Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 1 november 2006
Leestijd: 2 minuten

Review: iPod shuffle 2G

De Shuffle heb ik een maand geleden besteld, dit vooral omdat hij in oktober leverbaar zou zijn. Dit bleek dus 31 oktober te zijn. Een lichte teleurstelling maar geduld is immers een schone zaak. Op de 31e oktober kreeg ik dan ook direct een mail dat de iPod verstuurd was en dat hij waarschijnlijk de 2e van november zou aankomen. Maar dit bleek vandaag al om 11 uur te zijn. Een aangename verassing natuurlijk, ook omdat op de voorpagina stond dat hij pas de 3e leverbaar zou zijn.

Lees verder voor de review van forumlid Djmichel.

Verpakking en inhoud
De verpakking is strak van design zoals je dat van de iPod gewend bent. Het is een transparant langwerpig kistje met fel groene opdruk. De Shuffle is goed zichtbaar en pronkt mooi. Bij geleverd zijn het dock, gebruiksaanwijzing, hoofdtelefoontjes en stickers. Het boekje met de gebruiksaanwijzing is erg compact. Ongeveer de grote van een nano.

Ergonomie
De shuffle voelt erg licht en stevig aan. Als je hem net uit de verpakking haalt dan heb je het idee dat hij erg breekbaar is, maar als je hem vasthoud voelt hij stevig aan. De klip die aan de shuffle zit is sterk en lijkt wel wat druk te kunnen hebben.

Het design
Het design is erg mooi. Hij is vrij compact. De knoppen aan de boven en onderkant zijn erg klein maar wel goed te gebruiken. Je voelt de knop klikken, niet glijden.
Ik had er een inscriptie op laten zetten. Dit heb ik bij mijn iPod Video niet gedaan dus ik kan het niet vergelijken. De inscriptie is aan de kleine kant. De letters zijn een milimeter hoog, maar wel leesbaar. Dit had groter gemogen.

‘Overzettijd’ liedjes
Met een USB2 aansluiting is de overzettijd snel. Een mp3 van 3 minuten zet hij in ongeveer 3 seconden over.
De hoofdtelefoon uitgang is tevens de “USB ingang” van het dock.

Plus- en minpunten
Pluspunten:
+ Het formaat
+ Snelheid en herkenning
+ Design
Eigenlijk de meeste punten zoals je dat van een iPod gewend bent.

Minpunten:
– Kleine inscriptie
– Snel zoek raken of verliezen (dit probeert de stevige klip te voorkomen)
– eerst weer een update draaien van iTunes

Conclusie
Een leuk apparaat met een leuk uiterlijk. Voor een shuffle in vergelijking met de oude versie is dit echt een vooruitgang. Alles is compleet en klaar om te gaan (op de update na). Naast mijn iPod video is dit zeker een aanwinst in de collectie.

Review geschreven door Djmichel
Vragen gesteld en afwerking door iWordfreak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.