addyboy
addyboy Nieuws 25 augustus 2006
Leestijd: 1 minuut

Apple op vingers getikt door Greenpeace

Onlangs heeft Greenpeace een onderzoek onder 13 grote elektronica-producenten gedaan. Hierin kwam Apple op nummer 10 gevolgd door respectievelijk Acer, Motorola & Lenovo, met slechts een 2.7. De criteria van de test waren het verwijderen van schadelijke stoffen uit producten en het recyclen van producten die worden weggegooid.
Greenpeace zegt teleurgesteld te zijn dat Apple zo laag scoort. “Als wereldleiders in design en marketing, zouden ze dat ook in milieu innovatie moeten zijn”.

Apple scoorde het laagst op verwijdering van gebromeerde vlamvertragers (BVR) en Polyvinylchloride (PVC). Een ander minpunt was vrijwillige terugname van producten.

Een tijdje geleden kwam Apple ook in het nieuws omdat het bedrijf verschillende producten van de Europese markt moest terugtrekken. Dit was naar aanleiding van een Europese richtlijn die stelt dat producten met gevaarlijke materialen, zoals onder andere lood, kwik en cadmium, niet verkocht mogen worden.

Als men echter verder kijkt naar het rapport ziet men dat Apple op een paar punten is veroordeeld omdat er onvoldoende informatie beschikbaar is. “Although Apple commits to eliminating PVC, there is no timeline for complete phase out.” Feit blijft dat er schadelijke stoffen zitten in de producten en dat er veel ruimte is voor verbetering.

Op de site van Apple zelf is te vinden welke materialen niet in hun producten voorkomen.

Op het forum is ook een discussie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.