MacMinds.net gelanceerd

Door: Lucas Raggers - 81 reacties

MacMinds is een nieuwe online community voor (semi)professionele, creatieve Mac-gebruikers in Nederland en België met als credo ‘niet de grootste, maar wel de leukste’ Mac-community te willen zijn. We zijn ambitieus en dat steken we niet onder stoelen of banken.”?

Zo begint één van de eerste artikelen op de nieuwe Mac website MacMinds.nl. De Website bestaat uit drie onderdelen: nieuws, een forum en workshops. Dit laatste moet in de komende tijd gestalte krijgen.

MacMinds zoekt het verschil met andere Mac websites in de specifieke doelgroep de het wil bedienen. Het maakt onderscheid tussen prosumers en pro’s. Daarnaast richt het zich voornamelijk op kennisdeling.

Bezoek MacMinds!

Reacties

81 reacties
 • Profielfoto
  onem

  Ik weet niet waar het aan ligt, maar het staat anders op een hele trage server heb ik het idee, want hij laad zeer langzaam

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Vaarwel MacOSX.nl Hello MacMinds. Ik ben er vandoor, als professionele amateur.

  ps. die snelheid van macosx.nl was zo slecht nog niet

 • Profielfoto
  Ferris Bueller

  INderdaad!

 • Profielfoto
  marloez

  macminds.NET is het…;)
  server draait momenteel overuren wegens abnormale drukte;) Komt goed!

 • Profielfoto
  chonazz

  Ja, ik hoop dat het goed komt, want nu is het niet te doen… Laadtijd van de website is bijna een halve minuut…

  Het ziet er allemaal wel heel gelikt uit!

  JOnas

 • Profielfoto
  onem

  Ziet er inderdaad goed uit. Mooie nieuwe startpagina

 • Profielfoto
  MarcelK

  Ziet er (op het eerste oog) erg goed uit!

 • Profielfoto
  iMe

  niet te doen zo langzaam….. ???

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ziet er cool uit! :D

 • Profielfoto
  edwin.bossier

  Ik gruwel nogal van mensen die zichzelf zonder meer een ‘great mind’ toekennen …
  Verder misschien enkele pro’s aantrekken om de snelheid van de website wat aan te zwengelen?

 • Profielfoto
  benj1989

  zijn jullie echt zo stom om andere community sites te promoten? Kbedoel dat dat wel eens de dood van macosx.nl zou kunnen betekenen :sealed:

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  Hihi, ik geloof dat de professionelen van MacMinds hun werkterrein niet uitgebreid hebben met kennis van servers en de Nederlandse taal (zo heb ik nog nooit gehoord van community’s). Verder leuk initiatief, al voel ik me er niet PRO genoeg voor.:-P

 • Profielfoto
  MacBeer

  Dit bericht is geen promotie maar nieuws benj1989…

 • Profielfoto
  Wildmac

  En met alle respect, maar blijven de spreekwoordelijke “scriptkiddies” dan lekker hier :p

 • Profielfoto
  iDoc

  forum tijdelijk niet bereikbaar:(

 • Profielfoto
  koen

  Nu al “slashdotted” :)

 • Profielfoto
  Brac

  Ze hebben ons 3 weken lekker lopen maken en dan de eerste de beste keer dat het online komt vliegt hij er meteen uit. Nou, wat een great minds.

  Ik moet zeggen; het ziet er goed uit en het zou heel wat kunnen worden. Maar… ik wacht nog even af hoe het gaat lopen. Afhankelijk van de instelling van de redactie (er zijn macsites waar ik liever niet kom) en het aantal mensen dat daadwerkelijk overstapt kan een site goed of slecht worden. Mensen die nu al direct willen overstappen lopen wat mij betreft wat op de zaken vooruit.

 • Profielfoto
  benj1989

  lol en gebruik onze site maar om dat te melden :sealed:

 • Profielfoto
  macmickey2

  Nogal logisch dat een en ander ietwat traag lijkt/is..halve NL Mac community (gemeenschap) gaat even een blik werpen…..Komt allemaal voor elkaar, vast en zeker…Mijn “bemoeienis” met deze site is dan bij deze ook “terminated”

 • Profielfoto
  Lord_Chaos

  Great minds ? Professionals ? Ubuntu ?

  HTTP/1.0 200 OK
  Date: Mon, 18 Sep 2006 13:57:58 GMT
  Server: Apache/2.0.55 (Ubuntu) DAV/2 PHP/4.4.2-1build1 mod_ssl/2.0.55 OpenSSL/0.9.8a
  X-Powered-By: PHP/4.4.2-1build1

 • Profielfoto
  foobar

  vind het niet echt een uitnodigende site…
  ziet er mooi uit, maar nogal elitair…

 • Profielfoto
  iFredo

  Gefeliciteerd met de lancering! Dit soort intitiatieven zouden toegejuichd moeten worden. Ook als “amateur” zal ik er zeker een kijkje gaan nemen!

 • Profielfoto
  Xenophon

  Mooi initiatief. Ik ben vooral in de wereld van DTP/Beeldbewerking thuis, en op dat vlak viel er op Macosx.nl al een tijdje niet meer zoveel te beleven. Afgezien van de ‘simpele’ Photoshop problemen. Ik ga zeker een kijkje nemen.

 • Profielfoto
  Erikaatje

  ziet er goed uit..absoluut mooi vormgegeven!
  ik zal de komende dagen de site in de gaten houden of het wat is!

  maar ik blijf natuurlijk ook nog lekker op macosx.nl :)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Die selectie-procedure voor de Pro-Fora! :D Briljant.

  Dag MacMinds, hallo MacOSX! ;)

  Ziet er verder leuk uit hoor. Pokkekleur, maar dat even terzijde…

 • Profielfoto
  jay.eye.em

  benj1989: MacBeer, unSOUND, en Apollo “werken” daar ook als Mods op het forum. Ze vinden het blijkbaar dus niet erg als mensen ook bij macminds zitten te posten :p. Ik zit hier best bij macosx.nl, ben namelijk geen “Pro” als het neerkomt op Mac gebied.

 • Profielfoto
  SebastiaanV

  Bij mij gaat het supersnel?

 • Profielfoto
  dfI*)#HN$@(*_)$U#JHEN#U@P$(#@Halert('hi');

  vind de site me wat tegenvallen eigenlijk…

 • Profielfoto
  Peach

  Mooi site, qua looks en technologie voorop op MacOSX.nl. Veel succes!

 • Profielfoto
  Aardbei

  Stijlvol gedaan, maar wel heel erg roze zeg!

  Ik vind de stijl van macosx.nl een stuk leuker maar macminds is een professioneler concept en dat straalt het ook uit.

  Succes!

 • Profielfoto
  Maced.2

  Nou ik zit hier best…..ondanks mijn Mac Mind:p
  Wens de jongens en meisjes daar veel plezier….. ;)

  Maar om dit nou op de Frontpage de zetten vind nou ook weer niet nodig …jullie hadden net zo goed verder kunnen gaan in de eerdere topic hier over ?

  neem eens een kijkje op mijn site…..ook leuk

  http://web.mac.com/maced.22/iWeb/Site/Maced2Design.html

 • Profielfoto
  Mac-ofiel

  …en ik wacht op dit moment op de rechtzaak die http://www.macmind.net/ gaat aanspannen, omdat de naam macminds wel heel erg op de hunne lijkt :p …en daar kun je op wachten watn het zijn Amerikanen en die sue-en alles en iedereen.

 • Profielfoto
  HAK

  Woow! simpel logo maar om een of andere reden is het logo toch designvol, heb ff gekeken, ziet er heel mooi uit. (voorderest heb ik er toch niks te zoeken)
  Maar… Waarom alles magenta? Is dat in ofzo?

 • Profielfoto
  Skip

  Kan je je ook aanmelden als je geen pro bent maar toch je licht wil opsteken en wil leren?

 • Profielfoto
  MacBeer

  Absoluut Skip…!

 • Profielfoto
  iStevie

  Ik heb me ook geregistreerd vandaag niet om mij te moeien maar om bij te leren !
  bedankt

 • Profielfoto
  Masto

  Dames en heren van MacMinds: succes!

 • Profielfoto
  iDuck

  Gefeliciteerd met de opening van MacMinds en veel succes-plezier! Vooral dat laatste.

 • Profielfoto
  Gamie

  Gefeliciteerd en veel succes (wow wat is dat een mooie site zeg :O )

 • Profielfoto
  Pbook

  Vreemd, volgens hun zijn de enige mensen die Pro met een Mac bezig zijn grafische ontwerpers. Op die manier sluit je een hele bevolkingsgroep uit die dat ding ook Pro gebruikt. Als gereedschap om hun dagelijks werk te doen. Boekhouders, schrijvers, netwerkbeheeerders, etc. En als je dan toegang wilt moet je door een soort commisie. Krijgen zel wel lekker alle kennis voor niks. Ik ben een Pro, gebruik mijn Mac als een Pro. Alleen mij zul je daar niet zien.

 • Profielfoto
  joffrie

  Een stijlvolle website in ieder geval. Magenta natuurlijk!!

 • Profielfoto
  i3enhur

  Blijkt wel weer…er is een plekkie voor iedereen, ik voel me dr iig al behoorlijk thuis, het biedt me iets wat ik hier helaas niet meer vond..zo gaan die dingen. Maar voor alles geldt: De tijd zal het leren..dames en heren…eet Apples en geen peren…

  ‘Lekker alle kennis voor niets’..? En dan? Bundelen en verkopen?
  Tis niet zo dat je door een ballotagecomissie geramd wordt…En wat betreft een hele schare aan ‘missing pro’s’, mocht daar behoefte aan zijn, of een demand voor komen…lijkt me de macminds crew een flexibel cluppie wat dat best effe onder de loep zou nemen.

  ttfn

  …dat snelheidsprobleem was overigens rap opgelost. ;)

 • Profielfoto
  Pete.Z

  De kleur is vreselijk,maar dat is een kwestie van smaak.

  Verder denk ik niet dat ik in de Pro doelgroep val,aangezien ik geen foto’s maak of andere creatieve dingen doe,ik verdien alleen maar mijn brood met een Mac,maar dat kwalificeert me niet als Pro….;)

  Succes met de site,ik denk dat er zeker een groep mensen is die er veel plezier van kan hebben.

 • Profielfoto
  Undaunted

  Geen PRO muziek groep?
  Ziet er wel strak uit, overigens grappig dat de eerste vraag van ‘pro graphisch’ wordt gesteld door een moderator:)

 • Profielfoto
  computer space

  Asjemenou, lijkt Macosx.nl wel:
  AppleFlap,Freek.,huinkroese,MacBeer,Marloez online ???
  Layout is alleen beetje but. Moeilijk leesbaar, en mijn hoofd trekt steeds naar links.

 • Profielfoto
  Pbook

  Dat bedoel ik, het is vooral voor de grafische markt. De rest van de gebruikers valt buiten de PRO groep. Beetje elitair dus.

  Pbook

 • Profielfoto
  Conker T. Squirrel

  Uit sommige reacties proef je de jaloezie van sommige mensen.

  Maar wat nog erger is: van die mensen die alleen maar iets negatiefs kunnen zeggen. Voor die mensen raad ik aan dat ze Bambi nog een keer gaan kijken. Want daar wordt namelijk hele goede raad gegeven aan zulke mensen.

 • Profielfoto
  MacBeer

  Kijk eens goed…. lees ook vooral de motivatie achter het ‘pro’ concept. Dan zie je meteen dat MacMinds niet alleen de ‘grafische pro’s’ wil bedienen. Mocht er in de toekomst behoefte zijn aan meer categorieen dan komen die erbij. Maar voor nu starten we met deze opzet. Ik denk dat heel veel mensen vooral pro zijn in het vellen van een oordeel. En ik kan je zeggen, daar komt géén aparte categorie voor op MM ;)

 • Profielfoto
  Viva

  Ik ben er al klaar mee. Stelletje kleuters daar, denken het zo goed te weten. Wellicht is arrogantie ook des Appels, dan zullen ze het zeker nog een eind kunnen schoppen.

 • Profielfoto
  dame.blanche

  Ferme site! Beetje wennen, maar dat komt nog wel…
  Maar wilt dit nu zeggen dat een heleboel “goede” macosx.leden hier nu gaan verdwijnen?

 • Profielfoto
  TheLongo

  Inderdaad Viva. Iedereen in zijn eigen hokje daar. Ondertussen word als pro wel van je verwacht dat je je actief mensen uit de brand helpt. En dat moet snel en voor niks. Draag je niet bij dan ben je pro af. Er zullen weinig echte pro’s komen denk ik.

  The Longo

 • Profielfoto
  rvanheukelum

  Het zat erin … na de dalende kwaliteit van de bijdrages door types die de zoekfunctie nog niet snappen of de handleidingen lezen tot halverwege de inhoudsopgave. Een community voor serieuze leden die het wél snappen.
  Je weet waarje mij vanaf nu kan vinden … op Macminds dus (onder de nick Newborn).

 • Profielfoto
  GoingStrong

  Allereerst: PROFICIAT! Heb er lang op gewacht. Wel even wennen …. ik moest het woord “Sjezus” uit mijn sig halen (is voor mij niet meer dan een citaat uit Debiteuren Crediteuren). Maar goed, ik lig er niet wakker van. Ik ben erg benieuwd naar het workshops-gedeelte!

 • Profielfoto
  Rickje

  Ik weet weer waar de site van Macminds op lijkt.

  Geenstijl.nl

  (Qua lay out)

  Komt door al dat magenta :p

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  We zijn nu een dag verder en mijn mening staat al weer vast. Het is bij MacMinds maar een saaie boel. Een hoop nerd stuff over pixels in PhotoShop en het forum lijkt louter gevuld door een-tweetjes tussen de crewleden, mods en redacteuren die maar blijven door zeuren over een flut-onderwerp. Ik heb er in ieder geval niks meer te zoeken.

  Een voorbeeldje:
  http://www.macminds.nl/viewtopic.php?pid=6708#p6708

 • Profielfoto
  TheLongo

  Zelfbevlekking heet dat geloof ik. En de kleur zou de gay-krant niet misstaan.

  the longo

 • Profielfoto
  Oppie

  @gijsraggers: meen je dat nu? Het verschil tussen je eerste reactie en de tweede is wel erg groot, en dat na één dag!
  Misschien gewoon even een Vier uur Cup-a-Soup moment nemen?

 • Profielfoto
  Jonnotie

  Ah mensen worden jaloers zeg haha. Natuurlijk is het een saaie boel, net een dag online, kom zeg.

 • Profielfoto
  LEXY

  Geef mij maar de Simple Minds.

 • Profielfoto
  koen

  Leuk voordeel van een nieuw forum: je krijgt niemand over je heen omdat je naar de bekende weg vraagt:p

 • Profielfoto
  klaus

  gijs, wat vel jij snel oordelen zeg, en waarover moet dan gediscussieerd worden in dat topic van je?

  Er zijn gewoon nog geen nieuwe features voorgesteld, wat moet er dan gezegd worden?

  Niet zo snel op je paard zitten man.

  Tja, wat is saai, vragen stellen en kennis vergaren, is dat saai? Of is enkel een lounge om te lullen niet saai?

  Het forum is nu idd nog wat leeg, wat dacht je..

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Mijn reactie is natuurlijk wat stellig geschreven. Wat je ziet is dat in de forums vooral lekker geouwehoerd wordt, zowel hier als daar. Los van het onderwerp is het vooral een aaneenschakeling van reactie op reactie. Dat is ook goed m.i., in ieder geval onderhoudend. ALs je vervolgens weet dat je in een Pro keurslijf zit is de lol er snel af, dat is mijn persoonlijke gevoel. Blijkbaar voel ik me toch meer verbonden met de macosx.nl gezelligheid/vrijheid dan ik tot nu toe dacht.

 • Profielfoto
  Freek.

  Waarmee ook ‘bewezen’ is dat MM iets anders is dan MOSX. En dat er aan beiden behoefte is en ruimte voor is. :)

 • Profielfoto
  marloez

  gijsraggers schreef: ALs je vervolgens weet dat je in een Pro keurslijf zit is de lol er snel af, dat is mijn persoonlijke gevoel.
  ——————–
  Je zit niet in een Pro ‘keurslijf’, maar in prosumers… daar is een verschil. We proberen gewoon een goed en leesbaar forum/site op te zetten, en als je je daar niet in kan vinden is dat ook prima. Dan kies je een andere plek om te posten:)

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  Goddomme zeg! Wat zijn hier een boel azijn pissers! Ik ga eens lekker Elitair pro zijn op MM. Alleen dat Magenta is wel rete kut.

 • Profielfoto
  vogel

  Ik krijg de indruk dat MM is opgezet door mensen, die het helemaal gehad hadden met de sfeer hier, om wat voor reden dan ook. De oude, vertrouwde vriendenclub is weer terug bij elkaar, tja…
  Ik ga verder niet wijzen ofzo, nergens voor nodig. Strakke site, jammer van het roze, veel succes en plezier!
  Misschien kom ik eens langs om wat van fotografie op te steken of wat dingen uit te leggen in het audiogedeelte. Ben het met oa Pbook eens, dat daar ook maar snel een pro-gedeelte voor moet komen. Nog een beetje teveel op het grafische beperkt nu, maar verder dik voor mekaar.

  Well, whaddayaknow? Nou, zie ik ineens wel een pro-gedeelte voor audio!

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Meneer Guggenheimer, Elitair en ouwehoeren op een forum – waar dan ook – gaan niet samen, zeker niet als je al 2.100+ post achter je naam hebt staan. Jammer.

 • Profielfoto
  Mr Van

  Als je dus tot pro sumer bent gediscrimineerd en niet mee mag doen met de “big boys & girls” mogen we dan het wel kunnen lezen wat jullie schrijven zodat we ervan kunnen “leren…” en anderen ook hun kennis kunnen opvijzelen. of blijft dit verborgen en alleen toegangbaar voor de elite.

  ik ben al jaren een pro weliswaar in muziekproducties… maar hou er toch van om steeds weer kennis op te doen van andere vlakken..
  en of ik door het macminds guru team heen kom , wellicht ooit…

 • Profielfoto
  vogel

  RTFM…
  Het pro-gedeelte is read only voor de prosumers. Ik denk dat deze maatregel in het leven is geroepen, om de boel op niveau te houden en de onzin of puberaal gedrag (dat niet per se van pubers hoeft te komen!) te weren.
  Maar, hoe wordt bepaald of je pro wordt? Wie bepaalt wat er een bewezen dienst is? Nee, ik geloof dat ik toch meer van vrijheid hou, al heeft dat ook z’n nadelen.

 • Profielfoto
  MacBeer

  Mr Van… als je nu eens een kijkje komt nemen op MM en leest wat de makers ervan verwachten en hoe het allemaal in elkaar zit dan zijn je vragen beantwoord. ;)

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  @ Meneer Raggers.
  Is dat zo?

  Is er iets mis met mijn 2100 berichtjes?

 • Profielfoto
  Apollo

  Knap hoor Peach, half uurtje struinen en de site al helemaal door hebben. Is dat dezelfde basis waarop je je stukken hier schrijft?
  Iedereen doet z’n best om vriendelijk te zijn … en dat is voor jou een punt van kritiek!? Wat wil je dan? Een stel flamende trollen die tierend en scheldend elkaar in de forums afbranden? Is het dan pas gezellig? Misschien een leuk plan voor de Lounge.
  Een appel die in de stront valt is ook nog steeds een appel, maar niemand die zich er nog om bekommert of die het ook maar interesseert dat het een fijne appel is.

  Dat je MM niet als alternatief ziet voor MacOSX.nl is onbewust het slimste wat je zegt: het is namelijk allesbehalve een alternatief voor MacOSX.nl.
  Je hoeft geen account te nemen op MM. Niettemin heeft een aantal van de grootste criticasters hierboven binnen 24 na het live gaan van de site een account aangemaakt. Ik snap nog steeds niet waarom. Misschien om toch iets te hebben als ooit …

 • Profielfoto
  Syndic

  Waar zie jij een scheldtirade in de post van Apollo?

 • Profielfoto
  Peach

  Nee, ok, het hele Apple-gebeuren is én blijft een hobby voor me. Ik heb hier allemaal geen zin in. (laat me even al m’n opmerkingen weghalen).

 • Profielfoto
  Apollo

  Kijk, veel plezier en succes … dat klinkt toch al stukken leuker. het is bovendien al iets wat we menen te hebben met en op MacMinds.
  Wat mijn punt was, was dat een aantal mensen zowel in de reacties op het idee van MacMinds (na het uitlekken) als op de daadwerkelijke verschijning ervan er een sport van hebben gemaakt om zo kort door de bocht als maar mogelijk is te reageren.
  Ik dacht in die geest mijn steentje bij te dragen.

  Dat geldt overigens niet voor mijn twee laatste alinea’s.

 • Profielfoto
  Viva

  De sfeer was hier een tijdje geleden wat minder omdat een hele groep tot in den treure wist te vertellen dat de sfeer hier niet goed was (?!)

  En nu is er een nieuwe site… net zoals vorig jaar MacWereld. Dit jaar opgeleukt met een forum.

  Wie begint er volgend jaar te mackeren, en vervolgens een nieuwe site? MacBabes.nl? MacSwitchers.nl? Misschien begin ik er zelf 1… iPodPubers.nl (= ironie)

  PS: dank aan de nieuwe moderators hier, het zijn er niet veel maar ze doen hun werk prima.

 • Profielfoto
  wout3r

  Opzich wel leuk, alleen het geeft me niet op het eerste gezicht het idee dat ik op een Mac site zit. Maarja, dat is natuurlijk ook geen punt, daar kom je gauw genoeg wel achter

 • Profielfoto
  Viva

  PS2: Kan iemand de Pro geesten vertellen dat hun forumtellertje niet goed staat. Deel het aantal topics door 2 en aantal posts door 4, ongeveer. Of zijn het creatieve geesten?

  ;-)

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik ben al een paar keer op MM geweest, en ik moet zeggen: petje af. Gloednieuw en nu al leuk.

  Ik snap de negatievelingen op zich wel hoor. Het zit hem waarschijnlijk in dat “PRO” toevoeginkje. Sommigen reageren daarop als een stier doet op een … MAGENTA lap.

  Ik snap niet dat mensen niet doorhebben dat er gewoon een extra forumsite bij gekomen is, en dat alles wat er (notabene GRATIS!) bijkomt, toch mooi meegenomen is.

  Zo haal ik het liefst mijn nieuws gewoon van http://www.applenieuws.nl omdat ik dat een overzichtelijke, gezellige, up-to-date nieuwssite vindt.

  Op macosx.nl mag ik graag lezen en schrijven, erg gezellig hier, veel users, snelle antwoorden.

  En op MM mag ik graag komen, omdat het daar allemaal nèt iets strakker gaat. Ik juich het toe, en ik hoop dat het een groot succes wordt.

  Groet,
  Marius

 • Profielfoto
  unSOUND

  Viva schreef: Kan iemand de Pro geesten vertellen dat hun forumtellertje niet goed staat.

  Ooit gedacht aan de mogelijkheid dat er misschien achter de schermen ook nog topics staan ? Nee, dat dacht ik wel…

 • Profielfoto
  Viva

  In de peipleijn dus… okee, creatief dan;-)