24-inch iMac review

Door: Sachin - 25 reacties

PC Magazine heeft de 24-inch iMac aan de tand gevoeld. Het tijdschrift is erg lovend over Apple’s nieuwste all-in-one computer. De Core 2 Duo processor behaalt een heel goede benchmark scores. Ook de helderheid van het grote 24-inch scherm is een pluspunt.

PCMag schrijft dat dit systeem ideaal is voor foto’s, video’s and muziek liefhebbers en zelfs voor grafische professionals. In veel testen moet deze iMac niet onderdoen voor de Mac Pro. Bijgevolg is de 24-iMac de ideale computer voor wie de kracht en de uitbreidings mogelijkheden van de Mac Pro niet nodig heeft.

Deze Mac kan geconfigureerd worden met een Nvidia GeForce 7300 GT (128MB) of GeForce 7600 GT (256MB) dankzij de Mobile PCI Express Module (MXM) die het toelaat om de videokaart te vervangen. Door de krachtige grafische kaart is deze computer ook geschikt voor het spelen van games met Boot Camp. Helaas vallen de prestaties van games onder OS X zoals verwacht tegen. Met Mac OS X haalt Doom 3 (1024×768) 24 fps maar met Booth Camp en Windows XP is dat maarliefst 127 fps.

De 24″ iMac krijgt van PCMag een score van 4,5/5 en tevens een Editor’s Choice award.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  huinkroese

  Dit lijkt me officieël het einde van mac games.
  XP + Paralels: who needs OSX?

  Edit:
  Net even de stad ingelopen om te kijken of ze ‘m bij de Apple boer om de hoek al hadden staan… en jawel! Heb er heel even achter gestaan maar het scherm is veel te groot om zo dicht op te staan. Echt een enorme loeier van een iMac. De 23″ ACD oogt op het bureau een stuk minder pompeus vind ik. Ik denk dat ik binnenkort maar voor de combinatie Mac Pro met 20″ Dell ga. Mooie combi voor ietsjes meer geld.

 • Profielfoto
  frankyboy

  Is deze computer al in nederland te zien en te koop. Op de Apple Store staat leverbaar in 4 dagen maar div dealers hebben nog niets gezien en weten niet zeker wanneer hij komt. Ik wil er een kopen maar weet nog niet waar. Mailamac is ± 100 euro goedkoper voor wat ik hebben wil, vergeleken met Apple. Maar wat de levering lijken de dealers bepaalt geen voorrang. Wie heeft hem al en hoe?

 • Profielfoto
  PretPedKadet

  Dit is zeker niet het einde van games in OS X, eerder een stimulatie. Een tijd geleden waren reacties gevraagd aan de programmeurs over het feit dat alles in bootcamp sneller draaide en zij antwoorde dat ze het willen verbeteren. Zeg nou zelf, je wil toch niet steeds herstarten voordat je kan gamen?
  Ten tweede verknallen games windows, maar games doen niks met je systeem van OS X. Geen vreemde vastlopers etc.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Even een beetje off-topic. Maar na het gezeur op het forum worden we nu opeens wel verblijd met een flink aantal leuke nieuwsberichten. Winterslaapje voorbij. Ga zo door!

 • Profielfoto
  minijob

  Op die foto’s van Pcmag.com zie je eerst een draadloos toetsenbord en draadloze mighty mouse en de laatste afbeelding zie je een foto van de Mighty mouse met draad…. ???

 • Profielfoto
  Quad

  In utrecht hebben ze hem al staan!! whoo wat gelikt zeg!!

 • Profielfoto
  Petje

  lijkt me een geweldige machine..
  Ik kan niet wachten om hem aan te schaffen..
  Eerst even flink sparen dus……

 • Profielfoto
  knutselklubb

  hoe komt het dat die game onder osx maar 24fps haalt? en onder windows 127? of moet ik nou naar het forum?

 • Profielfoto
  ottovds

  @ knutselklubb
  is direct X het sleutelwoord?

  inderdaad de droom van een student grafisch design:p
  maar wel veel geld:(

 • Profielfoto
  Nikita

  Lieten ze Doom misschien onder Rosetta draaien ofzo… Man, ik haal op m’n Mac mini G4 met COD al een hogere FPS… Klopt iets niet hoor :sealed:

  Over een paar jaar is de 24″ weer een stukkie goedkoper, dan komt ie op m’n verlanglijstje haha

 • Profielfoto
  Paul

  k heb hem maandag besteld bij applestore; 5 dagen levertijd vanwege extra opties die ik besteld heb. inderdaad, 1 van de online stores zei 4-6 weken… nee hoor, niet bij de applstore ‘himself’:-)

 • Profielfoto
  peejee2

  wat zou nou sneller zijn: de 2,16 Ghz met 2x 1Ghz ram of:
  de 2.33 Ghz met 2×512 mb ram. Is dat ook ergens getest?

  qua prijs maken de confuguraties niet zoveel uit

 • Profielfoto
  iPodder

  dan zou ik voor 2 x 1Gb aan geheugen gaan…
  zal jij vooral meer merken met het draaien van meerdere programma’s

  Extra processor rekenkracht gebruik je meer bij zware apps zoals Final cut pro, Quicktime converteren, Photoshop, enz

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  Apple centre lijnbaan heeft m staan….
  naast de 17 inch.. Wat ziet die 17 inch er ineens klein en zielig uit naast de 24″:p

 • Profielfoto
  MacAanZee

  ik heb ‘m nog niet gezien bij de dealer, maar hij kan elk moment komen – al wordt ie dan nog niet direct aan klanten uitgeleverd. Ze zijn toch nog nauwlijks beschikbaar – ook niet bij Apple Store volgens mij. Lijkt me wel helemaal geweldig, zo’n groot scherm. En als je ziet wat erin zit een enorme value for money

 • Profielfoto
  mollie319

  ik heb de mijne gisteren binnen gekregen, besteld via de Apple Store.
  Had de bestelling verleden week zaterdag gedaan, en na een kleine week dus binnen. Wat een monster-scherm! Heerlijk gewoon. Er zit heel veel licht is, veel meer als mijn iMac 20″ core duo. Verder draait deze natuurlijk als een zonnetje, fluisterstil, en super mooi en dus ook Mega Groot deze ‘ueber mac’. Ik vindt hem inderdaad een stuk sneller dan de iMac core duo, maar heb dit verder niet gemeten! Ik ben super blij met deze aanschaf……

 • Profielfoto
  Geitekaas

  @Mollie319:
  Leuk hoor! Succes:-)
  De mijne komt deze week. BTO had ik met de 7600 kaart. Vandaar een paar daagjes later.

 • Profielfoto
  Nihilist

  Ik heb de 24″ iMac vrijdag 08 september besteld en al sinds woensdag 13 september in mijn bezit ;)

 • Profielfoto
  bassbug

  Heb vanmiddag de 24 inch gezien. Het is echt mega groot!
  Weet niet of het wel zo lekker werkt zo’n groot scherm voor je snufferd?… ???

 • Profielfoto
  tp_zoveel

  Mijne is vrijdag binnengekomen. Leukleukleuk. Normaal gebruik ik Windows dus kan ik meteen mooi vergelijken.
  Ik ga een .Mac blog opzetten over mijn ervaringen op het apparaat, zodra dat gelukt is zal ik de URL posten :)
  Alvast de eerste opmerkingen:
  – Scherm is geweldig, enorm groot en enorm helder.
  – Mighty Mouse sucks, want kan mijn linker- en rechteklik niet onderscheiden. Ik vrees dat ik een andere muis moet kopen.
  – Snelheid valt me vies tegen. Met name op het gebied van multitasking. Als een programma veel CPU of andere resources nodig heeft staat de rest van het OS ook praktisch stil. Dat gaat in Windows een stuk beter.
  – OS X is absoluut ‘leuker’ dan andere operating systems. Dashboard en Exposé zijn echt handig én heel mooi.

 • Profielfoto
  Caddy

  Ik speel de hele dag nog world of warcraft op me powermac g5.
  Met gem. 30 fps niet de aller snelste machine maar ben al lang al blij dat het soepel draait op de mac. Maargoed. voor games moet je geen mac kopen denk ik dan altijd.

 • Profielfoto
  tp_zoveel

  Gelukt. Een blog over mijn ervaringen met de iMac 24″. Doe er je voordeel mee…
  http://web.mac.com/tp_zoveel/iWeb/Apple%20Mac/Apple%20Blog/Apple%20Blog.html

 • Profielfoto
  Solden

  @tp_zoveel: De Mighty Mouse staat standaard als 1-knops ingesteld. In de systeemconfiguratie kun je de rechterknop als rechterknop instellen. Dus gooi ‘m nog niet weg.;)

 • Profielfoto
  toffy69

  Tjaa, de 24 inch Imac is in een woord fantastisch!. Ik heb ‘m nu ruim 10 dagen in bezig, ben geswitched van XP (vroeger wel Mac) en ben erg tevreden met deze nieuwe mac. Het scherm is enorm, maar als je er even mee werkt went het erg snel. Vooral met grafische programma’s fantastisch, eindelijk kun je al je palletten kwijt en nog meer. De snelheid is groot, ook met meerdere programma’s tegelijk draait het allemaal lekker door.

 • Profielfoto
  dintel

  Ik ga nu ook de imac 24″ ich kopen. Wel een groot beeldscherm! Trouwens naar mijn menig kun je beter een 2.33 GHz prosesser nemen en 2×1 GB geheugen. Je zou denken dat het verschil tussen de 2 GHz en de 2.33 GHz klein is maar schijn bedriegt! Het heeft dergelijk een groot verschil! Veder kun je de grafische kaart update naar 256 MB maar dat hangt van je grafische verwachtingen af! (Het is wel aan te raden als je games wil gaan spelen) Tevens is de mighty mouse (Bedraad en Draadloos) slecht om games te spelen. O, ja en je kunt beter een bedrade mighty mouse kopen zodat je batterijen bespaart! Veder zou ik ook een bedraad toesten bord nemen, vanwegen zijn extra usb poorten.

  O, ja nog een dingetje, ik wil mijn imac bij Machouse Den Haag kopen, maakt dat qua levertijd uit in verhouding tot Machouse woerden, amsterdam en rotterdam?