PietjePuk
PietjePuk Nieuws 17 december 2006

notMac Challenge

Ieder die met Apple vertrouwd is kent ongetwijfeld .Mac (dotMac) wel. De dienst van Apple waarmee je kan synchroniseren tussen Mac’s, makkelijk iWeb-sites kan publiceren, beschikt over een virtuele harde schijf, backup mogelijkheden, etc. Voor dat alles wordt 99€/jaar gevraagd. Nu, in het begin (jaar 2000) toen deze dienst iTools heette was dit gratis. Natuurlijk was toen elke gebruiker dolenthousiast over deze mogelijkheden. Pas twee jaar later wou Apple geld zien hiervoor.

Nu kan je zeggen dat dit alles best zijn geld waard kan zijn en dat is is ook zo, mocht dit feilloos werken. En dat doet het dus niet. Elke dag zijn er wel mensen die klagen over het feit dat de iDisk traag is, of dat er andere problemen zijn. En dat mag natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Wel er is een offensief gestart. Het doel?, een gratis .Mac systeem ontwikkelen met minstens dezelfde functionaliteit, eventueel nog extra opties en dit alles met de alom gekende gebruiksvriendelijkheid zoals het Apple typeert. De naam van dit project heeft dan ook een duidelijke knipoog naar het origineel gekregen, dat van notMac.

Op dit moment is het nog steeds een wedstrijd. De bedoeling is dat de uiteindelijke initiatiefnemer gesteund wordt door donaties van heel wat mensen die zich willen scharen achter dit project. Op dit moment staat de teller op 3710$ zoals je ook op de introductiepagina van de site kan lezen.

Het idee is alleszins lovenswaardig te noemen, .Mac is een dienst die best nuttig is maar heel wat mensen vinden 99€/jaar veel geld als er andere goedkopere alternatieven zijn. (en dan heb ik het vooral over webruimte + mailadres). Mocht deze wedstrijd een winnaar kennen dan zullen veel Macgebruikers erg blij zijn.

http://www.notmacchallenge.com/

Reageer op artikel:
notMac Challenge
Sluiten