Google Summer of Code zit erop!

8 reacties

Zomer 2006 is zo goed als voorbij en dus ook de Google Summer of Code (SoC), een project waarbij Google studenten betaalde om aan opensourceprojecten te werken. In juni berichtten we al over de SoC en nu gaan we eens naar ‘t resultaat kijken. Uiteraard vanuit een Apple-standpunt. Meer informatie over de SoC vind je in het vorig artikel.

Adium
De ‘instant messaging’ eend kreeg verschillende studenten toegewezen. Hun stukjes code worden geïmplementeerd in Adium 1.0 en 1.1. Enkele vernieuwingen: verticale tabs in het chatvenster, uitgebreide accountopties (je kan zelf je Jabberserver kiezen), het dockmenu is aangepast, je kan groepen als aparte kaders tonen, .. Screenshots van dit alles en (veel te) uitgebreide informatie vind je hier.

OpenOffice.org
Opmerkelijke opdracht: een student moest werken aan een ‘Aqua port’ van OpenOffice. Dit betekent dat OpenOffice native zou draaien op MacOSX. Het is me voorlopig onduidelijk of het project geslaagd is. Verder details kan je nalezen op het schema van de student.

Camino
Ja, ook het Apple-broertje van Firefox kreeg een student toegewezen. Zijn job? De tabbar van Camino opwaarderen. Hoe de tabbar nu gaat werken, hoe hij zijn job gedaan heeft en preview, een screenshot dus, van zijn werk vind je hier.

Slot
Op de website van Google SoC vind je links naar alle projecten. Ze hier allemaal bespreken is erg tijdrovend en voor een gemiddelde gebruiker ook oersaai. Veel aanpassingen gebeuren trouwens ‘under the hood’. In elk geval biedt SoC een verbetering voor de programma’s en hun gebruikers. Snuffel eens rond op de websites van grote opensourceprojecten. Je vindt vast wel een link naar ‘hun’ SoC. Het echte resultaat van SoC in die applicaties hoef je hier niet te lezen, maar zal je wel merken tijdens het gebruik ervan.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Kjelle_ve

  vond het sowieso een leuk initiatief

 • Profielfoto
  espaan

  Dat OpenOffice verhaal lijkt me dubbelop naast NeoOffice. Verder inderdaad een aardig initiatief van Google.

 • Profielfoto
  Nietzman

  @espaan: NeoOffice is geen Aqua port van OpenOffice.org, dus ik juich dit alleen maar toe.

 • Profielfoto
  oferinga

  NeoOffice2 heeft nu een ook Aqua interface: http://www.planamesa.com/neojava/nl/download.php

 • Profielfoto
  Nietzman

  Ik heb NeoOffice2 nog niet geprobeerd, maar volgens mij heeft het nog altijd maar ‘stukjes’ Aqua. Van een volledige OsX-feel en integratie kunnen we voor zover mij bijstaat nog niet spreken, helaasch.

  (En meer mensen die zich inzetten om daar iets aan te doen is altijd zeer okay.)

 • Profielfoto
  GoingStrong

  Super! Ik vind al die open-source projecten echt helemaal top. Vet cool dat Google dat aanmoedigt.

  (ze zullen dat niet doen zonder eigenbelang, maar goed)

 • Profielfoto
  joffrie

  Een fantastisch inatiatief van Google

 • Profielfoto
  espaan

  Bij NeoOffice zijn ze juist ook aan Aqua aan het werken. Daar is al een beta uit gebaseerd op OO 2. Maar inderdaad hoe meer personen eraan werken, hoe sneller er een volledige Aqua versie komt.