Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 27 november 2006

Wordt de iPod bedreigd?

Met de kerstdagen op komt maken diverse fabrikanten zich op voor de traditionele eindejaars verkoophausse. Vorig jaar wist Apple maar liefst 14 miljoen iPods onder de kerstboom te krijgen. Dit jaar is er in de States meer concurrentie, waaronder de net gelanceerde Microsoft Zune. Zal Apple zijn positie kunnen handhaven?

Om dit in de gaten te kunnen houden heeft Amazon.com een handig lijstje gemaakt: De Top sellers in Portable audio lijst. Elk uur wordt de lijst bijgewerkt. De stand ten tijde van het schrijven van dit artikel:

 1. iPod nano 2Gb (zilver 2G)
 2. iPod 30Gb (zwart 5.5G)
 3. iPod Shuffle 1Gb (2G)
 4. iPod 80Gb (zwart 5.5G)
 5. iPod nano 4Gb (roze 2G)
 6. Sandisk Sansa M240 1Gb (Zilver)
 7. iPod nano 4Gb (zwart 1G)
 8. iPod nano 4Gb (blauw 2G)
 9. Sandisk Sansa E250 2Gb
 10. iPod nano 8Gb (zwart 2G)
 11. Microsoft Zune 30Gb (zwart)
 12. Microsoft Zune 30Gb (bruin)

De eerste vijf plaatsen zijn voor Apple’s iPod. Van de eerste tien zijn er acht afkomstig van Apple en de eerste Zune (zwart) vinden we op plaats 19. De bruine Zune lijkt nog niet echt aan te slaan met een 78ste plaats. Een witte MP3 speler lijkt wel een beetje passé deze winter.

Update: Zakenblad Fortune bericht overigens over een pikante exclusieve deal tussen Apple en Apple Corp: de Beattles komen mogelijk exclusief digitaal in de iTunes Store. Dat zit dus wel goed moet de top 10.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wordt de iPod bedreigd?
Sluiten