Office 2007 voor Mac

Door: Sachin - 7 reacties

Volgens Mary Starman, de group product manager van Microsofts Macintosh Business Unit, zal Office 2007 veel sneller zijn weg vinden naar het Mac-platform dan verwacht. Microsoft Office zou reeds in het najaar van 2007 uitkomen. Vroeger duurde het meestal 16 maanden om de Windows versie van Office te vertalen naar OS X, nu zal dat maar 8 maanden duren. Blijkbaar heeft de Macintosh Business Unit niet zoveel last met vertragingen als de Windows programmeurs.

Naast de ondersteuning voor Open XML zal de Office versie ook een gedeelte van de interface van de Windows versie overnemen. Uiteraard zullen er wel verschillen zijn met de Windows versie en luistert men goed naar de feedback van de testers. Meer informatie over Office 2007 kan je lezen op ZDNet.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  lieven

  Office:Mac en de Windows versie zijn compleet andere produkten met andere codebases, dus er is helemaal geen “vertaling” van windows->mac. De reden waarom het nu zo lang duurt is de port naar Intel.. Lees er maar wat Mac BU developer blogs op na.

 • Profielfoto
  MacOwner

  Damn.. niet ook die ruk layout die de windows versie krijgt.. dat Ribbon.. jekkes.. heb de beta draaien op mn pc (met 2 cm stof..) dit werkt voor mij echt niet! :sealed:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nee, geen Ribbons voor de Mac. Dat is niet volgens de Mac-interface en zal dus niet op je Mac-versie geïmplementeerd worden.

 • Profielfoto
  zAo

  Het mag dan wel sneller zijn dan verwacht, maar kom op: Adobe heeft straks de meest geavanceerde en gecompliceerde applicaties op Universal Binary en wie blijft er weer acht? Juis: Microsoft.

  Iets in mij zegt dat ze er niet erg hun best voor (mogen) doen. Apple’aard pesten noemt men dat.

 • Profielfoto
  trabant

  Zou Word dit keer wel met grote documenten overweg kunnen? ???

 • Profielfoto
  mollie319

  hmmmm, werk met Pages (iWork ’06) en NeoOffice 2.0 Aqua beta 3, patch1(donationware) wat gewoonweg super werkt.
  Ik werk met alleen maar windows gebruikers om me heen, nog nooit klachten gehad, als ik hun .doc of .xls files had aangepast!
  NeoOffice kan ik alleen maar aanbevelen, zeker omdat het ‘gratis’ is!

  Ze wilden toch ook Open Document gaan ondersteunen bij M$? Kun je de office suite helemaal overboard gooien;-)

  Marcel

 • Profielfoto
  JBG

  13 maanden later……. ?