Macosx.nl: nog eventjes…

Door: Jan David Hanrath - 85 reacties

Na 1.187.344 posts, 85.280 topics en 22.298 gebruikers is de database van macosx.nl door de magische 1 Gigabyte barriere heen gebroken. Op 10 november 2002 om 17.23 uur ging macosx.nl van start. Sindsdien worden er gemiddeld per dag 829,62 berichten gepost, 59,59 topics geopend en verwelkomen we dagelijks 15,58 nieuwe leden.

Met recht is macosx.nl de grootste apple community van Nederland. En macosx.nl gaat na 4 jaar veranderen. Niet alleen een nieuw jasje, maar een revolutionair nieuw ontwerp, gefocust op hetgeen waar macosx.nl het beste in is: de community.

Welke nieuwe feature zou jij graag zien?


uit de oude doos: macosx.nl op 18 februari 2003

Reacties

85 reacties
 • Profielfoto
  Marresc

  Een wiki voor de iets dommere gebruiker naartoe te sturen en een duidelijker moderatiebeleid. ;)

 • Profielfoto
  Skip

  wat zou het mooi zijn als je een feature in kan bouwen dat als je een nieuw onderwerp wil starten je eerst ‘verplicht’ de zoekfunctie moet gebruiken, of eerst bijv. 25 postings op je naam moet hebben staan alvorens een onderwerp te kunnen starten. Dan heb je tenminste gezocht en ook gevonden

 • Profielfoto
  pieter78

  Kortom… we willen de site hoogdrempelig maken? Zullen we dan niet met zijn allen verkassen naar die nieuwe webpagina, MacNed of zoiets?

  Ik dacht dat we hier een beetje lief waren voor nieuwkomers. Zo voelde ik me twee jaar geleden welkom, en mede daardoor werd Mac zo leuk. En nu kan ik ook weer eens iemand helpen… zelfs die “domme” vragen.

  Of spreken we binnenkort van MacOSX.nl…. met de M van Mussolini? :sealed:

 • Profielfoto
  machook

  Inderdaad een wiki:D

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  http://www.macmiep.nl achtige pages voor de nieuwelingen
  maar die dan ook de diepte in gaat voor de wat ervarener mac gebruikert.

 • Profielfoto
  Tigre

  Ik ben het eens met enkele van de vorige reacties. Een site met indelingen voor beginners en gevorderden is een logische volgende stap gezien het grote aantal nieuwe Apple gebruikers. De “newbie” site zou dan tutorials kunnen bevatten geschreven door ervaren gebruikers. En nee dit is niet nieuw maar wel handig, en noodzakelijk.

  En ja, veel gebruikers van de site hebben geen zin om te zoeken en posten dan meteen een nieuwe topic over iets waar al veel pagina’s over bestaan, dit roept natuurlijk iritatie op. Ik merk namelijk zelf dat ik op sommige vragen die gesteld worden geen antwoord meer wil geven.

  Ik benieuwd hoe de nieuwe site wordt en of er iets met de opmerkingen en aanbevelingen wordt gedaan. Succes.

 • Profielfoto
  lowfi

  magische 1 Gigabyte barriere?

  Wat….? De db is 1GB?

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  WIKI
  en een fris nieuw design.

 • Profielfoto
  solutions

  Een wiki is een puik plan. Daar is al eens een topic over geweest. Volgens mij met veel enthousiaste reakties. Zo’n wiki moet dan wel een prominente rol op de voorpagina krijgen. Een andere suggestie is om een aantal How-to’s in pdf formaat op de site zetten, zodat iedereen die kan downloaden.

 • Profielfoto
  macbio

  meer filmpjes… en nu zeker MacTV meer niet bestaat…. oja als jullie serverruimte te kort hebben… give me a kick! ;););)

 • Profielfoto
  Len

  Wow… 1 GB vol getypt in het Nederlands.

  Een wiki zou zeker een goede aanwinst zijn. Maar dan wél een die makkelijk te doorzoeken is. De meeste mensen maken er een zootje van en om eerlijk te zijn zijn de meeste wiki systemen ook niet bepaald recht door zee.

 • Profielfoto
  Ddg

  Wordt de bovenstaande layout de nieuwe look? Hou dan de oude..

 • Profielfoto
  druppelstop

  Nee Ddg…lees dan even…uit de oude doos staat er onder!:D

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Op dit moment is het zo dat moderators na het openen van een topic controleren. Waarom wordt het niet eerst controleren voordat het op het forum komt…

  Dan krijg je ook nooit meer dat gezeik in de eerste 10 posts.

 • Profielfoto
  macmike

  Wat wel handig zou zijn alles wat met de Ipod te maken heeft onder een appart hoofstuk zetten. Immers een Ipod is toch een speelgoedje met een Mac werk je over het algemeen

 • Profielfoto
  Stadsman

  Wellicht een idee om forumtopics ouder dan 2/3 jaar in een archief te plaatsen. Ik probeer voordat ik iets post op het forum eerst de zoekfunctie maar kom vaak zeer oude posts tegen die eigenlijk niet meer relevant zijn omdat het vaak over een oudere versie van programma/osx gaat. Door oude topics in een archief te plaatsen verbeterd de zoekfunctie en zijn oude topics alsnog te vinden.

 • Profielfoto
  LEXY

  Leuk om weer eens het artikeltje over mijn zendertje te zien op 17 februari 2003…:D
  Tof mannen deze doorstart want ik begon me al een beetje zorgen te maken hier de laatste tijd. Ik ga eens even brainstormen, maar wat zo in me opkomt is dat niet alleen de recent geplaatste topics op de voorpagina staan, maar ook ouwere topics waar weer in gereageerd is. Zo worden deze ook voor nieuwkomers en voor hen die ze toen hebben gemist, weer even onder de aandacht gebracht.

 • Profielfoto
  Macman

  Zoekresultaten kunnen sorteren op datum en filteren

 • Profielfoto
  Macman

  Oh, ja en een widget voor MacOSX.nl met laatste nieuws van de voorpagina en misschien ook wel de laatste topics

 • Profielfoto
  LEXY

  Geef iedereen de mogelijkheid om naast topics in het forum ook nieuwsberichten op de voorpagina te zetten = nooit meer gezeur over te weinig nieuws!

 • Profielfoto
  LEXY

  Weg met de slotjes. In het echte leven gaan discussies ook niet OP SLOT!

 • Profielfoto
  LEXY

  En zet nieuw gestarte topics in de ‘lounge’ ook gewoon op de voorpagina. Dat geeft een extra smaakje.

 • Profielfoto
  LEXY

  Iedereen heeft nu ongeveer wel een al dan niet ingebouwde iSight, en gebruikt die toch maar bar weinig. Wat dachten jullie van levende avatars met onze streamende iSights?! Leren we mekaar ook visueel beter kennen…;)

 • Profielfoto
  koen

  Een leuk fris kleurtje misschien ? :p

 • Profielfoto
  LEXY

  OK nog ééntje dan. De geuploade zelfgemaakte muziek staat nu een beetje doods op de site.
  Waarom wordt dat niet als achtergrondmuziek met een nonstop geshuffelde stream aangeboden gelijk als je MacOSX.nl bezoekt. Tuurlijk met een mogelijkheid om het uit te zetten met een stop-, next- en volume knop en eventueel met een wel of niet persoonlijke voorkeursinstelling.

 • Profielfoto
  Maced.2

  Een lekker nieuw Fris design ….give me a Call:)
  En ja beetje meer nieuws op de site ……

  Ik kijk er naar uit………… s6 met jullie keuze

 • Profielfoto
  Zorcky

  829,62 gerichten per dag?

  Hoe ziet dat eruit:)

 • Profielfoto
  chocolate

  Lol als we lexy aan het beleid laten gaan we een lekker bordeelsite krijgen. Mensen hebben liever hun eigen achtergrond muziek ipv de selfmade troep van anderen:p En slotjes zijn wel nodig hoor anders kan je tig keer het zelfde onderwerp bespreken met een andere titel.

 • Profielfoto
  LEXY

  Nee hoor FRAU, het blijft toch gratis…?!:D
  En zoals ik al zei, moet die achtergrond stream instelbaar zijn in je eigen voorkeuren, want natuurlijk is niet iedereen hiervan gediend.

 • Profielfoto
  AppleFlap

  Een betere zoekfunctie, het zal wel niet makkelijk zijn, maar het moet toch kunnen? Eventueel met “Live Search”, dan kunnen de zoekers meteen zien of hun keywords zin hadden, dat maakt het aantrekkelijker eerst te zoeken voor er een topic wordt geopend.

  http://ajaxpatterns.org/Live_Search (tis niet makkelijk ik snap er zelf ook niet veel van, maar de makers van deze site denken daar misschien anders over.)

 • Profielfoto
  pinkie

  GEEN SLOTJES. Wanneer je niet wil reageren op de zoveelste vraag over hetzelfde onderwerp, nou, dan reageer je toch niet? Punt. Iemand die geeb reactie krijgt gaat dan vanzelf zoeken. Of niet, maar whatever.

 • Profielfoto
  frankyboy

  Ik wil graag naast een nieuwsbericht een lijstje met de meest recente nieuwsberichten. Meestal kom ik op jullie site via een live bookmark. Als ik dan toch bij lullie ben bekijk ik graag ook enkele andere berichten die ik nog niet zag. Nu moet ik steeds terug naar de voorpagina of weer via de popuplijst van de live bookmarks. Kijk maar eens op macned.nl die hebben dat als een van de weinigen goed begrepen.
  [EDIT] Ik zie net dat ik dat gewoon zelf kan instellen via Extra’s! Super.
  Verder ben ik heel blij dat MacOSX.nl goed begrepen heeft dat een site zonder reklame wel heel veel fijner is om te bezoeken, ik hoop van harte dat dit zo blijft!

 • Profielfoto
  reneo

  Wat dacht je van een chatbox, dan zijn die veelstelange zinloze ouwehoer topics niet meer nodig!

 • Profielfoto
  Pandikokku

  Ik ben benieuwd hoe revolutionair het wordt. Als je geen werkende redactie hebt en geen werkend mod-team.

 • Profielfoto
  Rutjes

  Hou de opzet simpel. Zoals ik nu op de homepage kom zie ik direct duidelijk het laatste nieuws en forumonderwerpen. Mijn ervaring met websites die zichzelf in een nieuw jasje steken is dat deze al snel onoverzichtelijker wordt. ???

 • Profielfoto
  LoveBug356

  Een wiki

 • Profielfoto
  XyonN

  @ reneo: Die is er al, op IRC: server: irc.xs4all.nl ~ #macosx.nl
  En die is er al een tijdje hoor:P

 • Profielfoto
  eerdepeer

  uberhaupt eem betere zoekfunctie zodat je niet 10x hetzelfde topic terug ziet komen bij 1 zoekactie. :(

 • Profielfoto
  Joost Krul

  Ik lees veel goede dingen en bij het lezen dacht ik ook gelijk: Ja een betere zoekfunctie zou te gek zijn. Natuurlijk vangt wiki veel eerste vragen op wat dus uiteindelijk zou moeten resulteren in enkel nuttige topics!
  In beleid dat mod’s eerst lezen en of newbies geen post kunnen plaatsen levert denk ik veel vertraging/irriitatie op. Mensen willen nu eenmaal een snelle reply als je in de shit zit.
  En een JA! tegen de ipod in een apart hoofdstuk! Veel Ipod vragen valt me op, en dat zijn nu niet per definitie echt apple gebruikers……

  Tenslotte: ik voelde me ook erg welkom hier en altijd goed geholpen. Er zit hier een hoop kennis, dat is prettig. De rede ook dat ik mensen altijd doorverwijs naar de site “zoek gewoon even op macosx.nl”. Ik hoop dat het zo open blijft hier..

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik reageer even alleen op de mensen die hier (met hoofdletters!) roepen dat er geen slotjes meer moeten komen.

  Er zijn maar een paar redenen voor een slotje, en de meest gebruikte is het dubbele topic.

  Waarom? Simpel om er voor te zorgen dat de zoekfunctie op gaat leveren wat iemand zoekt.

  Het forum moet (naast discussieruimte) een schat aan informatie zijn, waar je goed in kunt bladeren.

  Stel jij zoekt in je eigen administratie iets op. Dan heb je toch ook liever dat alle info rondom hetzelfde onderwerp zich concentreert in 1 map, in plaats van dat je die info over 25 verschillende locaties verspreid hebt staan? Of dat je 25x dezelfde info her en der hebt liggen, met op al die 25 plaatsen toch weer net wat andere info die wel relevant kan zijn.

  Daarom worden er slotjes geplaatst (met verwijzingen naar de relevante topics) om ervoor te zorgen dat de info die betrekking heeft op het onderwerp geconcentreerd blijft bij dat ene onderwerp.

  Je moet niet zaniken over de slotjes, maar je moet je verplaatsen in de ramp die de dubbele topics veroorzaken, en blij zijn dat er nog wat aan gedaan wordt (terwijl het dweilen met de kraan open is).

  Ik geef toe dat er door sommigen nogal eens bot wordt gereageerd. Het zou best kunnen dat ik mijzelf daar ook wel eens schuldig aan maak, al probeer ik het vaak wel te motiveren, en vriendelijk te blijven.

  Ik wil alleen benadrukken dat de slotjes er niet zijn om te irriteren, maar puur met het doel om het forum overzichtelijk te houden.

  Jammer dat die opzet kennelijk aan het gezichtsveld van sommigen ontgaat.

  Marius

 • Profielfoto
  XyonN

  Kunnen we een sneak peak zien? ???

 • Profielfoto
  ottovds

  Wat ik nog wil in macosx.nl
  – een wiki waar leden onder andere beoordelingen kunnen worden ingediend
  – een database met de meest gebruikte programma’s per taak.
  – een database met QT en andere codecs
  – de zelfde opties voor posts bij de nieuwsberichten als bij het forum.
  – RSS feeds per topic/categorie
  – foto’s uploaden in normale topics (nu moet dat altijd via het album)
  – verschillende forum styles
  – een beter geheel tussen de site en het forum
  – een zoekbalkje boven elke pagina waar je onderandere ook mee kan googlen

 • Profielfoto
  LEXY

  Deze steek onder water van jou, heeft eigenlijk wel iets heel goeds. Een beetje moderne community is namelijk zelfregulerend. Ik vind mods ook niet zo nodig. Loopt een topic uit de hand? Het zij zo.
  Slotjes? Niet nodig. Laat maar uitdoven.
  Redactie? Ook overbodig als we zelf nieuwsberichten mogen plaatsen.
  De huidige redactie en moderatoren houden dan tijd over om topics ouder dan pakweg twee jaar naar het archief te verhuizen, taalfouten in onze nieuwsberichten te herstellen en al te ‘creatieve’ nieuwsberichten te wissen, en het goed en soepel draaiende houden van deze site.
  Ik word steeds enthousiaster over deze nieuwe open insteek. Mensen die de ouwe vertouwde hokjegeest en censuur meer prefereren, gaan gewoon lekker naar MacMinds/-Freak…!!!
 • Profielfoto
  frederikbove

  Misschien een overzicht pagina met nieuws. Door middel van rss feeds van andere sites.

  En duidelijk moderator beleid.

  Een image upload plaats. Voor screenshots, desktops,…

 • Profielfoto
  Kyokushinkai

  Mocht er een nieuwe layout komen, hou het dan aub net zo rustig of nog rustiger dan het nu is. Het is volgens mij een van de redenen dat deze website/dit forum zo prettig leest.

 • Profielfoto
  Steff

  Oh het icoon bij het webadres is echt geweldig! ;)

 • Profielfoto
  Mac-i

  Ik, als deeluitmaker van de iets dommere gebruikersgroep, zou denk ik erg gebaat zijn bij en Wiki. Lijkt me, dat dat voor de Mod’s ook een hoop minder slotjes oplevert…

 • Profielfoto
  J-Styler

  Ik zou persoonlijk graag een aparte “rumor page” hebben naast de voorpagina, die dan ook gelinkt is aan het “hardcorde roddels” topic.
  Een mooi overzicht van de gebruikers is ook handig, een soort profielpagina, maart dan eenvoudig en mooi gehouden.
  Indien mogelijk ook een verbeterde zoekfunctie.
  Als er dan nog tijd overschiet misschien een mooi overzichtje van Apple’s geschiedenis en een aantal basis workshops om switchers meteen op het juiste been te zetten. Dit alles wordt uiteraardt overgoten met een mooi grafisch sausje ;)

 • Profielfoto
  danielpunt

  Misschien iets Cyaan in de pagina’s verwerken.
  Magenta of Geel lijkt me weer iets té. ;)

 • Profielfoto
  iSpons

  – een beoordeling op topics, als het topic behulpzaam was kun je vb 4 sterren geven fzo…
  – *iets* zodat de site er niet uit ligt tijdens belangrijke apple events
  – meer dynamisch maken (zoals live search, hier al eerder voorgesteld)
  – een apart forum onderdeel voor wedstrijden? (vb nieuwe iMac mockups)
  – een korter bericht in mail als er een reactie komt op je bericht
  – een upload plaatsje om makkelijk dingen te delen
  – tutorials (als forum onderdeel) natuurlijk te sorteren op programma & moeilijkheidsgraad

  – ik bedenk nog wel wat

 • Profielfoto
  wout3r

  Wauw, ik ben benieuwd! Ik zou wel graag een tutorial gedeelte willen zien. Waarin goede tuts geplaatst kunnen worden, dat scheelt ook weer extra zoeken op ’t forum.

  Maak er alsjeblieft wat moois van!

 • Profielfoto
  Petje

  Een aparte help straks voor leopard..
  zodat topics voor tiger niet door topics met leopard komen te staan..
  Verder wat meer opsplitsing in i-life progjes

 • Profielfoto
  Elger

  Ehm, verras ons:)
  De reacties direct terug in het forum misschien?

 • Profielfoto
  Lexis

  Een rode interface lijkt me ook wel tof ipv dit blauwe. Of gewoon dat je zelf met een optie, de interface kan veranderen (net zoals brokenstones)

 • Profielfoto
  Hans

  Als het vernieuwen maar niet zo lang duurt als het online bregen van Yooph :p

 • Profielfoto
  foobar

  Wat mij wel een handige service lijkt, is een persoonlijke pagina waarin de topics staan waarop je bent geabonneerd en waar dan staat of er reacties op zijn: nu krijg je vaak geen mailtjes en dan kom je er na 3 weken eens achter dat de discussie gewoon door was gegaan…

 • Profielfoto
  GoingStrong

  Nieuw design zou wel leuk zijn wat mij betreft.

  MAAR: veel belangrijker: zorg AUB er voor dat de site SNELLER wordt. Want het is regelmatig echt heel hard huilen. Er is niet voor niks een speciaal topic voor geopend.

  Zo’n fijne site (qua gebruikers en content) gaat echt de mist in als je 30 of 40 -of meer- seconden moet wachten tot er een nieuw scherm komt!

 • Profielfoto
  505

  Als je bij het invullen van een topic titel live alle titels te zien krijgt met ongeveer dezelfde titel.

  Bijvoorbeeld je opend een topic met de titel: iBook heeft geen beeld meer. Dat eronder alle topictitels worden weergegeven met die woorden.

  Of verplichte velden die je moet invullen in bijvoorbeeld Hardware. Naast topic titel “Welke Mac gebruik je:” “Welke versie van MacOSX:”.

  Of als je een topic opend een vinkje moet zetten voor “Ik heb eerst gezocht voordat ik dit topic opende”. Niet dat het zo veel uitmaakt, maar mensen lezen dan wel elke keer dat je moet zoeken.

 • Profielfoto
  ottovds

  Terug een voorpagina die je zelf kan samenstellen. En bij de forumberichten dan naar interesse.
  Een RSS feed per user voor de nieuwe posts bij topics waar hij op geabonneerd is zou ook leuk zijn. Dan is mijn mailbox niet zo vol.

 • Profielfoto
  migel

  begin hellemaal over nieuw alles wg behalve de gebrijkers als het kan. hoeven we ons niet nog een keer te registreren. en het zoeken maak ook weer wat makkelijker.

 • Profielfoto
  DEform

  Ik hoop niet dat die screenshot het nieuwe design gaat worden…

  Ik vind nog steeds dat er een marktplaatsje moet komen!!

 • Profielfoto
  TijhofGraphics

  Een Wiki moet er absuluut komen, en dan kun je het het beste zo instellen dat :
  -Admin,Mods en bepaalde mensen:
  –nieuwe dingen kunnen starten
  -Admin,Mods:
  –pagina’s kunnen verwijderen
  -Iedereen die een account heeft(of gelinkt aan het forum, net zoals het nieuws-artikelen-reactie-systeem ook is gelinkt aan de forumusers:
  –pagina’s kan bewerken
  -Gasten(on ingelogt)
  –pagina’s kan bekijken

  En natuurlijk de history functie gewoon aan laten staan in de Wiki, zodat pagina’s altijd kunnen worden terug gezet.

  ==============================

  Een RSS van de voorpagina?
  -Is al perfect lijkt me

  Een RSS van het forum?
  -Bestaat wel, maar niet foutloos

  Een RSS van het forum per topic,forum en/of categorie?
  -Bestaat wel, maar niet foutloos

  Een widget?
  -bestaat wel, maar niet foutloos

  Wiki?
  -Jazeker, zie boven

  Meer Cyaan?
  -Lijkt me ook niet verkeerd. Hierendaar witte vlakken gewoon lichtcyaan maken, en de rode- en andere kleuren, laten, maar niet mideren of versterken.

  Snellere server e.d.?
  – Tsja, daar hebben we een punt denk ik…
  Een Google search bar bovenin?
  -Ik denk dat de als we er van uit mogen gaan dat iedereen Safari 1 of hoger heeft, dat zelf kan aanzetten via zijn instellingen, en dat dat standaart zefs gewoon rechtsbovenin staat

  Het systeem met abonneren enzo, ik denk dat we eens moeten kijken hoe dat bij een IPB forum is geregeld, natuurlijk moeten we niet overstappen naar IPB maar misschien wel hier en daar wat dingen meepikken, we hadden daar niet een inbox en een profiel pagina, maar een instellingen(persoonlijke pagina) met instellingen, tijd, inbox, PM en Profile- Alles bij elkaar. En via een een vraagteken ding in de PHP adresbalk ook direct aan te roepen(in bedoel dit: personal.php?page=inbox bijvoorbeeld)

  Image upload?
  -Of:
  –Een plug-in maken voor imageshack zoals ze dat doen bij AllesGoed.com forum(http://allesgoed.com/phpBB2/) Dat je bij elke post die je plaatst een upload balkje hebt via imageshack.

  Tutorial page?
  -Ik denk dat dat gewoon in de wiki kan, net als de pagina Truuks.

  Icoon voor webadres?
  -Is er al, mits je browser dit ondersteund

  Apple geschiedenis concept?
  -Ik denk dat dit of:
  –In een eigen categorie kan in de wiki
  –Een nieuwe pagina net zoals Artikelen,Muziek,Truuks en Extra’s, ook een pagina met Apple Geschiedenis of iets dergelijks

  Een aparte Rumor pagina op MacOSX.nl?
  -Ik denk dat niet goed gaat lopen, ik denk dat het forumonderdeel wat goed genoeg is, en en misschien is een categorie op de Wiki met geruchten ook kan, als het nodig is, waar dus een samenvatting komt van topics in het forum, dus zeg maar een hardcore roddel wikicategorie-topic, maar dan zonder de reacties. Maar op moment is het wel goed zoals het nu is.

  Foto upload probleem, vol e.d.?
  -Ik denk dat wat ik hierboven al zei over de upload, dat het MacOSX.nl Album niet weg moet als dat imageshack er komt, maar… Dat als imageshack word gepluginned dat het MacOSX Album dan alleen is voor de bestaande categorien, en dat persoonlijk album, en overig weg gaan, dus screenshot, dingen voor de lounge, en dergelijke.
  Dus een Album met alleen:
  Smoelenboek, Mijn Mac en Mijn Bureaublad, hierdoor maak je al behoorlijk wat ruimte vrij.

  (sterren)Beoordeling van topics
  -Lijkt me overbodig, misschien wel iets voor de wiki-tutorials dat je een cijfer kan geven zoals dat bij het Muziek gedeete is, maar bij topics, lijkt me overbodig.

  NIeuwe layout?
  -Als het nóg beter dan dit kan, dan laat het maar komen, maar bij het forum zou het leuk zijn als dan beide op de site blijven dat je via je profiel een keuze kan maken, tussen de huidige en de eventuele nieuwe.

  Redactie leden, te weinig artikelen.
  -Euhm.. Tsja, als iedereen die een account heeft artikelen direct kan uploaden lijkt me ’n ongecontroleerde chais worden. LIjkt me beter als er wat meer redacteuren worden aagesteld en dat de “http://www.macosx.nl/?p=newssubmit”Nieuwstip insturen” dan wat beter benut moet worden, dan kan eigenlijk iederenen nieuws toevoegen, en de Redacteuren controleren de boel en zetten het erop.

  Zo, een heleboel letters verder.
  Veel succed met de beslissingen!

  Greetz,
  TG

  -sorry voor eventuele typefouten, ik moet/moest naar de WC, ik pas het zo wel aan.-

 • Profielfoto
  TrendyWendy

  nieuwer nieuws, en meer nieuws…

  op macfreaks.nl hebben ze veeeeeeeeel meer…

 • Profielfoto
  davedive

  Revolutionair zou zijn dat je een nieuw topic start op een ‘split screen’.

  Links typ je het onderswerp in van je topic en in de rechterkolom verschijnt ‘livesearch’ las ik hier ergens, onderwerpen in verband met die kernwoorden.

  Je krijgt de mogelijkheid om je nieuwe topic-post nog even uit te stellen doordat je in het rechterdeel verder kan browsen. Misschien vindt je wel wat je nodig hebt. Indien niet, post away zou ik zeggen.

  Handig èn snel.

  Just my 2cts
  davedive

 • Profielfoto
  Hans

  Site met een iTunes 7-uiterlijk lijkt me ook wel cool. Dan lopen we tenminste in de pas als Leopard daalijk uitkomt!

 • Profielfoto
  rvanheukelum

  Oplossingen tegen betaling … lijkt mij een geweldig idee.
  Dat je een SMS-code moet versturen voordat je antwoord krijgt op een vraag, powered by Mollie whoeahahaha.

 • Profielfoto
  yabbanoname

  combineer de zoekfunctie met de post functie (zoals bij digg) en laat voor de echte post de soortgelijke postings zien en doe de echte post pas als de gebruiker aangeeft geen artikel te zien die op zijn post lijkt.

 • Profielfoto
  KR1275

  Grote wens: moderators met gezond verstand. Het moet me van ’t hart, dat er teveel puberale moderators op zitten, die vooral gefocust zijn op ingrijpen! Regelmatig nutteloze overplaatsingen naar andere rubrieken! Misschien moeten de moderators eens goed overleg voeren. Het tast soms echt het kwaliteitsniveau van macosx.nl aan en dat is jammer.

 • Profielfoto
  Freek.

  Whahaha R_van_Heukelom! Ik dacht het, jij zegt het.
  Ik geloof dat ik nog even wat gegeven informatie weg ga mikken. Denk namelijk niet dat users mee gaan delen in de winst.
  Oja, nog een tip: op elke forumhoek een sigarenboer :D

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Enige tip die ik heb is topics archiveren die al erg oud zijn. (of toch alleszins in de vergetelhoek zijn gesukkeld). Verder moet een nieuw lay-out best kunnen, maar de lat ligt hoog. Als het maar niet té flashy wordt zoals MacMinds (doet werkelijk pijn aan de ogen na een tijdje). Een mogelijkheid tot kiezen welke lay out je wilt (oude of nieuwe) mag best een optie worden. Het nut van al dat ge WIKI zie ik eigenlijk niet in. Het mag best maar ik weet niet of het een groot succes kan worden.

 • Profielfoto
  kael

  Een wiki lijkt me een zeer goed idee. en misschien de frontpage en het forum nog wat meer met elkaar verweven.
  Verder de Hot Apps afdeling in eigen beheer, en de mogelijkheid te reageren op Hot Apps en Nieuws Flitsen.

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Een ‘terug naar zoekresultaten’ linkje als je in een topic zit dat je hebt aangeklikt in je zoekresultaten.
  Nu moet je steeds terug met de terug-knop en da’s vrij vervelend als je een topic leest die wel wat pagina’s bestrijkt.

 • Profielfoto
  zero200

  het lijkt me echt een ontiegelijk slecht idee om een live search te maken, aangezien je een 1gig database hebt word dat in no time helemaal overbelast!

 • Anoniem

  dan je bij profiel gewoon kan kiezen welke theme je wil, is imers standaard bij phpbb

 • Profielfoto
  Raikkonen

  een Gezocht en Aangeboden rubriek

 • Profielfoto
  iJos

  Een aantal skins?
  Te beginnen met inspi(red)! (zie nano-artikel)
  (De kleur is menselijker dan het gesophisticeerde ros…, uuuh magenta ;) )
  gr

 • Profielfoto
  anton.m

  Van Harte alvast Mac OSX.nl! Jullie zijn idd de grootste binnen de Mac gemeenschap en niet die andere website! ??? Mischien niet meer de meeste alerte volgens sommige muggezifters maar wel degene die straks imo ook dat weer heeft rechtgetrokken! Chapeau!

 • Profielfoto
  mulderd

  – verklarende woordenlijst
  – waardering kunnen geven aan leden, bv bij commentaar wat ze leveren op de site of in het forum
  – kidscorner, misschien voor niet iedereen te begrijpen, maar hoe bereiken we onze toekomstige gebruikers met een laagdrempelige interface op macosx.nl ? Simpele teksten, geen commentaar van betweters maar begeleiding, chatmogelijkheden… Ik noem maar wat op wat kinderen wellicht leuk zouden vinden.
  – een eigen marktplaats
  – agenda mogelijkheid per lid en een algemene evenementenagenda.
  – zoekfunctie verbeteren a la Google

  suc6

 • Profielfoto
  Moode

  Op het forum heb ik al eens geopperd de postcounts en sterren af te schaffen, omdat dit voor sommige leden een stimulans is om meer berichten te plaatsen.

 • Profielfoto
  XyonN

  Euh, wanneer is nou precies die ‘onthulling’?

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik hoop dat de site weer wat sneller word hij is echt heel traag in verhouding tot de concurenttie , en de nws flitsen waren vroeger altijd als eerste hier en nu dus bij de concurrentie, ik hoop dat dat weer omgekeerd word, hier lijken de podcasts nu de meeste tijd in beslag te nemen, die zie ik leiver in een apart mapje ergens op de site en niet op de voorpagina, dat heeft geen zin, in itunes komt ie auto buinnen als er een nwe is, en daar is gewoon geen voorpagina ,melding voor nodig , mijns inziens.

 • Profielfoto
  iAgree

  Oja nwe betere kwalitiet Macosx.nl tshirts en polo’s ;-).

 • Profielfoto
  Hermanko

  macosx.nl zou weer ’n Apple nieuws site moeten zijn. Wat het eens was en vriendelijker voor de gebruikers, minder hoog van die toren. ???

 • Profielfoto
  XyonN

  Ik zou OMT bijvoorbeeld afstoten en een zelfstandige podcast laten zijn. Ze passen absoluut niet bij het imago van hetgeen dat Macosx.nl ooit was.

 • Profielfoto
  I NANdO

  Meer uitgebreide zoekfuntie zo prettig zijn,En tevens die onderwepen waar ik persoonlijk een beetje moe van word “Hoe ziet jou desktop eruit”
  en “waar luister jij nu na ” mogen van mij wel verdwijnen.
  Verder gewoon zo doorgaan niet voor niets de grootste:D