DRM in Windows Media bestanden gekraakt

28 reacties

Wie Windows Media bestanden wil afspelen op een Mac kan gebruik maken van de Flip4Mac plugin voor QuickTime. Er is helaas nog altijd geen ondersteuning voor Windows Media Digital Rights Management.

Nu is er een nieuw Windows programma op Internet verschenen dat de Digital Rights Management verwijderd van Windows Media bestanden. Wie beschikt over een Intel Mac met Windows of een andere Windows PC kan, dankzij FairUse4WM, beschermde Windows Media afspelen op een Mac.

Update: dit programma is illegaal en daarom is de link naar het programma verwijderd.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  Peach

  Ehm.. is dat niet ..ehm.. illegaal? En dan hier zo op de voorpagina ??? (ik kan mis zijn, uiteraard)

 • Profielfoto
  Turbanus

  Ik denk ook dat dit bericht niet kan.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Wat maakt het nou uit..

  Jullie downloaden vast ook nóóit een liedje?

 • Profielfoto
  ottovds

  vind ik ook
  1) M$ only news -> nu bootcampe etc er is ga je toch niet het windows nieuws ook eens gaan verspreiden
  2) illegaaal

  moest het nu nog een mac-programma zijn, zou ik het nog net accepteren

 • Profielfoto
  AppleFlap

  @Cosmopolitan: Dit heeft weinig te maken met het downloaden van liedjes, toch?

 • Profielfoto
  Peach

  Nee nee, ik heb geen zin om mee te doen in een soort negatieve spiraal. Ik hoop gewoon (voor MacOSX.nl) dat dit geen illegaal software is, want anders kan dit gevolgen hebben.
  Ik zeg dit los van de inhoud hoor.

 • Profielfoto
  N-Freak

  Wat kunnen sommige mensen toch goed mierenneuken…

  Allemaal roepen dat het niet kan, maar zelf wel van alles downloaden en doen. Het gaat er hier gewoon om dat je op een Mac geen DRM beveiligde media kan afspelen.

  Nu is er een mogelijkheid om die te verwijderen, enkel kan dat nog met Windows, maar dit betekent wel dat je het vervolgens ook op je Mac kan afspelen.

 • Profielfoto
  Steff

  Hoelang is de DRM van Windows al in gebruik eigelijk?

 • Profielfoto
  jago

  je kan het ook naar CD branden en dan die CD rippen
  zelfde met apple zijn fairplay DRM
  >> zoek het niet zo ver “hackers”!

  maar ben het er mee eens dat het niet op de voorpagina past, dit is meer iets voor het forum

 • Profielfoto
  kael

  Het DRM in windows media bestanden is al een tijd geleden gekraakt, dit is slechts een nieuw programma die het verwijderen van de DRM makkelijker moet maken.
  Hoewel het volgens mij niet toegestaan is de ‘beveiliging’ van muziek die je aangeschaft hebt te verwijderen kan ik wel begrijpen waarom macosx.nl dit onder de aandacht wil brengen. Er zijn namelijk veel switchers die nu hun microsoft DRM muziek niet meer kunnen afspelen op hun computer.

  Zoals jago al vertelde is het misschien makkelijker om de boel gewoon de branden op CD en dan met iTunes te rippen;)
  Ik weet niet hoe het met de wet zit in dit geval, maar ik vind dat het je goed recht is om je eigen CD’s te digitaliseren.

 • Profielfoto
  macmike

  Wat een rare reakties. Er wordt gewoon melding gemaakt van het feit dat er een programmatje is verschenen om de DRM te verwijderen. Eigenlijk is dit groot nieuws. Er is immers kapitalen geïnversteerd in DRM. Een of andere slimmerik weet het te kraken, tijd voor een opvolger van DRM. Waarom zou het niet op de voorpagina mogen verschijnen?
  Er wordt bovendien in het artikel niet aangespoort om het te gebruiken. Net als afgelopen week dat er in de pers paniek uitbrak over de paspoorten die voorzien zijn van een chip wat blijkbaar bij voorbaat al is te kraken. Mag zo’n artikel dan ook niet in de kranten en op TV verschijnen?

 • Profielfoto
  Sachin

  De klant is koning. Bijgevolg heb ik de link weg gedaan en in de update geschreven dat het programma illegaal is.

  Wij schrijven artikels ter informatie. Iedereen doet hiermee wat hij/zij zelf wil.

 • Profielfoto
  bartvdpoel

  Het is sowieso absurd dat je je liedjes die je hebt gekocht in een Windows webwinkel niet kan afspelen op een Macintosh. En dat ik mijn beveiligde iTunes nummers (ik heb er toch al wel wat gekocht) niet kan afspelen op iets anders dan een iPod. Dus als er een programmaatje is dat deze bestanden stript van hun drm is dat volgens mij een goeie zaak.

  Volgens mij is zo’n programma met onze europese wetgeving NIET illegaal. Als je dat doet met je eigen bestandjes.

 • Profielfoto
  bassmac

  Lijkt me ook dat het in Europa geen illegaal programma is, alleen willen softwarehuizen nooit dat je hun progjes kraakt, en de platenmaatschappijen willen geen liedjes leveren als er geen -primitieve maar zeer onhandige- beveiliging opzit.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Los van de discussie of je nou wel of niet braaf bent. Ik ben niet zo heel gelukkig met deze bijdrage. We doen ons uiterste best om de fora vrij te houden van aanstootgevende topics (zoals het actief helpen bij het vinden van illegale software), en dan komt er zo’n stuk op de voorpagina…

  En alleen al in het kader van ‘het goede voorbeeld geven’ vind ik dit een enorme misser.

  Als het nou een artikel was dat aankondigde dat er een vernieuwde windows media player voor OS X is ontwikkeld, die ‘gewoon’ DRM protected media kan afspelen… kijk DAN heb je wat.

  Nu wordt er een aanlokkelijk idee gepresenteerd om regels te ‘kneuzen’ en of je die regels nou goed vindt of niet… dat is een heel andere discussie.

  Groet,
  Marius1976

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  OK, geen nieuws meer over oorlog, pedofielen, holleeder en andere ellende. Wat een onzin. Nieuws is nieuws. Toen dat mannetje de DVD kraakte was dat toch ook nieuws? Kom op jongens.

 • Profielfoto
  GREENSKiN

  Ho! Een programma als dit is in Nederland absoluut niet illegaal. In Amerika zou dat net anders kunnen zijn (vanwege de idiote DMCA-wetgeving), maar zelfs dat is niet helemaal duidelijk.

 • Profielfoto
  palahala

  > je kan het ook naar CD branden en dan die CD rippen

  Dat zou mogelijk zijn als de DRM licentie toestaat dat de content als audio CD of DVD gebrand wordt, maar dat is dan vaak weer niet het geval.

  Voor zover ik weet werken alle Windows Media DRM hacks alleen voor content waarvoor je al een licentie hebt. Het interessante deel van de content is namelijk versleuteld, en je hebt de sleutel nodig om de content leesbaar te maken. Als de versleuteling gekraakt zou zijn dan is er paniek want dan zijn ook veel andere dingen die versleutelingen nodig hebben niet meer veilig. Snel je geld van de bank halen! De sleutel krijg je via een licentie, en als je die eenmaal hebt dan is het aan Windows Media Player om te bepalen hoe en hoek vaak die sleutel gebruikt kan worden. En dat is de enige zwakke plek.

  Iemand moet dus eerst een licentie kopen, en die persoon kan de content vervolgens zonder DRM opslaan (als de licentie dat toestaat, of door een hack te gebruiken). Bij de demo’s gaat het steeds om bestanden waarbij de licentie gratis is — net zoals op bijvoorbeeld http://www.tv.sport.nl Maar je hebt dan nog altijd wel degelijk eenmalig een licentie nodig om de hack te laten werken. Ik heb geen demo gezien waarbij de sleutel zélf gekraakt is.

  Natuurlijk kun je altijd het bestand dat je gedownload hebt op een CD zetten, maar dan is dat bestand nog steeds beveiligd. Vergelijk het met een Word-bestand met een wachtwoord: als je Office hebt en het wachtwoord weet dan kun je het bestand met Office openen. Daarna kun je het zónder wachtwoord op CD zetten, desnoods in een ander formaat, als Word die optie heeft. Maar als je het wachtwoord niet hebt dan zou je hooguit het beveiligde bestand naar CD kunnen kopiëren.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik sta er van te kijken! Hoe moeilijk kun je zijn!
  Sorry hoor maar dit vind ik wel heel ver gaan.

  Het is pas illegaal als je het daadwerkelijk gaat downloaden.

 • Profielfoto
  Bonte

  Nee, downloaden mag in Europa voor particulier gebruik, enkel het uploaden is illegaal.

 • Profielfoto
  patricko

  MacOSX.nl is zoals gewoonlijk weer roomser dan de paus.

 • Profielfoto
  Apollo

  Hey, wat leuk! Windowsnieuwtjes op MacOSX.nl.

  Keep up the good work guys … :sealed:

 • Profielfoto
  MacBeer

  Berichten over illegale zaken is heel iets anders dan het op de VOORPAGINA aanbieden met een link…

  Dom, dom dom dom en nog eens dom!!! :sealed:

 • Profielfoto
  patricko

  Zelfcensuur, dat is pas dom.

 • Profielfoto
  Also Starring

  Wel een beetje een erg stomme spelfout in het artikel… jammer. Maar daar mag je het nooit over hebben geloof ik, dan raken er mensen geïrriteerd enzo.

 • Profielfoto
  sweek

  “Wie beschikt over een Intel Mac met Windows of een andere Windows PC kan, dankzij FairUse4WM, beschermde Windows Media afspelen op een Mac.”

  Die zin komt nogal stom over ook. Als je over Windows op je Intel Mac beschikt kun je sowieso gewoon WMP gebruiken wat met DRM kan omgaan.

 • Profielfoto
  palahala

  > Als je over Windows op je Intel Mac beschikt kun je sowieso
  > gewoon WMP gebruiken wat met DRM kan omgaan.

  Mits je WMP draait onder Windows. WMP onder Mac OS X ondersteunt géén DRM (Flip4Mac in QuickTime), of alleen zeer oud DRM (WMP for OS X). Toch?

  Windows Media Player 9 for Mac OS X
  http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/player/mac/mp9
  Plays secure content protected with Microsoft Windows Media Rights Manager version 1.3.

  Which Version of Windows Media DRM Do I Need?
  http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/forpros/drm/sdksandversions.aspx#version

  Flip4Mac support for Microsoft’s DRM protected material
  http://www.flip4mac.com/knowledge/kb_0056.htm
  At this time, Microsoft has no plans to offer Windows Media DRM support on the Macintosh.

 • Profielfoto
  sweek

  > Mits je WMP draait onder Windows.

  Ja logisch, maar WMP zit ingebouwd in Windows, en voor dit programma heb je ook Windows nodig, dus iedereen die van dit programma gebruik kan maken heeft ook WMP voor Windows.