darh
darh Nieuws 30 augustus 2006

ATI X1900 grafische kaart gedaald in prijs

Na de release van de MacPro tijdens de WWDC in augustus waren er mensen die bezwaar hadden tegen de configuraties van de grafische kaarten in de machine. De basis grafische kaart zou te zwak zijn voor een Mac met zulk kaliber en de upgrade naar de betere kaart, de ATI X1900, zou te duur zijn. Hierbij komt nog het feit dat de levertijd van de MacPro aanzienlijk toenam als men een ATI kaart er bij bestelde.

Misschien is de oorzaak van deze vertraging nu uitteleggen, Apple heeft namelijk de prijs van de kaart met 100 euro verlaagd, van 350 naar 250 euro. In Amerika zijn er al bevestigingen gekomen dat de mensen die reeds een MacPro met deze configuratie besteld hebben een aanpassing op de prijs krijgen, in Nederland en Belgie zal dit hoogstwaarschijnlijk ook het geval zijn.

Ook de prijs van de losse ATI X1900, die te bestellen is in de online store, is met honderd euro naar beneden gegaan, van 499 naar 399 euro.

Reageer op artikel:
ATI X1900 grafische kaart gedaald in prijs
Sluiten