darh
darh Nieuws 13 oktober 2006
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe rode iPod Nano

Vandaag zal een nieuwe kleur voor de iPod Nano onthuld worden: rood. Het is niet zomaar een nieuw kleurtje erbij, nee Apple steunt hiermee het Product RED project van U2 zanger Bono. Het RED project zamelt geld in door middel van bepaalde producten die verkocht worden in het rood. Het in gezamelde geld gaat naar The Global Fund die het geld besteed aan preventie van AIDS en HIV.

De iPod zal vandaag onthuld worden tijden The Oprah Winfrey show en zal dan waarschijnlijk gelijk (in Amerika) te verkrijgen zijn. De rode Nano heeft 4 Gb geheugen en dezelfde prijs van 199 euro als de andere 4 Gb modellen. 5 procent van de verkoop prijs (10 euro) zal naar het goede doel gaan, wat er op neer komt dat Apple zelf het goede doel betaalt en niet de consument.

Op verschillende sites wordt getwijfeld of het scroll wheel wit of rood zal worden, wij kunnen bevestigen dat het wit zal worden.

Lees verder voor een foto van Bono en Oprah Winfrey met een aantal rode Nano’s. Ook is er iets geks gebeurd met de Apple Store in New York…

Update: Inmiddels staat de nieuwe Nano op de Apple site.

Bron: Chicago Tribune

Bron: Juan0 op Flickr

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.