Sachin
Sachin Geruchten 26 augustus 2006

Merom voor de Mac

Enkele Mac rumors sites schrijven dat er updates onderweg zijn voor verschillende Apple computers. Dankzij de transitie naar Intel processors is het tegenwoordig heel gemakkelijk om dergelijke voorspellingen te doen.

De huidige Core Duo processor is terug te vinden in de Mac mini, iMac, MacBook Pro en MacBook en is volgens Intel toe aan een update. De Intel Core 2 Duo (codenaam Merom) zal in de komende maanden zijn weg vinden naar computers van Apple en andere PC fabrikanten.

Over de datum waarop dit gebeurt is er veel speculatie. FreeLacBlog heeft de bal aan het rollen gebracht toen de blogger een bestelling plaatste voor een groot aantal Mac mini’s. Volgens de Mac winkel zouden grote bestellingen voor Apple’s kleinste computer pas terug mogelijk zijn na Labor Day (4/11). In ons forum is er ook te lezen dat de Apple Centre’s in Nederland geen 20″ iMac’s meer op voorraad hebben en dat bestellingen via de Online Apple Store een levertijd vermelden van 2 tot 3 weken.

Behalve een speed bump van de processor zijn er geen indicaties dat er iets anders zal veranderen aan de Apple computers. Enkele enthousiastelingen hebben al bewezen dat het mogelijk is om de bestaande iMac en Mac mini uit te rusten met een Core 2 Duo processor. In de MacBook en MacBook Pro is dit onmogelijk vermits de processor vastzit op het moederbord.

Men verwacht dat de Core 2 Duo processor zal beschikbaar zijn in snelheden tussen de 1,66 en 2,33 GHz. Er wordt tussen de 2 en 4MB aan L2 Cache voorzien en de kloksnelheid van de Front Side Bus bedraagt 667MHz. Daarnaast is het belangrijk te vermelden dat de Core 2 Duo een 64-bit processor is. Naast de Core 2 Duo processor voor laptops heeft Intel ook een gelijknamige CPU voor desktop computers. De variant voor vaste computers is al te koop maar wordt niet door Apple gebruikt. Tot op heden zit er een laptop processor in de iMac en Mac mini.

Voor je een Mac koopt is het altijd interessant om de roadmaps van Intel (laptop/desktop) te bekijken en ook een bezoekje te brengen aan de Mac Buyer’s Guide van MacRumors.

Reageer op artikel:
Merom voor de Mac
Sluiten