Peach
Peach Nieuws 24 augustus 2006

Google Summer of Code zit erop!

Zomer 2006 is zo goed als voorbij en dus ook de Google Summer of Code (SoC), een project waarbij Google studenten betaalde om aan opensourceprojecten te werken. In juni berichtten we al over de SoC en nu gaan we eens naar ‘t resultaat kijken. Uiteraard vanuit een Apple-standpunt. Meer informatie over de SoC vind je in het vorig artikel.

Adium
De ‘instant messaging’ eend kreeg verschillende studenten toegewezen. Hun stukjes code worden geïmplementeerd in Adium 1.0 en 1.1. Enkele vernieuwingen: verticale tabs in het chatvenster, uitgebreide accountopties (je kan zelf je Jabberserver kiezen), het dockmenu is aangepast, je kan groepen als aparte kaders tonen, .. Screenshots van dit alles en (veel te) uitgebreide informatie vind je hier.

OpenOffice.org
Opmerkelijke opdracht: een student moest werken aan een ‘Aqua port’ van OpenOffice. Dit betekent dat OpenOffice native zou draaien op MacOSX. Het is me voorlopig onduidelijk of het project geslaagd is. Verder details kan je nalezen op het schema van de student.

Camino
Ja, ook het Apple-broertje van Firefox kreeg een student toegewezen. Zijn job? De tabbar van Camino opwaarderen. Hoe de tabbar nu gaat werken, hoe hij zijn job gedaan heeft en preview, een screenshot dus, van zijn werk vind je hier.

Slot
Op de website van Google SoC vind je links naar alle projecten. Ze hier allemaal bespreken is erg tijdrovend en voor een gemiddelde gebruiker ook oersaai. Veel aanpassingen gebeuren trouwens ‘under the hood’. In elk geval biedt SoC een verbetering voor de programma’s en hun gebruikers. Snuffel eens rond op de websites van grote opensourceprojecten. Je vindt vast wel een link naar ‘hun’ SoC. Het echte resultaat van SoC in die applicaties hoef je hier niet te lezen, maar zal je wel merken tijdens het gebruik ervan.

Reageer op artikel:
Google Summer of Code zit erop!
Sluiten