Mogelijk Excel-concurrent in iWork ’07

Door: Peach - 17 reacties

Volgens Thinksecret (bron) zal iWork ’07 uit drie applicaties bestaan. Uit bronnen hebben ze vernomen dat Apple werkt aan een spreadsheetprogramma zoals Excel. ‘Charts’, de voorlopige naam van het programma, zou zich eerder op de thuisgebruikers richten en minder op de geavanceerde gebruiker. iWork ’06 verscheen in januari en bevatte, net zoals zijn voorganger, Pages en Keynote. Het is nog niet geweten of de toevoeging van Charts zal zorgen voor een prijsstijging van het hele pakket.

Er loopt al een draadje over dit onderwerp op ons forum

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Brac

  Zou heel erg goed nieuws zijn, want met een vervanger voor Word, Powerpoint en Exel heb je de thuisgebruiker tevreden. Zeker voor 79 eurotjes (als dat de prijs blijft, en dat denk ik wel i.v.m. iLife)

 • Profielfoto
  fibe

  Elke keer hetzelfde verhaal.
  Ik vrees dat een goede vervanger vanuit Apple nooit zal komen.

 • Profielfoto
  DarkRaverNL

  Hopelijk gaat het ook egt goed werken met peecee documenten, zo wel handig voor me vader zijn, die moet nu elke keer op een pc ze verslagen etc maken :/

 • Profielfoto
  BobOsXTiger

  Goed dat Apple er een soort van “exel” in steekt, ik hoop alleen dat het beter is dan de exel die op een Winddoos draait.

 • Profielfoto
  Xcode

  Nu hopen dat het ook komt…:)

 • Profielfoto
  AppleMies

  Nou ik gebruik wel NeoOffice 2.0. Begint al heel volwassen te worden. Voorlopig mag Apple Pages eens opknappen. Dat is kwa snelheid tergend langzaam. De cursor beweegt bij tienden van seconden na aanslag. Werkelijk irritant. ???

 • Profielfoto
  Neowave

  Pages 2 is idd verschrikkelijk traag, helemaal bij 3D grafieken.

 • Profielfoto
  tennapel

  Beter dan de Excel van Microsoft BobOSXTiger? Veel beter dan Excel kan het haast niet worden. Hele geavanceerde zaken zitten keurig ver weg gestopt en de basis bediening is kinderlijk eenvoudig.

  Klinkt als nodeloze MS bashing of gebrek aan ervaring.

 • Profielfoto
  veerle

  Ik ben absoluut geen Microsoft-fan. Maar Excel is een heel goed programma. Ik denk dat die heel moeilijk te verslaan is. Het probleem is ook dat je er mee gewend bent te werken en complexe dingen op een andere manier weer aanleren gaan weinig mensen doen.
  Ik denk dat Apple niet zo gemakkelijk switchers gaat vinden als van Word naar iWork.

 • Profielfoto
  Len

  MS Office voor de Mac is prachtig, vergeleken met het zeer trage en buggy OpenOffice of iWork 2… maar het is absoluut niet perfect. De interface van MS Office ben ik niet echt over te spreken.

  Ik hoop dat ze er wat moois van maken. ClarisWorks vind ik nog steeds een leuk pakket, al is het nogal gedateerd. RagTime werkt ook mooi. Voor deze programma’s heb je tenminste geen supercomputer nodig om een brief te typen of om simpel kerstkaarten met hulp van een adressendatabase te printen.

  Ik ben benieuwd…

 • Profielfoto
  BigAL

  Ach ja, een geruchtje pluggen… zodat het gaat buzzen… zodat de behoefte gecreeerd wordt… zodat minder kritisch naar de kwaliteit gekeken wordt.
  Voorlopig is de gouden standaard MS Excel. Bill Rules! :p

 • Profielfoto
  fistkikker

  Ieder jaar dezelfde rumours. Moe wordt je er van. We zien het wel.

 • Profielfoto
  Whymme

  Benieuwd wat ze doen met dat spreadsheet. Pages is meer dan een versimpelde uitgave van Word; het is een lay-out programma voor thuisgebruikers. Als Charts enkel een versimpeld Excel wordt, zou Apple me teleurstellen.

  Maar wat ik nog mis (al jaren, eigenlijk) is een simpel tekenprogramma – vectors en pixels. AppleWorks / ClarisWorks had dit, en bij gebrek aan beter, gebruik ik dat programma nog steeds. Maar verouderd is het wel. Ik heb Photoshop Elements, maar om dat nu te gebruiken om een paar lijntjes op papier te krassen ..

 • Profielfoto
  peterterhark

  Al 2 keer een iWork pakket gekocht, maar op 1 of andere manier keer ik toch iedere keer weer terug naar Office. Het is me toch wel erg veel moeite om over te schakelen en vooral uitwisseling is lastig. Het is niet anders, denk dat het ook lastig zal zijn om Excel te verbeteren.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  I Love Pages. Briljant. Als Charts net zo goed wordt ben ik om. Probeer zo lang mogelijk Office van mn hd te houden en het gaat nog steeds OK.

 • Profielfoto
  fietsMac

  Ik gebruik al tijden spreadsheet van Ragtime, heeft meer functie’s dan Excel:) en is nog gratis ook. Verder makkelijk om een een mooie Lay-out te maken. Een klein nadeel, heeft geen Tabs, maar wel lagen, hierbij nemen de kolomen en rijen het formaat van de eerste laag aan.

 • Profielfoto
  ilukas

  en wanneer komt dit pakket uit?