Paul Thurrott is boos

110 reacties

Het moet gezegd. Apple gebruikers zijn arrogant. Overtuigd van hun kunnen. En ook nog eens neerbuigend naar anderen. We mogen dan ook dankbaar zijn dat Paul Thurrott er is om ons eens flink de waarheid te zeggen.

Dit doet hij in een van z’n uitgebreide reviews op zijn website ‘Paul Thurrott’s SuperSite for Windows‘. Thurrott heeft zijn website geheel gewijd aan Windows. Zo geeft hij op dit moment van iedere release van Vista een uitgebreide review. Maar Thurrott mag ook graag spelen met OSX. En zowaar, in de loop der jaren is hij Mac OS X steeds beter gaan vinden. Zijn review van Tiger mag zelfs redelijk positief genoemd worden.

Maar waar Thurrott niet van houdt is de arrogantie van Apple, de zelfverheerlijking en de minachting voor Windows. En laat dat nu net een faire omschrijving zijn van de keynote van Steve Jobs op de WWDC conferentie. Kortom, Paul Thurrott is boos en dit steekt hij niet onder stoelen of banken.

Paul Thurrott: Apple Mac OS X Leopard Preview: Who’s the Copycat Now?

Reacties

110 reacties
 • Profielfoto
  dfI*)#[email protected](*_)$U#JHEN#[email protected]$(#@Halert('hi');

  I agree!

 • Profielfoto
  Xserve

  Thurrot heeft voor een groot deel gelijk, maar veel van zijn argumenten slaan nergens op.

  Apple is té arrogant.

 • Profielfoto
  RPGboy

  misschien ben ik best een beetje arrogant over de mac, maar iedereen moet toch toegeven dat het sneller en gebruiksvriendelijker is, en dat is al een sterk punt…
  vista zal best goed zijn, maar ik geloof niet dat het os X zal overtroeven… (weer een stukje van mijn arrogantie,,, sorry :sealed: )

 • Anoniem

  Weet je, iëdereen streef naar perfectie en een andere vindt dat geen perfectie. Maar waarom zou je dan iemand afkraken, dat is toch haat.

  Mensen laten we nou eens reeël zijn. De wereld zit al vol haat geef eens een andere voorbeeld. Loop niet de rest achterna, maar sta oip als een prachtig individu! Laat je stralen

  Het leven is waardevol! Het is niet echt gewoontje, omdat je het elke dag mee maakt! Ik ben blij dat ik leef!

  En daarom zeg ik dit. Wees niet zo haatelijk en als mensen zo doen, denk dan maar:”ze zijn misschien vergeten hoe kostbaar het leven is”. :)

 • Profielfoto
  Bonte

  Hij zegt dat Spotlight een copy is van Windows search die ze van plan zijn te implementeren in Vista (duh) maar als ik het me goed herinner heeft os9 ook al een begin van deze techniek in zich.

  Door geïndexeerd zoeken konden we ook in documenten zoeken, werkte traag enzo maar het was het filesystem die de beperkingen bracht en niet het idee zelf. Als ik het goed heb zat het ook al in dat nieuwe OS die het nooit gehaald heeft, ben nu wel even de naam vergeten.

 • Profielfoto
  magic-with-mac

  Hij heeft het zelf niet door, maar hij is nu heel erg hypocriet bezig:p

 • Profielfoto
  dfI*)#[email protected](*_)$U#JHEN#[email protected]$(#@Halert('hi');

  laten we de discussie over kopieeren van software en naapen niet voeren want die is al 60x gevoerd (en anders dat even op ’t forum doen)….

  ’t gaat nu over apple und zijn arrogantie. Een goed voorbeeld is dan nog die ‘RouteMobiel’ die de ANWB wou verslaan. Routemobiel kraakte ook overal ANWB op af…. dat lijkt me toch echt niet de manier om klanten te trekken.

 • Profielfoto
  t.leffers

  Ik begin die Thurrott steeds meer te waarderen. Waar ik een aantal jaar geleden nog hartelijk om ‘m lachte, slaat ie steeds vaker de spijker op z’n kop. Wijsheid komt blijkbaar toch met de jaren. (alsook bij mij :))

 • Profielfoto
  roberttt

  Ik vindt dat hij wel gelijk heeft… Iedereen denkt vaak dat mac een soort van god is en windows rotzooi ofzo. Windows is toch niet voor niets zo groot…
  Ok mac os is stabieler, maar dat komt omdat het minder wordt gebruikt en daardoor er minder troep (virus) voor wordt geschreven.

  Sinds je ziet dat bijvoorbeeld firefox meer wordt gebruikt krijg je steeds meer meldingen van lekken in de browser…

  Ik vind zowel de mac os als windows een pracht systeem. Laat ze eens stoppen met het zeuren op elkaar (vooral apple) en zorg dat je product degelijk en goed is. Das de enige manier om je product te verkopen namelijk…

 • Profielfoto
  Beathoven

  Gelijk heeft ie, helemaal nu hij ook OS X gebruikt en het dus objectief kan beoordelen.

 • Anoniem

  Aahah.. wat grappig… Echt, nog geen uur na de WWDC zat ik al te denken wat die Windows-hoer voor trash over de features van Leopard zou schrijven…

  En mac-users zijn dan maar arrogant… so what… het gaat toch om het OS…

  BTW… Daniel Eran heeft nog een stukje geschreven over die Thurrott

  http://www.roughlydrafted.com/RD/Home/26B5D607-34E6-46CF-A66F-1CCCA542AC6B.html

  Hier staat ook nog over die Paul…

  http://www.malbela.com/blog/archives/2005_02.html

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Soms moet je arrogant zijn!

 • Profielfoto
  Neowave

  Apple beloofde gouden bergen met Mac OS X Leopard t.o.v. Windows Vista (claimen dat je Vista 2.0 aan het ontwikkelen bent is nogal wat, aangezien de release van de opvolger van Windows Vista bij Microsoft niet vóór 2010 gepland staat) en kon dit naar mijn mening absoluut niet waarmaken tijdens de Preview. Wat ik gezien heb is Mac OS X 10.4 Tiger met wat grappige extra’s. Daar komt bij dat veel van die nieuwe functies al jaren lang tegenhangers hebben op andere systemen, vooral Spaces is niets nieuws (denk aan Virtual Desktops op Linux).

  Dat 10.4 Tiger al zo’n beetje iedere key feature van Windows Vista heeft was al lang bekend en dit heeft Apple op de WWDC van 2004 meer dan duidelijk laten weten. Maar op het moment dat je zoiets twee jaar later wéér aanhaalt moet je wel een demo kunnen geven die zo’n claim ondersteund. Zogenaamde “Top Secret Features” achterwegen houden is een luxe die je op zo’n moment niet meer hebt. Amerikanen hebben hier de perfecte uitdrukking voor: “Put your money where your mouth is”. Dit had Apple dan ook moeten doen, i.p.v. het uitmelken van een bestaand product (10.4 Tiger).

  Op dat gebied ben ik het dus eens met Paul Thurrott, maar aan de andere kant vind ik die man ook vrij wispelturig overkomen. Windows Vista wordt of helemaal de hemel in geprezen of volledig de grond in gestampt, zelfde geldt voor Mac OS X. Hem erg serieus nemen doe ik al lang niet meer.

  Nee, ik vorm me eigen mening wel. En hopelijk is het eind product een stuk indrukwekkender dan wat Apple tot nu toe heeft laten zien.;)

 • Profielfoto
  RenaultF1

  @neowave, dat klopt volledig, osX is in vergelijking met windows pokketraag. Neem nu firefox, als je dat op een mac wil opstarten, een mini g4, quad G5, MBP, er is wachttijd. Dat is in feite iets dat ik als windowsgebruiker niet snap, die wachttijd voor ieder programma (buiten msn dan). Dat heb je op een 486 met windows 98 niet eens.

  Toch vind iedereen osX snel, wel dat komt door een enorm sterke kant van osX: multitasking, eens het programma gestart is en je het sluit met het rode bolletje blijft het draaien. Doordat het blijft draaien start het vervolgens sneller op. Doordat multitasking zo ontwikkeld is vertraagd het je computer niet als er een stuk of 20 programma’s draaien. Dit is natuurlijk wel 1 van de redenen waarom osX zoveel ram-geheugen kan gebruiken.

 • Profielfoto
  Neowave

  Yep klopt helemaal. Al is Firefox een slecht voorbeeld, dat programma is gewoon niet goed geschreven voor Mac OS X.

 • Profielfoto
  druppelstop

  Ik begrijp niet helemaal waar het vooroordeel dat mac-gebruikers blind en arrogant zijn vandaan komt. Als er een gebruikersgroep is die klaagt, zeikt en afkraakt dan zijn het mac-gebruikers wel.
  Weet je nog, de introductie van de ipod een paar jaar terug?

 • Profielfoto
  Juch

  Hier is nog een artikel over the nonsense van Paul Thurrot

  http://www.roughlydrafted.com/RD/Home/210D4985-6B74-42FC-986C-A0258D711EC6.html

 • Profielfoto
  Rezpack

  Who the fuck is Paul Thurrott?

 • Profielfoto
  Anoniem

  @Rezpack: :D

 • Profielfoto
  mollie319

  lekker boeiend. Blijft ‘ie toch bij z’n ‘oh zo geweldige windows’, who cares!
  Ik gebruik Mac omdat het stabiel is
  Ik gebruik Mac omdat het mooi is
  Ik gebruik Mac omdat het snel is
  Ik gebruik Mac omdat het virusvrij, adwarevrij is
  Ik gebruik Mac omdat ik niet na elk half uur werken mijn machine hoef te resetten.
  Als ‘anderen’ dit interpreteren als Arrogant, tja, hebben ze nog nooit met een goed systeem gewerkt. :p

 • Profielfoto
  Vulture

  Het is juist een heel goed stukje. Paul zet sommige zaken in een wat beter perspectief. Ik vind ook dat Apple het niet nodig heeft om Microsoft aan te vallen. Kwaliteit bewijst zichzelf. Ook wat de nieuwe features betreft heeft hij gelijk. Ze zijn niet major. Wel mooi en makkelijk. En zijn conclusie staan geen gekke dingen in. En het stukje van Lucass op de vvoorpagina dekt niet de lading en is een beetje stemmingmakend. Als je het hele artikel leest valt het wel mee met die boosheid. Ook worden er diverse pluimen richting Apple uitgedeeld.

 • Profielfoto
  Timotheus

  Maar blijft dat hij volledig gelijk heeft als hij zegt dat wat we tot nu toe te horen gekregen hebben over Leopard ronduit teleurstellend is.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Thurrott heeft gelijk dat Apple niet alles zelf heeft bedacht als het gaat om features. En dat Apple lichtelijk arrogant is. Maar hij neemt het wat mij betreft wat zwaar op. Elkaar belachelijk maken is toch vermakelijk en onschuldig?

  Maar een beetje kritiek op de Applegemeenschap is zo af en toe wel nodig. ‘We’ hebben namelijk snel de neiging om naast onze schoenen te lopen. En daar hebben we Paul Thurrott dus voor.

 • Profielfoto
  fibe

  Een gezonde arrogantie is niet fout.

  Daarbij heb ik nog nooit onervaren gebruikers horen stoefen over de functionaliteiten van windows. Het zijn altijd de super ervaren gebruikers die beweren dat windows niet moet onderdoen voor MacosX.
  Waarom? Volgens mij omdat je windows erg goed moet kennen om er alles uit te halen wat erin zit, en om de mankementen te kunnen omzeilen.

  Ik heb nu al tientallen switchers begeleid en op één na is er geen een die terug wil naar de mistige onoverzichtelijke overzijde die steeds leuke verassingen in peto heeft.

  Voor 95% van de eindgebruikers is osX gewoonweg een betere optie, al zijn er veel die hardnekkig vasthouden aan een oude gewoonte.

  Mijn advies aan hen: take the red pill!

 • Profielfoto
  ard

  Gelijk of niet, ik denk wel dat hij een punt heeft. Het moet gezegd op Time Machine na (wat voor mij een reden alleen is om 10.5 aan te schaffen) was er werkelijk niet veel te melden tijdens de Keynote. Dit was waarschijnlijk ook niet de plaats (noch het moment) maar een beetje kinderachtig kwam het wel over.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Ik ben het eens met Paul. Apple maakt fantastische computers, maar ik vind de arrogantie die het bedrijf en het grootste deel van zijn userbase heeft tegenover de overige pc industrie (ja, een Mac is OOK een personal computer) gewoonweg kinderachtig.

  Maar het komt niet alleen van Apple’s kant, er zijn genoeg Windows gebruikers die Apple en OS X de grond in boren met overwegend kinderachtige argumenten.

  Ik vind beide systemen fantastisch en zal ze beide nog lang na vandaag gebruiken.

 • Profielfoto
  RenaultF1

  en cloudsurfer heeft overschot van gelijk. Bijde systemen zijn fantastisch op hun manier.

  Ik heb veel kritiek op osX da’s juist, maar ik gebruik het nog altijd omdat ik er graag mee werk, maar ben er niet zo arogant over. Als ik bijvoorbeeld geen zin heb om iets anders te doen dan wat typwerk en internetten laat ik mijn windowslaptop gewoon uitstaan en ga ik achter de mini zitten.

  Anderzijds neem ik voor zwaardere taken de windowslaptop, omdat het meestal sneller gaat en vaak betere software heeft. Ook voor DVD’s te bekijken, want wie durft er hier eerlijk te zeggen dat hij/zij de apple DVD-player een goed programma vind?

 • Profielfoto
  Hans

  Leg mij eens uit wat er niet goed aan is dan. Het doet wat het moet doen, dvd’s afspelen.

 • Profielfoto
  Aidovive

  @mollie319
  lekker boeiend. Blijf je toch bij z’n ‘oh zo geweldige OSX’, who cares!
  Ik gebruik Windows omdat het stabiel is
  Ik gebruik Windows omdat het mooi is
  Ik gebruik Windows omdat het snel is
  Ik gebruik Windows omdat het virusvrij, adwarevrij is (mijn Kerio Mailserver haalt alle vuiligheid eruit)
  Ik gebruik Windows omdat ik niet na elk half uur werken mijn machine hoef te resetten.
  Als ‘anderen’ dit interpreteren als Arrogant, tja, hebben ze nog nooit met een goed systeem gewerkt.

  Overigens gebruik ik ook sinds kort OSX met veel plezier.

 • Profielfoto
  bennie

  Hij lijkt op Gerard Joling….:p

 • Profielfoto
  Aidovive

  Misschien heeft ie gewoon de kracht er niet meer voor :)

 • Profielfoto
  Pharris

  IK ben het in grote lijnen ook wel eens met Paul. En het eindeloze gezever van Microsoft-fans die Apples lopen af te zeiken en vice versa, dat heb ik al lang achter me gelaten. Kinderachtig. Maar dan nu CEO’s die hetzelfde gaan doen (“Announcing Vista 2.0”, “Redmond, start your copiers”)… AAAAAHHHH!!!! :angry: :angry: :angry: Kleine kinderen die een miljoenensalaris (oh nee, Steve verdient $ 1.- per jaar, uh-huh… ;)) verdienen..!

  Feit is gewoon: Windows is in eerste instantie nagemaakt (ik zeg bewust geen kopie) naar voorbeeld van de iconen-desktop van Apple. Verder zijn ze allebei een eigen weg ingeslagen en hebben ze een eigen versie van programmeren gebruikt. De een was iets slimmer dan de ander door te zeggen dat de doosjes waarop hun software draaide, door iedereen gemaakt mocht worden. De ander besloot eigen kasten te maken met een eigen systeem (de klonen mislukte) en hield een stuk stabieler en overzichtelijker systeem over, maar een kleiner marktaandeel en dus een kleinere, maar wel hechtere, meer gedreven groep aanhangers. En die kleine groep wordt naar mijn mening steeds arroganter ja.

  By the way, denken jullie nou echt dat Steve en Bill niets van elkaar weten? Ik durf te wedden dat die gasten ’s avonds in een bar (of nee, op (a)MSN met elkaar zitten te lachen en ideeën uit zitten te wisselen en wat voor belachelijke dingen ze nu weer over elkaar gelezen hebben.

  Proost jongens!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Goed artikel van Thurrot.

 • Profielfoto
  MACniffecent

  Dat is een prima artikel…….geen gelul
  gewoon elkaar een beetje leren te waarderen….
  [hoe moeilijk het ook is;) ]

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik vond dat stukje op de Keynote met ene Bertrand zó grappig. Hij haalde flink uit naar Microsoft. Dat doet hij goed!

  Ps: hij ziet er niet uit met z’n opgeblazen kapsel en glazen oog en Franse accent maar humor heeft.
  Die Phil is ook erg grappig.

 • Profielfoto
  McJohn

  Ik ga in zekere zin akkoord met wat Thurrott schrijft! Ik vond het ook wel wat arrogant van Jobs en Apple in het algemeen! Apple vraagt er gewoon om om op hun bek te gaan! Als Vista dan toch zo ondermaats is als Leopard,..wrm dan lopen te ***ken erover! Een beetje een kinderachtige manier van product-marketing. Mentaliteit van de peutertuin!

  Persoonlijk heb ik geen boodschap aan het machtspelletje! Je moet wel toegeven dat Jobs toch wel héél arrogant deed door zo publiekelijk M$ door het slijk te halen! Iets bashen is o zo gemakkelijk,…maar zelf kritiek aanvaarden is iets wat Apple en ik denk wel Applegebruikers in het algemeen het moeilijk mee hebben. Apple is niet perfect,…Microsoft ook niet! Zeg wat je wilt,..OSX heeft in de jaren dat het bestaat enkel evoluties gekend,…en ze bouwen op wat een ander al gemaakt had,….

  Ivm copycat. Mr Jobs gaat toch wel niet zo achterlijk geweest zijn dat em niet doorhad dat Linux-distro’s véél langer met spaces omgaan dan hij.
  Maar ik snap het wel: veel mac gebruikers kijken enkel wat Jobs aanbiedt,…en zullen dan zeggen: ah da zat in linux,…ja maar da in osx is beter hoor!,….

  Thurrott heeft ook vaak kritiek op Microsoft,…dus hij is geen blinde cheerleader die alles goedvind wat microsoft uitvreet! Ivm de reviews over Vista: mind you: het waren allemaal pre-beta’s hé,….dus op zich kan de ene beta beter zijn dan de andere,…

  Stel je voor datte Leopard zo close kon volgen als Vista!
  En de beta en dergelijke nie beperkt tot keynot-aanwezigen,…

 • Profielfoto
  MacBeer

  Op een gegeven moment is het haast niet meer mogelijk om het wiel nog eens uit te vinden. Ik geloof best dat de basisideeën die Steve presenteerde in de Leopard preview niet helemaal nieuw zijn. Maar ik vraag me af of dat echt ter zake doet?
  Apple is de enige die deze ideeën goed weet uit te voeren en op een dusdanige manier te brengen dat ze daadwerkelijk nut hebben, goed werken en een fatsoenlijke interface hebben.
  Dat lukt Microsoft duidelijk niet.

 • Profielfoto
  Nihilist

  Beetje laf van die Paul dat je niet kunt reageren op zijn artikelen… ???

 • Anoniem

  Ik vind die Thurrott maar een zak.

  1. Hoe kun je in Godsnaam objectief blijven als je website volzit met Microsoft reclame…

  2. Who cares wie een bepaalde idee heeft uitgevonden, het gaat er toch om die het idee het eerst naar de consumer brengt. Apple heeft de muis en GUI niet uitgevonden. Ze waren alleen de eerste die het succesvol hebben weten te combineren met de eerste Macintosh…
  Dashboard was ook niet hun idee… maar hun waren wel de eerste die het hebben weten te intergreren in het OS… Het zelfde geld voor Spotlight…

  Ik denk dat Paul maar eens moet accepteren dat Microsoft Apple vanaf het begin aan het kopieren is.

  En jah… misschien was Paul wat enthousiaster geweest als Steve helemaal bezweet liep te dansen en “Developers developers developers” liep te schreeuwen.

  http://www.ntk.net/media/developers.mpg

 • Profielfoto
  mulderd

  Apples met Peren vergelijken is moeilijk, maar hij heeft gelijk… En op basis van goede argumenten. Ik kan alleen zijn opmerking niet plaatsen dat Apple liefhebbers kinderachtig reageren… :D

 • Profielfoto
  ISS

  Eerst maar zien wat Leopard te bieden heeft in het voorjaar van 2007, waarom zou ik Leopard aanschaffen? What will be the killing application, the unique selling point?

  Dat afzeiken van Microsoft door Apple (en andersom) is ook een deel van de Amerikaanse cultuur denk ik. Wat door allemaal kan in reclame campagnes…

  Ik gebruik een Apple computer omdat het doet wat ik wil, het geeft me minder stress en kost minder tijd. En het is gebruiksvriendelijker dan Windows. Dat verheerlijken van Apple heb ik niks mee, je maakt je alleen maar belachelijk.

 • Profielfoto
  Marieke van Osch

  Ik begin de arrogantie van Applefans steeds meer te begrijpen. Als switcher was ik nooit voor het ene of tegen het andere, maar gebruikte altijd Windowsbakkies uit gewoonte. In het verleden heb ik al eens leren programmeren in unix en mijn computer tot linux-windowsmachine omgebouwd. Ach, het bleef soms tobben. Het was of stabiel werken met codes of instabiel werken met een grafische omgeving. Tot je op een gegeven moment elke dag mag ervaren hoe het werken op een Mac is.

  Het is:
  – snel
  – safe
  – stabieler
  – speciaal
  – stylish
  – simpel
  – super!

  Hoezo arrogant, gewoon feiten.

  Ok nadelen zijn er ook, nog niet alle apps zijn intelgeschikt en niet alle webapplicaties draaien perfect in safari. Maar toch. Ik begijp het allemaal steeds beter. En wie dan het eerste is…ach wat maakt het allemaal uit. Als het maar werkt!

 • Profielfoto
  Hugoengels

  Een beetje relativeren kan geen kwaad, ik vind die MAC & PC filmpjes erg kinderachtig.

  Neemt niet weg dat trots kunnen zijn en dit mogen uitstralen:D

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Het is gewoon David tegen Goliat. Het is juist prachtig om te zien dat een enorm bedrijf, met een winst van rond de 18 miljard, zo word afgebluft door een -in verhouding- klein mormel.
  Dat is gewoon gezonde concurrentie.

  Ik denk dat de hele bedrijfscultuur van Apple in het teken staat van: we zullen Redmond eens flink afbluffen. Dat heeft een positieve uitwerking op het resultaat.

 • Profielfoto
  donut

  Het is waar dat Apple zich arrogant opstelt. Ik gebruik Apple en vind het een prima systeem- hard en sotware, maar ik erger me aan de ‘Apple familie-cultuur’ en de aggressieve anti windows reclame.
  Apple heeft met OSX een compleet nieuw systeem kunnen neerzetten, en kon dat rigoureus aanpakken vanwege haar kleine martaandeel. Windows sleept haar hele geschiedenis en miljoenen klanten met zich mee en kan zich zo’n omslag eenvoudig weg niet permiteren. Aan de andere kant is Apple zolang het bestaat radicaal innovatief en combineert kunst en technologie op indrukwekkende wijze. Daarin zijn ze uniek.

 • Profielfoto
  l-rs

  Ik vind het een prima artikel van Thurott – hij heeft een aantal heel valide punten en slikt ook de uitleg van Microsoft (‘je kunt een kalenderapplicatie nu eenmaal maar op één manier doen’) ook niet voor zoete koek.

  Thurott is de laatste paar jaar een stuk kritischer geworden op Microsoft en dat waardeer ik; net zoals ik onderbouwde kritiek op Apple’s waardeer.

  Want laten we eerlijk zijn, die Time Machine is handig, maar inderdaad zijn er in andere OS’en ook al versie-systemen die veranderingen transparant bijhouden.

  En ik vind die interface wel zo ongelofelijk kitsch! * rilt *

  Nuja. Ik mag hopen dat de Top Secret-slide in Jobs’presentatie echt heel erg goed spul verbergt, want Leopard heeft nu bepaald geen indruk op me gemaakt. ???

 • Profielfoto
  DarkRaverNL

  Nou ik vind dat artikel maar een beetje raar, hij heeft wel gelijk op sommige punten, maar zoals dat spotlight gedoe, spaces, timemachine en dashboard, dat maakt apple nou gewoon eenmaal beter, net zoals de appel taart bij de echte bakker lekkerder is als die van de lokale supermarkt, ok het zijn niet echt “major” releases zoals ze zeggen, maar OSX is al perfect, wat moet er nog veranderd woorden, optimaliseren, daar zijn we mee bezig, de nieuwe iChat features zien er erg gaaf uit, oke dat andermans computer bestuuren zit ook al in MSN, maar apple maakt het net effe lekkerder, en dat backdrop dat is egt supers, kan ik niet op wachten, en mail ziet er ook gewoon weer nog cooler uit, spotlight zoeken in het netwerk, handig, zat ook al in al die 30 windows versies die die genoemt heeft, maar apple maakt het net wat lekkerde, time machine ziet er ook wel gaaf uit, wel gedurft, ik ga het persoonelijk denk ik niet gebruiken, kritisch zijn op windows ben ik ook altijd geweest, wat doe jij als je met je dikke maserati naast een fiat panda staat ?

  Ik wacht wel af, ik ga Leopard zeker halen, leuk om dit soort verhalen als leesvoer te gebruiken, maar ik zou er geen conclusie uithalen.

 • Profielfoto
  RenaultF1

  @Match!

  die DVD-speler speelt DVD’s af idd.

  Maar er zijn enkele punten die me tegenvallen:
  -het beeld schokt regelmatig
  -hij geeft vaak de foutmelding dat de DVD onleesbaar is, terwijl die goed genoeg leesbaar is in andere spelers
  -loopt vaak vast als je naar een andere scene wilt gaan
  -de doorspoelfunctie is enorm primitief gemaakt
  -er is geen superhandige tijdsbalk waarmee je naar een bepaald tijdstip kunt gaan zonder te moeten doorspoelen en van scene te wisselen.

  Vooral die laatste 2 vind ik veel te grote beperkingen om het te gebruiken.

  Maar troost je, windows media player kan standaard geen dvd’s afspelen en is te instabiel om dat te kunnen. Daarom word vrijwel bij elke windows pc of dvd-rom cyberlink powerDVD meegeleverd.

 • Profielfoto
  Len

  Hmm… ook een hoop dingen die gewoon niet waar zijn. Als je kritiek hebt, uit deze dan goed en zoek dan ook wat dingen uit voor je je ‘facts’ neerzet, Thurott.
  Nu moet ik er zoals gewoonlijk hard om lachen. Die man heeft écht geen verstand van zaken.

 • Profielfoto
  Byron
 • Profielfoto
  So Klear

  Hm, blijkbaar is het nogal frustrerend voor Windows gebruikers dat wij als Mac gebruikers altijd nodige kritiek hebben op Microsoft en er nog mee weg kunnen komen ook.

  Maar jongens, gaat dit allemaal niet een beetje te ver? en dan bedoel ik van de Windows kant…, Ik heb mijn semi-arrogante houding tegenover Windows en Microsoft altijd maar als een spelletje gezien. Blijkbaar zit het veel Windows gebruiker toch erg hoog…

 • Profielfoto
  wulf2000

  apple manipuleert haar aanhangers / fans en probeert een mythe in stand te houden, door zelf zo hard mogelijk te roepen. Laten we niet vergeten, dat de boodschap, die momenteel door apple wordt gepredikt oorspronkelijk de boodschap van de aanhang was. Een verdiende status, door werkelijk in een bepaalde behoefte te voorzien. Ik denk niet dat de apple aanhanger arrogant is, maar wellicht wel naief. Je wordt natuurlijk gebruikt, om een boodschap te verkondigen, die niet uit eigen objectieviteit is geconstateerd. apple bepaalt de aandachtspunten. Ik denk, dat het op termijn nadelig zal uitwerken, omdat het de ontwikkeling in de weg zal staan.
  Overigens is het wel opvallend, dat de diehard mac aanhanger zich voor de gek laat houden door het bedrijf wat ze aanbidden. Apple heeft allang bepaalt, dat de ze concurrentie met windows niet aankunnen. Sterker nog, het succes van windows en het sexy appeal van de macbook pro is de directe aanleiding voor het grote verkoopsucces van de nieuwe macbooks. Ik denk dat Apple inmiddels tot over zijn oren verliefd is op MS windows! Maar goed, lekker belangrijk allemaal. Blijf objectief … de aandacht van apple is primair gericht op haar aandeelhouders, dan op haar consumenten en heel misschien werken er bij apple idealisten, die het voor de goede zaak doen en werkelijk het beste besturingssysteem ter wereld willen maken… persoonlijk geloof ik daar niet in. Zorg dat je waar krijgt voor je geld, waar je ook voor kiest!

 • Profielfoto
  So Klear

  Oh mijn god! Hoe oud zijn jullie?! T is een spelletje, meer niet, en Apple weet er nog zieltjes mee te winnnen ook. wulf2000, als jij beweert dat Apple hun aanhangers manipuleert door de mythe in stand te houden die Mac fans zelf in de wereld hebben gebracht kan ik niet anders dan concluderen dat we onzelf voor de gek houden, niet Apple…

 • Profielfoto
  snipper

  Eh.. goh.. ene meneer Thurrott heeft een mening over Apple.. LEKKER BELANGRIJK! ???

 • Profielfoto
  iMac G3

  Steve Jobs heeft best wel gelijk,

  iedereen zegt ALTIJD dat Mac OS (of een Mac) slecht is, en iedereen heeft ALTIJD commentaar op Mac osx, nee mijn windows crasht NOOIT zeggen ze. Ze mogen het wel eens van iemand anders horen…

 • Profielfoto
  DarkRaverNL

  @iMac G3: inderdaad, als ik zeg dat ik een Mac heb dan is het altijd gelijk van Mac SUCK !!!! dus dat doe ik voortaan ook maar bij windows, reden die ze geven is altijd dat er niet genoeg spellen voor zijn, of dat ze (te) duur zijn.

 • Profielfoto
  RenaultF1

  @wulf2000 apple is nog altijd geen sekte hoor.

  Zoals eerder al gezegd, ik werk met bijde systemen, en heb met geen van de 2 noemenswaardige problemen, enkel hebben ze hun onhebbelijkheden.

  Maar ik kan gewoon niet uitstaan dat bepaalde mac fans apple zo ophemelen en windows als een groot stuk vuil dat de eerste de beste dommerik gemaakt heeft beschouwen. Dan denk ik, ga toch buiten spelen, en leer als je groot genoeg bent er eerst mee werken. Vandaar dat ik hier nogal vaak de negatieve punten van een mac aanhaal waar eigenlijk weinig tegen in te brengen valt. De negatieve kanten van windows worden hier al vaak genoeg aangehaald, terwijl het aan MAC-forum is. Tenslotte als je op de windowsforums kijkt zitten ze apple toch ook niet af te blaffen.

  Dat gedoe van steve jobs op de keynote is iets heel anders, geen problemen mee, want voor de gewone mensen is dat toch niet meer als 1 grote reclamestunt, en word het nog humoristisch opgevat.

 • Profielfoto
  bart_caers

  Ik ben altijd blij met mijn mac en voor mij hoeft het niet de schaalgroote van windows te hebben want elke keer ik een DVD, fotoboek, website, … laat zien gemaakt op mijn mac vinden alle mensen het prachtig en begrijpen niet hoe ik het allemaal klaarkrijg. Terwijl wij natuurlijk weten dat het een fluitje van een cent is. Dus voor mij mag iedereen windows gebruiken, als ik mijn mac’je maar mag houden en koesteren

 • Profielfoto
  chatsmit

  mac? oh apple, das toch voor vrouwen?

 • Profielfoto
  japser909

  i quote Maar troost je, windows media player kan standaard geen dvd’s afspelen en is te instabiel om dat te kunnen. Daarom word vrijwel bij elke windows pc of dvd-rom cyberlink powerDVD meegeleverd.

  your wrong dude :D

 • Profielfoto
  Nicks

  Ik vind het geen arrogantie van Apple. Tis gewoon de concurrent wat dissen. Alle kritiek gaat met een knipoog, ‘introducing Vista 2.0’, het betoog van die rare fransman en ook de ‘Get-a-Mac’ reclames.

  Ik stoor mij meer aan het gemaakte ‘familiegevoel’ bij Apple. De ingestudeerde grappen, de hi five als Steve van het podium loopt en Phil opkomt etc.

 • Profielfoto
  ottovds

  Ik vindt dat apple eigenlijk geen (negatief woord) zou mogen zeggen tov
  M$. Ik ben ervan overtuigd dat apple de betere is, en zal blijven. Bij apple hebben ze daadwerkelijk de inspiratie, en wentelen ze niet lekker in hun groot marktaandeel. Het zou veel meer klasse zijn als er geen anti-VISTA woorden zouden gekomen zijn.

 • Profielfoto
  GetaMac

  Leopard viel me toch wel een beetje tegen, echt vernieuwend is het allemaal niet. Ja, een paar extra’s. Time machine is wel handig, maar voor de rest zal het me nog niet aanzetten tot upgraden. (Tiger naar Leopard)

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Ik vind de man gelijk hebben. Ik ben een grote Apple-fan maar er zijn grenzen aan alles. Hiervoor ben ik niet blind. Ik stoor me trouwens ook wel aan dat gefakete familiegevoel bij Apple om van die marketingtaal soms ook nog maar te zwijgen (al zal dat overal hetzelfde zijn). Apple zou Vista idd beter negeren (al mag zo’n teasende spandoek best wel). Leopard vind ik tot nog toe ook nog geen reden om te upgraden maar we zien wel.

 • Profielfoto
  iRik

  Pharris schreef: ‘En die kleine groep wordt naar mijn mening steeds arroganter ja.’

  en daar zit logica achter:) : Meer Windowers die switchen naar mac, macgroep word arroganter.

 • Profielfoto
  GeryKa

  Ik ken Windows, en ken sinds 1,5 jaar ook os-x.
  De ene is goed en de andere ook. Maar dan op andere punten.
  Waar het gewoon om gaat is dat men tegenwoordig gewoon “VUILE reclame” kan maken. Erg goedkoop. En velen doen het.
  De concurenten kraken KPN af.
  De concurenten kraken de ANWB (wegenwacht) af.
  De concurenten kraken Microsoft af.
  Noem maar op… men probeert vooroordelen die er eventueel zijn aan te dikken om reclame te maken voor zichzelf.
  Paul heeft vast ook de arrogantie om te denken dat hij “de OS-kenner” is. Laat ie daar voor oppassen.;)

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Dit Paul moet z’n mond houden over ons OS-je, gekke dos-rukker.

 • Profielfoto
  Andre

  “8. Mail
  Apple’s Mail application (often called Mail.app in reference to its beginnings on the NeXT platform) is being updated with some truly lame features: Stationary, notes, to-do notes, and RSS. Ugh. These aren’t major features, and they’re certainly not worthy of the time Jobs gave them during the keynote. Outlook Express users have been clogging the Internet with Stationary-based HTML email for a decade, and it’s as unwelcome now as ever. Integrating notes and to-do notes into Mail is nice, but then Microsoft’s Outlook has done this for several years. And RSS functionality is welcome, if overdue.”

  Wie kent nog “claris emailer”. Outlook kwam pas later met een exacte copy wat “claris emailer” toen al kon. Outlook kreeg een andere naam met de zelfde shit.
  Moet je de troep maar eens draaien in een server omgeving.. Niet vooruit te branden. Dit door die geweldige database waar ze je mail in opslaan en 70 keer per seconden raadplegen.

  Maar wie kent het verhaal van de vos!!!

 • Profielfoto
  appelonia

  Als je echt goeie spullen maakt dan heb je het niet nodig om de concurrentie belachelijk te maken. Apple komt ermee weg vanwege het calimero-effect, maar het blijft een zielige vertoning, zo’n keynote. Het is niet sjiek, het is niet stijlvol en en het is niet smaakvol. Misschien is Apple z’n imago aan het heroverwegen?

 • Profielfoto
  Berriep

  Apple is zeker arrogant. En mensen verafgoden Steve Jobs veel te veel.
  Als wat hij aanraakt wordt goud denkt men.
  Leopard kan me nog niet overtuigen!
  Steve is geen god, kijk maar naar de aandelen affaire!

 • Profielfoto
  Martens

  Ik vond het een erg goed artikel. Apple wordt ook steeds arroganter. Maar denk hier eens over na: als je zoveel tijd van je presentatie besteedt aan het afkraken van de concurrent, heb je dan zelf iets fatsoenlijks te melden over je eigen product?

  En Nihilist, je kunt daar waarschijnlijk niet reageren omdat veel mensen het artikel niet lezen, maar wel fijn gaan schelden. Ik vind dan ook dat bij artikelen geen reacties horen.

  Hoeveel mensen die over Windows klagen hebben het overigens wél op hun Intel Mac geïnstalleerd omdat het toch wel handig is voor “die ene applicatie”?

 • Profielfoto
  walterb

  Ik vind het artikel van Paul Thurrott een goed stuk, in veel opzichten heeft hij gewoon gelijk. Apple staat ook niet boven kritiek en ik vind persoonlijk dat Apple te ver gaat in zijn Microsoft bashing. Natuurlijk is OSX een goed produkt, maar bedenk wel dat we in korte tijd al vier versies hebben gehad en pas sinds Panther een goed werkbaar systeem hebben. Waarom zouden we geen kritiek mogen hebben op Apple? Ik ben een echte mac-liefhebber, werk er al sinds ’91 mee, maar heb ook veel ervaring met Windows. Apple moet zijn positie als ‘underdog’ niet gaan zitten uitbuiten, ze zijn een vernieuwend bedrijf dat staat voor kwaliteit en stijl, laten ze hun woorden waaarmaken met hun produkten en niet de concurrenten zitten afkraken.

 • Profielfoto
  McJohn

  Juist! En het verwonderd mij eigenlijk dat Apple lame-stuff als “funny video-morphing” zo ophemeld! Zeg nu zelf: na de 3de keer gaat zoiets al vlug gaan vervelen,.. buiten “Time Machine” kan ik mijzelf geen reden geven om Leopard los te laten op mijn mac!

  Linux-distro’s zouden es op MacOS X moeten bashen, wegen het pikken van multiple desktops,… vraag toch me af hoeveel er op dit forum niet zouden steigeren en Linux ritueel zouden willen verbranden!

  Zoals veel mensen heb ik de indruk heb ik geen boodschap aan hun mediaoorlog,…als ik een mediaoorlog wil zien koop ik de DVD-set van Jerry Springer wel!:p

 • Profielfoto
  ozzie X

  Beschaafde draad dit! Wie had gedacht dat we het nog eens met Paul Thurrot eens zouden zijn.
  Ik denk inderdaad ook dat Apple niet slim bezig is door teveel naar Windows te wijzen. De eigen kracht zou sterk genoeg moeten zijn. Ik vind het altijd een zwaktebod als je je eigen kracht moet bewijzen door een ander naar beneden te halen. Niet sterk, niet stijlvol, niet geloofwaardig. Verder hoop ik toch echt dat die geheime toevoegingen wat baanbrekender zijn dan wat er nu in Leopard zit.

 • Profielfoto
  peterterhark

  Dat Apple ook gewoon een keihard bedrijf is die kopers misleid en zo veel mogelijk geld uit de gebruikers probeert te zuigen is mij nu ook duidelijk geworden na de aankoop van de Macbook Pro 15 inch. 6 weken levertijd en na 2 weken bezit komt de 17 inch voor bijna hetzelfde bedrag op de markt. Resultaat natuurlijk dat de 15 inch nu meer dan 800 (!) euro goedkoper is. Heb je het over een laptop die precies 2 maanden op de markt is. Bovendien ben ik nu 2 moederborden en een accu verder. Daarom: gewoon zo lang mogelijk wachten met de nieuwe ProMac desktop. Levert heel veel geld en minder ergernis op. Oh ja: waarom upgrade Apple iLife en iWorks niet gewoon, da’s toch ook raar dat je iedere keer weer een compleet nieuwe versie moet kopen? De uitspraak “love Mac, hate Apple” is niet zo gek eigenlijk.

 • Profielfoto
  DJP

  Er zijn trouwens al wat nieuwe commercials in de maak.

  http://www.youtube.com/watch?v=d522bxLm_Nc&search=best%20week%20ever%20mac

 • Profielfoto
  i3enhur

  Toen Talpa begon liet Fons van Westerloo (Ex CEO van SBS6 en nu CEO van RTL) 6 banners ophangen bij de ingang van het mediapark in Hilversum met de tekst ‘RTL wenst Talpa veel succes!’ En welgemeende opmerking, maar ondertussen ook een steekje onder water.

  Zo gaat dat in ‘The Big Leagues’…zo hou je elkaar scherp. Feit blijft, iedereen heeft elkaar nodig, zonder concurrentie, geen vernieuwing, geen vooruitgang. Opjutten en uitdagen van de ‘tegenstander’ is soms een zeer lucratief proces.

 • Profielfoto
  zabbadak

  Iedere fabrikant zal zijn produkt beter vinden dan de rest. Hoor je ooit iemand klagen over Miele (er is geen betere)?
  Ik vind het terechter om een deel van de gebruikers arrogant te noemen. Ik merk vaak, ook in de forums op macosx.nl, dat Apple gebruikers niet tegen kritiek op Apple kunnen. Dat heeft mij afgeleerd om op forums te posten.

  Oeps, daar heb ik het toch gedaan.

 • Profielfoto
  Josh

  Quote: “More than any other company I cover regularly, Apple plays light and loose with facts.
  The company is so insidious with this behavior, in fact, that I could almost turn Apple myth busting into a full-time job if I thought someone would pay me to do it.”

  Zo schrijft een intellectueel onafhankelijk observator niet, dit is de stijl van een ex-DDR agent provocateur. Zegt de man in gelijkluidende bewoording dit ook van M$? Nee toch.
  Ik kan van het aangevoerde feitenmateriaal wel wat leren en daarvoor ben ik de man dankbaar als ook het MacOSX-forum voor de link. Toch wantrouw ik hem gewoon uit intuïtie. Dit is niet/nooit/nooit niet de goede toon om overtuigend te zijn! Hij wordt gewoon betaald door MS.

 • Profielfoto
  petermac

  Het is maar een computer, dat snappen jullie toch hé? :sealed:

 • Profielfoto
  Maced.2

  zeg kan die vent niet weg van de voorpagina…slaapt zo slecht…. :sealed:

 • Profielfoto
  japser909
 • Profielfoto
  MacAttack

  Langs één kant heeft Thurrot gelijk dat het gebash nu echt wel overdreven was, maar het is een devellopers conference, geen echte voorstelling van Leopard. Ik snap heel goed de tactiek van Apple om zijn developpers enthousiast te houden voor Leopard en ja dan is dit wel de juiste tactiek. Apple is denk ik één van de weinige bedrijven waar zelfs de developpers conference door de fanbase worden beschouwd alsof het de officiele voorstelling van Leopard is. Ik verwacht echt niet dezelfde teneur bij de echte release van Leopard anders is het inderdaad wel superarrogant.

 • Profielfoto
  iAgree

  Dat windows bassing ging wel erg ver dit keer op de wwdc, ik zat af en toe met kromme tenen te kijken en luisteren, ook ht feit dat ze een fransman met zwaar accent een lui oog uit kiezen om het windows bashing te doen vond ik erg ver gaan, moest soms wel lachen maar het ging eigenlijk gewoon te ver wat mij betreft, en ook dat er zoveel tijd aan werd besteed had er in mijn ogen mee te maken dat ze gewoon nog niet zoveel konden latren zien van leopard omdat het gewoon nog niet af is.
  Nou ja we zioen het wel volgend jaar ergens als het dan wel echt word gepresenteerd wat er nou zo revolutionair aan leopard gaat zijn neem ik aan ;-).

 • Profielfoto
  Anoniem

  @Maced.2: Helemaal mee eens :angry:

 • Profielfoto
  crazy ivan

  Gut oh gut, wat krijgt die gozer weer een hoop aandacht. Is het ‘m daar niet om te doen?:p

 • Profielfoto
  jopie huizinga

  windows copieert google en apple zegt jobs;
  hierbij refereert hij aan de widgets/gadgets;
  wie heeft nu de widgets gecopieerd van konfabulator? juist, apple.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Gaaaaaaaaaaaaaaaaaap. Stopt dit nooit? Elke keer maar weer dezelfde voorbeelden aanhalen. So boring!!!

 • Profielfoto
  technatural

  Een windows gebruiker die zegt dat Apple bagger is zonder er ook maar een half uur mee gewerkt te hebben.

  Dat is pas arrogant!!!

  Windows gebruikers moeten Apple dankbaar zijn voor al die creatieve en innovatieve ideeen die microsoft nog steeds niet echt goed heeft kunnen kopieren.:)

  Het zou die Paul helemaal niet uit moeten maken wat voor systeem hij gebruikt want het enige wat hij doet is TYPEN, TYPEN , TYPEN
  :p

 • Profielfoto
  Undaunted

  Wanneer je besturingssystemen met elkaar gaat vergelijken enkel op de nieuwe features, dan kun je nooit een fatsoenlijk beeld krijgen.

  Al die uren die ik heb verspilt om windows 95, 98, 2000, ME, XP draaiende te houden… Je maakt mij niet wijs dat die ellende in Vista over is.

 • Profielfoto
  Hemi

  Weet je wat een beetje “ellende” is, al vier dagen lang hetzelfde stennismakende nieuwsbericht bovenaan op de voorpagina…;)

  Of komt dat hierdoor misschien;
  http://www.macosx.nl/newsflash.php?id=749

  ;) ???;)

 • Profielfoto
  Hemi

  Nieuwe nieuwstips ? ;

  Groot, groter, grootst: drie Dell en Apple lcd’s vergeleken
  http://tweakers.net/reviews/630

  Apple: ‘Profit-Pod maakt inbreuk op merkenrecht iPod’
  http://tweakers.net/nieuws/43937/

  Apple misschien van beurs door bedrijfsfraude? (PCM Web)
  http://apple.headliner.nl/headliner.php?c=nl&id=239&abbr=pcmweb

  Sexy iPod Nano slipje voor de vrouwen (NU.nl)
  http://apple.headliner.nl/headliner.php?c=nl&id=93349&abbr=nunl

  :D

 • Profielfoto
  Rezpack

  Mag z’n kop nu weer van de voorpagina?

 • Profielfoto
  Maced.2

  ja please…………wat een klooten uitzicht …

  ….enne Lucas volgende keer graag een leuker artikel graag :sealed:

 • Profielfoto
  James T. Kirk

  Niet alleen de OSX gemeenschap is arrogant, ook zie ik dit verschijnsel bij Linux gebruikers. Tja, zó kun je je óók van de massa onderscheiden. Groot nadeel van dit gedoe is dat mensen die misschien al wel rijp zijn voor een alternatief, uit balorigheid niet willen luisteren (wie wil er bij zo’n elitair clubje horen) en of blijven doormodderen, of het plezier in het computeren kwijtraken.

 • Profielfoto
  Maced.2

  ach zo hebbe we altijd wel wat he…..:D

  houd sommigen mensen aan het denken en zo ….toch !!!!!!!!!!!

 • Profielfoto
  Anoniem

  ik word misselijk.. waar blijft OMT?

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  OMT #58 komt vanavond uit.

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  ff off topic: nog één en lucas heeft z’n record…

 • Profielfoto
  HRH

  De man heeft gewoon gelijk. Ik stoor me al jaren aan de zelfgenoegzaamheid van Jobs c.s. Apple is net als Dell, Microsoft en andere bedrijven bezig geld te verdienen aan ons met zgn. nieuwe releases.

 • Profielfoto
  Zweef

  Ach ja, Paul Thurrot. Ik vind ‘m soms goed, soms uitermate zwak. Hij is wel erg allergisch voor Mac fanaten, en daar wordt ik dan weer een beetje moe van. Hij is op z’n best wanneer hij zo objectief kritisch mogelijk is (lees bijvoorbeeld z’n Vista reviews maar eens, die zijn af en toe ook niet mals), en hij is een regelrechte liefhebber van de Macintosh. Dat hij “het gedoe” er omheen niks vind kan ik me wel in vinden. Alleen wordt z’n argumentatie er dan niet sterker op, hij probeert te provoceren, en da’s nou net weer niet z’n sterkste punt, want te opzichtig.

 • Profielfoto
  napoje

  een aantal jaren geleden waren het toch de windowsgebruikers die je bij elke gelegenheid ongevraagd en ongefundeerd meegaven dat macs niets waren en dat apple snel atari en commodore zou volgen?

  Mooi, Nu is het onze beurt… een koekje van eigen deeg. ik heb geen medelijden met die MS gebruikers en met thurrott al helemaal niet.

 • Profielfoto
  Uxmal

  Sorry, maar die kerel is een beetje een zeur vind ik. ;)

 • Profielfoto
  Thoomas

  Klopt:D

 • Profielfoto
  Thoomas

  Nog één post, en dit artikel staat in de catergorie ‘Meeste reacties’:p

 • Profielfoto
  Thoomas

  Nu dus :O

 • Profielfoto
  Thoomas

  Ok, blijkbaar werkt dit niet ???

  Laat ook maar:p

 • Profielfoto
  Tenvox

  Jongens wat een geze….k allemaal hier. 4 pagina’s of gezwam over welles/nietes MS vs Mac. Beter goed gejat dan slecht bedacht.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Microsoft is zelf arrogant met hun wurgcontracten en peperdure Vista:)
  En zelfs mag je 50 Euro betalen als consument voor One Care om je OS te beveiligen:p

  Arrogant of niet Windows is gewoon het lelijk eendje onder de OS-en.
  OSX, BeOS, Linux, AmigaOS … doen het allemaal gewoon stukke beter.

 • Profielfoto
  Toinef

  @ defores
  daar ben ik het helemaal mee eens
  Ik lach soms mijn vader uit als hij naast me op zijn pc een mail probeert te verzenden terwijl ik met van alles en nog wat bezig ben en aan het mailen ben.
  Tot voorkort was mijn vader een bij het windows kamp.
  Maar nu safari het nog als enige webbrowser doet op zijn pc en zijn pc toch al niet al te snel is maakt ie dankbaar gebruik van mijn mac:p