Wordt de iPod bedreigd?

17 reacties

Met de kerstdagen op komt maken diverse fabrikanten zich op voor de traditionele eindejaars verkoophausse. Vorig jaar wist Apple maar liefst 14 miljoen iPods onder de kerstboom te krijgen. Dit jaar is er in de States meer concurrentie, waaronder de net gelanceerde Microsoft Zune. Zal Apple zijn positie kunnen handhaven?

Om dit in de gaten te kunnen houden heeft Amazon.com een handig lijstje gemaakt: De Top sellers in Portable audio lijst. Elk uur wordt de lijst bijgewerkt. De stand ten tijde van het schrijven van dit artikel:

 1. iPod nano 2Gb (zilver 2G)
 2. iPod 30Gb (zwart 5.5G)
 3. iPod Shuffle 1Gb (2G)
 4. iPod 80Gb (zwart 5.5G)
 5. iPod nano 4Gb (roze 2G)
 6. Sandisk Sansa M240 1Gb (Zilver)
 7. iPod nano 4Gb (zwart 1G)
 8. iPod nano 4Gb (blauw 2G)
 9. Sandisk Sansa E250 2Gb
 10. iPod nano 8Gb (zwart 2G)

 11. Microsoft Zune 30Gb (zwart)
 12. Microsoft Zune 30Gb (bruin)

De eerste vijf plaatsen zijn voor Apple’s iPod. Van de eerste tien zijn er acht afkomstig van Apple en de eerste Zune (zwart) vinden we op plaats 19. De bruine Zune lijkt nog niet echt aan te slaan met een 78ste plaats. Een witte MP3 speler lijkt wel een beetje passé deze winter.

Update: Zakenblad Fortune bericht overigens over een pikante exclusieve deal tussen Apple en Apple Corp: de Beattles komen mogelijk exclusief digitaal in de iTunes Store. Dat zit dus wel goed moet de top 10.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  n8n

  Fijn, ben ik binnenkort weer exclusief met mijn witte Aplle spelertje. Wat ook zo was toen ik m’n 1e kocht, toen werd ik nog voor gek uitgemaakt met zó enorm veel muziekopslag. Dat was 10 GB:P

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik voorzie geen problemen voor de ipod anders dan dat bijna iedereen die er 1 wou er al 1 heeft, dus weer 14 miljoen verkopen lijkt me een beetje veel van het goede.

 • Profielfoto
  @iMen

  nee hoor, dat gaat gewoon weer gebeuren! Misschien zelfs wel meer. weet je hoeveel kinderen uit mijn klas nu opeens een iPod shuffle van hun ouders krijgen voor sinterklaas en kerst? allemaal omdat ie nu goedkoop is….

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Eindelijk eens echte concurrentie.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Die Sandisk is zo ongelooflijk nagemaakt van de Nano, dat je niet begrijpt dat het op de markt kan blijven! En -dacht ik – ook wat goedkoper/meer mogelijkheden. Maar toch minder mooi en waarschijnlijk minder goed.
  Voorlopig wordt de iPod niet bedreigd hoor!

 • Profielfoto
  spacefreek

  iPod wordt zeker niet bedreigd. Click wheel nergens anders te vinden, apple komt altijd weer met nieuwe generaties en/of updates en de cijfers liegen er idd niet om…:D We moeten volgens mij de creative mp3 spelers meer als concurrentie zien dan de Zune in Nederland.. Zijn ook steeds populairder wordende spelertjes

 • Profielfoto
  stevenv

  De aanbieding gezien bij het Kruidvat? Een iPod Nano van 4GB voor 159,99. Zo concurreer je met de AppleStore, Dixons e.d.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Oud model Nano hoor. Dus dat valt nog wel mee.

 • Profielfoto
  peejee2

  in vind die Zune wel geinig. En er zit een FM tuner in!
  Kan ik ook nog eens naar wat anders dan MP3 luisteren

  ik geloof dat ik’m wil hebben… :sealed:

 • Profielfoto
  Anoniem

  @@iMen: Kopen die ouders de sinterklaascadeautjes dan??? :p

  @peejee2: Die FM tuner is er ook voor de ipod hoor! Klik: http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nlstore?productLearnMore=MA070

 • Profielfoto
  TijhofGraphics

  KUn je ook zien hoeveel verschil er zit tussen de plaatsen? Bijvoorbeeld hoeveel buys of procenten, want het zou best kunnen zijn bijvoorbeeld dat als 10 mensen een Zune kopen hij opeens op 8 staat, als het verschil heel klein is. Maar als dit niet zo is(en daar ga ik van uit) Ziet de kerst er goed uit.:P

 • Profielfoto
  peejee2

  OK, dat wist ik nog niet!:)

  ziet er leuk uit, wel jammer dat je het er weer apart bij moet kopen.

 • Profielfoto
  Geqxon

  De iPod is de enige echte goede MP3 spelers, de rest van de spelers zijn allemaal namaak en dus slechter.

  Die zune ziet eruit alsof hij uit iemands achterwerk kwam rollen!

 • Profielfoto
  macker

  De aller laagst geplaatste ipod:

  83. Apple 30 GB iPod video White (5G)

 • Profielfoto
  HAK

  quote
  De iPod is de enige echte goede MP3 spelers

  Goed? die dingen gaan supersnel kapot! Ipod sucks, ook al is het mooi

 • Profielfoto
  Robbes

  man van mijn zus werd verleid door de ZEN. goedkoper + radio… Hij baalt nu als een stekker, dat ding is stuk. Batterij is zeer slecht en de koptelefoonstekker past niet meer in de zen zelf. Uitgebroken ofzoiets. Hij gaat binnenkort ipodje halen.

  Trouwens, al komt er nu een mooiere / betere / goedkopere ipodachtige machine op de markt. Met Itunes heeft apple een grandiose troef in handen. Dat programma gebruiken steeds meer mensen, is een standaard aan het worden.

 • Profielfoto
  Linda2

  Nee iPods worden niet bedreigd, een ipod blijft een ipod en daar kan geen enkele mp3 speler iets aan veranderen!