Nieuwe rode iPod Nano

Door: darh - 36 reacties

Vandaag zal een nieuwe kleur voor de iPod Nano onthuld worden: rood. Het is niet zomaar een nieuw kleurtje erbij, nee Apple steunt hiermee het Product RED project van U2 zanger Bono. Het RED project zamelt geld in door middel van bepaalde producten die verkocht worden in het rood. Het in gezamelde geld gaat naar The Global Fund die het geld besteed aan preventie van AIDS en HIV.

De iPod zal vandaag onthuld worden tijden The Oprah Winfrey show en zal dan waarschijnlijk gelijk (in Amerika) te verkrijgen zijn. De rode Nano heeft 4 Gb geheugen en dezelfde prijs van 199 euro als de andere 4 Gb modellen. 5 procent van de verkoop prijs (10 euro) zal naar het goede doel gaan, wat er op neer komt dat Apple zelf het goede doel betaalt en niet de consument.

Op verschillende sites wordt getwijfeld of het scroll wheel wit of rood zal worden, wij kunnen bevestigen dat het wit zal worden.

Lees verder voor een foto van Bono en Oprah Winfrey met een aantal rode Nano’s. Ook is er iets geks gebeurd met de Apple Store in New York…

Update: Inmiddels staat de nieuwe Nano op de Apple site.


Bron: Chicago Tribune


Bron: Juan0 op Flickr

Reacties

36 reacties
 • Profielfoto
  danielpunt

  Staat nu ook op http://www.apple.com:)

 • Profielfoto
  Nisei

  Apple betaalt het goede doel niet, ze schenken een klein deel van hun winst.

 • Profielfoto
  darh

  @ Nisei, klopt. Ze betalen het goede doel met hun winst. En inderdaad “betalen” is niet echt het goede woord, maar wel het makkelijkst.

 • Profielfoto
  gice

  AIDS & HIV ? Jongens kom op… laat me niet lachen. Ik neem ‘Mek-os-iks-punt-en-l’ niet meer sirieus.. misschien moeten jullie meer de richting in van GeenStijl.nl…

 • Profielfoto
  Apple X

  hmm, ik denk eerlijk gezegd dat Bono wat wordt overschat. Wat maakt hem nou specialer zowel qua muziek als andere dingen. Okey, hij steunt bepaalde projecten zoals hij nu ook doet. Maar dat is ook alleen maar omdat U2 fame en Fortune heeft. Dat is wel jammer.

  Verder vind ik het erg goed van Apple dat zij dit soort projecten steunt.:)

 • Profielfoto
  CalmCruiser

  Prima om via de populaire iPod de aandacht te vragen voor een wereldgroot probleem. Succes gegarandeerd. Er zouden ook rode doppen bij moeten dan maakt de drager een sterker statement op straat!

 • Profielfoto
  gice

  U2 staat hier los van. Bono heeft in twintig jaar een welverdiend respect verdiend voor zijn goede-doelen-wereldverbeterings-ideeën! Samen met Geldoff trouwens. Beide heren hebben ontzettend veel verstand van zaken en zitten met ’s werelds meeste invloedrijke mensen om de tafel. Overschat? Euh… pardon?

 • Profielfoto
  danielpunt

  gice, het is best als je commentaar hebt.
  Maar zorg ten eerste voor een goede spelling (serieus ;)) en HIV is het virus dat zorg voor AIDS. Er zijn zelfs 2 soorten HIV, HIV-1 en HIV-2, en van HIV-2 krijgt de gene die besmet is niet altijd AIDS.

 • Profielfoto
  empoor

  En gice: het blijft toch Apple-nieuws of niet soms? (zeikerd ??? )

 • Profielfoto
  teddibeer

  Wie de liefde bedrijft met heren.. die zit fout nog steeds. Wie de liefde bedrijft met de Here… die krijgt nooit geen Aids.

  (Vrij naar van Kooten en de Bie)

 • Profielfoto
  koen

  Ik vond deze Bono mop in een ander forum:

  Bono is at a U2 concert in Glasgow when he asks the audience for some quiet. Then, in the silence, he starts to slowly clap his hands.

  He says into the microphone, “Every time I clap my hands, a child in Africa dies.”

  A voice from near the front pierces the silence, “Well, stop @#$%& clapping then!”

 • Profielfoto
  Brims

  Ik vind het belachelijk! Laat die aids kwestie maar een Bill over.
  Apple zou misschien wat meer kunnen doen aan de chineese werknemers en het milieu!

 • Profielfoto
  A

  Wat een enige kleur.

 • Profielfoto
  japser909

  @Lytstomke, gates zit hier bij mij in Redmond hevig te lachen :D en ach die chinezen, niet zeuren, IKEA en al die tokoos zijn toch erger, btw: PRACHTIG DIE NANO !!! ik vindt de vorm ook veel mooier ??? en Oprah is Apple gek, geeft die dingen gwoon weg, en dan mot je die wijven horen schreeuwen !!! alleen daar kikt jobs al op, geeft er zo 300 weg, het is vol met stijl/design/eerlijk, nee goede zet Apple !!! die arme stakkers hebben da ech nodig. zal ze een worst wezen btw… ipv dat ze in begin met donaties kwamen, nee het geldt niet voor alle nanoos, alleen die rooie mot je hebbe :angry:

 • Profielfoto
  Nicks

  Ik zat er al een tijdje op te wachten. Ik zag Bono ooit in gesprek met Noreena Herz bij Tegenlicht en toen zei ‘ie al dat hij Apple benaderd had.

  Hele goeie actie, maak liefdadigheid maar ‘cool’, dan wil iedereen mee doen. Hele mooie kleur rood ook trouwens.

 • Profielfoto
  Meccs

  Er zijn ook altijd mensen die wat te zeiken hebben, wat er ook gebeurt. Ja Apple maakt winst. En in dit geval wordt een deel van die winst aan een goed doel gegeven. 5% is veel, dit vind ik een leuk initiatief. (of toch niet? Apple maakt nogsteeds winst, evil -zucht-)

 • Profielfoto
  Fl@bber

  $%&*@@#(*&%!#@

  FUCK!

  Wat een gruwelijk kansloos gezijk!

 • Profielfoto
  ottovds

  en nu nog een bruine ipod voor de arme arbeiders in China;)

 • Profielfoto
  minijob

  is het niet beter om gewoon geld weg te geven aan goede doelen zonder dat je er iets voor teruk krijgt…?

 • Profielfoto
  AllStar

  Wat een gezeur om niks. Laten we het over het ding zelf hebben:

  ik vind het een hele vette kleur :D

 • Profielfoto
  iStan

  Ik vind hem moooooi! :O

 • Profielfoto
  michi_rishi

  Ik wil er graag één bestellen, maar als je in de Applestore op ‘bestel nu’ klikt, dan kom je bij de gewone iPods uit…. :(

 • Profielfoto
  stavast

  “Ook is er iets geks gebeurd met de Apple Store in New York…”

  wat dan?? of lees ik hierover heen.. het is idd een vette kleur.. jammer dat het weer over bono moet gaan met altijd weer die liefdadigheid.. vind het een beetje uitgemolken, net als u2.. maarja dat is weer mijn mening

 • Profielfoto
  koen

  @stavast: volgens mij bedoelen ze dat het appeltje in de glazen kubus nu rood is.

 • Profielfoto
  iDuck

  Snap alleen niet waarom Apple “(PRODUCT) red” op de achterkant heeft gezet en niet “(Apple logo) red”

 • Profielfoto
  Byron

  Nu nog wachten op de Groene iPod met recyclebare en niet giftige onderdelen… ^_^

 • Profielfoto
  mymac

  halen, hij is mooi vind ik en toch wat exclusiever dan de andere kleuren… je kan altijd nog een “normale” 2e nano erbij nemen.

 • Profielfoto
  willemstraat

  laat die aids maar aan bill over? geld weggeven zonder dat je iets terug krijgt? U2 fame & fortune?

  Neemt iemand de moeite door te lezen op de website van (RED)? En het statement te lezen daar?
  1) het is geen liefdadigheids/goede doel, het is een bedrijfsaanpak.
  2) het gaat niet om ‘apple tegen aids’ maar om BEDRIJVEN tegen aids. Want het is wel zo dat mensen minder geld geven als ze er niks voor terug krijgen. oplossing: verkoop je producten aan consumenten, zij kopen de ‘rode’ producten, kost evenveel, bedrijf betaald deel door aan (RED), bedrijf verkoopt meer rode producten vanwege achterliggende gedachte. bedrijven blij, consument blij, weer een paar pillen naar afrika.
  3) Bono is dan misschien U2, hij gebruikt dat in zijn voordeel om onder andere dit soort initiatieven te starten. Hij is niet alleen bij de grote meneren omdat hij goed kan zingen, hij is een goede zakenman. Een hele goede.
  4) Waarom zijn er altijd mensen die reageren met ‘ja hoor, alsof een bedrijfje daar iets tegen kan doen’. Wat dacht je van: ‘Wij proberen er ten minste iets aan te doen’…

  Mensen lijken te vergeten dat er meer aidsweeskinderen zijn dan volwassenen in sommige landen. En geen toekomst. Waarom? Het westen slikt de pilletjes zelf.
  Dat wij dat slikken….

 • Profielfoto
  AppleFlap

  De Apple Store op die foto daar ben ik geweest. Op de “Magnificent Mile” in Chicago :).

  Goede actie van Apple en Bono, alleen vind ik die rode nano niet zo mooi, maar ja.

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Guttegut, ja hoor, is er iets positiefs te melden – stikt het weer van die azijnpissers die weer vanalles gaan lopen afkraken… dit en dat mis met apple, zus en zo mis met Bono, en U2 en aids en homosualiteit.

  Hoe zit het toch afzeikers? Hebben jullie dit keer geen taalfouten gevonden in het artikel? l o s e r s

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  voorzover niet duidelijk:
  GOEDE ACTIE
  GOED ARTIKEL

  :)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  ik vind het een prima actie & 10 euro per Nano is niet niks! Verder over Bono geen gezeik. Als er IEMAND van de bekende mensen in de wereld ECHT iets doet voor arme mensen, dan is dat Bono wel. Hij heeft zelfs een Amerikaanse minister meegesleept om die persoonlijk te laten zien hoe de situatie in Afrika is. Dat verandert echt wat in de politiek en de situatie van arme mensen. En Bono zelf wordt daar niet beter van. Die rooie Nano? Als de BRANDWEER. Geweldig! ZO hadden alle kleuren van de Nano’s moeten zijn en niet van die zielige (en oude) zuurstokkleurtjes. Dus graag een FELgele (tegen onderdrukking door communistisch regime in China), een FELpaarse (tegen hoge bloeddruk), Een FELblauwe tegen het broeikaseffect en inderdaad een GIFgroene tegen Greenpeace. En eh…eentje voor een snellere server voor MACOSX, want ondanks mijn iMac SUPERENGINE 24″ duurt het hopeloos lang. Maar ja, in welke kleur??

 • Profielfoto
  jaapie

  Mooie iPod, en een goed initiatief. Ik heb er verder niks negatiefs over te zeggen, en de mensen die dat wel hebben, je wordt toch niet verplicht om die iPod te kopen ofzo:)

 • Profielfoto
  Marconius

  Soms lijkt het wel of goede doelen een gevecht zijn, nou ja, vanuit de ogen van sommige stommelingen. Doet Steve een keer eens wat goed is het weer niet goed omdat oom Bill dat ook al doet. Dat snap je toch niet!

  Wees blij dat er wat gebeurt, helemaal als je AIDS hebt of ooit nog krijgt. Stel dat het gebeurt dan zal je Steve eeuwig dankbaar zijn als er door dit geld een medicijn wordt gevonden.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nu nog een gratis iPod voor alle Aidspatienten. Om voor een beetje afleiding te zorgen.

 • Profielfoto
  ewoutlio

  Hoeveel mensen die nu een rode nano kopen zijn echt diep in hun hart betrokken met deze aids-kwestie?
  Ik denk dat het hetzelfde is als een euro geven aan de zwerver op straat. Veel mensen doen dit omdat anderen zien dat ze die euro geven. Geef ze een zak krentenbollen, en de medicijnfabrikanten een paar miljard. (en laat deze bedrijven nu eens met rust, linkse partijen! deze bedrijven mogen ook geld verdienen en goede producten maken)

  EN TOCH WIL IK ER OOK EEN!