

 • Profielfoto
  EclipX

  Je hebt hiervoor toch ook iAlertU ?

 • Profielfoto
  Pandikokku

  1) wie zegt dat als je iSight een foto maakt dat degene die daar dan op staat de dief is? Het is geen bewijs in elk geval.

  2) wie zegt dat dit verhaal waar is? Kan ook een reclamestunt zijn. (bedankt Svan)

  3) dieven aan de schandpaal willen nagelen is sooooo middeleeuws, Dat doen ze in Iran. Ik dacht dat wij hier verder waren.

 • Profielfoto
  MedahOSX

  @pandikokku: De isight foto is ook niet bewijs, maar kan handig zijn. Denk aan een bekende die hem mischien heeft gejat van je. De info van de provider is daaraantegen veel belangrijker, zoals je weet kunnen ze daarmee informatie van de gebruiker aanvragen, en weet je ook ongeveer waar je laptop zich begeeft. Begin vorig jaar toen het nog LapCop heette (en ja, dat is dezelfde software) heb ik een email gestuurd naar de maker met de vraag of het wel werkt. Ik heb daar een eerlijk antwoord op gehad dat er nog geen laptop was gestolen en ze daar weinig over konden vertellen, schijnbaar inmiddels met Undercover is er wel 1 gepakt. Ze kunnen ook niet garanderen dat de politie je helpt aan de hand van deze gegevens maar wel dat de ISP over het algemeen (In USA tenminste) de gegevens verstrekt.
  iig, baat het niet dan schaad het niet, en als je daar je dure macbook pro 17″ mee terugvind….

 • Profielfoto
  ottovds

  ik ben er zeker van overtuigd dat dit programma juist werkt hoor. Technisch is het perfect mogelijk. Kijk maar eens naar iAllertU.

  Ik hoop wel dat er geen bugs in zitten.

 • Profielfoto
  Xserve

  @Len
  Goed dat je het eens zegt! Ook hier in Vlaanderen zijn de ‘verdraagzamen’ gewoon zelf mooi racisten. Of ze lachen eens goed met de paus en de Kerk, maar lachen met de bebaarde mannen in de moskee zit er zeker niet in. Is dat niet discriminerend?

 • Profielfoto
  Nisei

  Even kappen met dat discriminatie gedoe aub, daar gaat dit nieuwsbericht helemaal niet over. Er zijn wereldwijd meer niet-blanken dan blanken dus de kans dat er op zo’n foto een niet-blanke staat is groter dan wanneer er een blanke op de foto zou staan. Dus waar gaat het nou eigenlijk over? Positieve discriminatie noemen ze dat. ???

 • Profielfoto
  Roberta

  Nog geen slimmerd die het oogje van de kamera afplakt ???

 • Profielfoto
  Tigertail

  de camera van de macbook valt ook niet op , dat is weer een voordeel.

 • Profielfoto
  boerke

  Hoe dan ook, en ik heb de helft van de reakties niet eens doorgekeken…
  Er wordt een boef! gevonden…dus hij is donker gekleurd!

  Er lijkt mij maar een conclusie!

  Ik snap niet dat de demo dus uitgaat van een zwarte boef, of dat er niet meerdere demo’s zijn geplaatst….maar ’t zal wel……(amerikanen)

  verder, voor zover een en ander niet is te voorkomen met het herformateren van de HD, wat ik als straatboefje als eerste zou doen….
  lijjkt ’t me misschien nuttig?

 • Profielfoto
  Len

  @Xserve: ja, en dat valt dan onder ‘vrijheid van geloof’.
  Vrijheid van geloof betekend nu juist dat geloof en mening geen verschillende dingen meer mogen zijn, dat gelovigen niet meer rechten krijgen dan ongelovigen, zoals immuniteit voor kritiek of iets dergelijks… vreemd dat dat zo moeilijk te begrijpen is, dat iemand met een bepaald geloof niet meer waard is dan iemand anders zonder geloof, maar men heeft er inderdaad moeite mee en draait het zelfs om door te stellen dat vrijheid van geloof inhoudt dat gelovigen allerlei rechten dienen te krijgen die ongelovigen niet hebben. De wet is toch duidelijk en op iedereen op de zelfde manier van toepassing, lijkt me, zonder uitzondering.

  @boerke: dus van jou had die dief wit moeten zijn want zwarte dieven bestaan niet of daar mag je niks van zeggen.

  Da’s nu precies wat ik bedoel met racisme: onderscheid maken op ras/huidskleur inplaats van daden. Ook: zwarte mensen mogen niet als dief op de foto omdat ze beter zijn dan witte mensen. De hersenspoeling onder de mensen hier is werkelijk niet te geloven. Jij bent de vierde al? Ik geloof dat ik inderdaad maar moet emigreren naar overzee, net als de verstandige mensen in 1933-1940.

  Draai het eens even om. Stel dat er een wit mens stond, had je dan geklaagd dat het een zwarte moest zijn en dat typisch die Amerikanen zoiets durven te doen, een wit mens als dief plaatsen?
  Los ervan of dit verhaal waar is of niet, dat maakt geen bal uit, dan gaat nog steeds hetzelfde op. Alsof acteurs wit moeten zijn als ze voor ‘slechterik’ spelen.

  Zoek het woord ‘racisme’ maar op in het woordenboek als je het bovenstaande niet gelooft. Het tegenovergestelde betekent dus echt niet dat je mensen van een bepaalde kleur/ras voor moet trekken of gewoon beter zijn.

  En daar verdwijnt mijn illusie dat Mac gebruikers een klasse apart zijn, net iets wijzer dan de rest.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Ja goed het lijkt mij zeer eenvoudig. grootste gedeelte van de wereldbevolking is kleurling zoals ze dat noemen. Is dan de kan dat een kleurling steelt niet groter??? lijkt mij allemaal logisch maar goed… de kans dat ik wordt over reden door een ford is groter dan door een ferrari. is daarom een afbeelding van een kinderfietsje wat overreden is door een ford niet gebruikelijker dan een ferrari om als reclame/waarschuwing voor hard rijders te gebruiken? Kortom ik denk dat het niets met rascisme te maken heeft hoor!

  Ooh ja het ging over je mac beveiligen. Is dit niet tegelijkertijd een waarschuwing om je gestolen mac als eerste in target mode te starten en dan de schijf te wissen en een nieuwe installatie uit te voeren of in target mode even dit soort programma’s op te zoeken in je startup items en deze te verwijderen? Ik zou als ik een gestolen laptop nu direct hiernaar kijken zonder hem op starten.