MacBook Pro batterij inruilprogramma

Door: Casper - 25 reacties

Apple heeft een inruilprogramma gestart voor de batterijen van de 15-inch MacBook Pro’s. Het gaat om MBP’s die tussen februari 2006 en mei 2006 zijn geleverd.

Volgens Apple voldoen de batterijen niet aan de hoge standaarden die Apple zelf stelt aan de batterijen en is er geen enkel gevaar om de batterijen te gebruiken. De batterijen kunnen wereldwijd gratis worden ingeruild. Het gaat om de batterijen met modelnummer A1175 en waarvan het twaalfcijferig serienummer eindigt op U7SA, U7SB of U7SC.

Voor meer informatie zie de engelstalge support pagina van Apple.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  a la Mac

  Eigenlijk is het jammer dat Apple keer op keer weer laptop-batterijen laat vervangen. Het lijkt wel of Apple de producten niet op voorhand test (het is toch ongelooflijk dat Apple de pasta op de processor slecht aanbrengt – voor een bedrijf dat nota bene meer dan een miljoen MacBooks laat produceren om maar een voorbeeld te noemen.

  O ja, het is Engelstalige en niet engelstalge en volgens mij is het MacBook Pros en MBPs i.p.v. respectievelijk MacBook Pro’s en MBP’s.

 • Profielfoto
  midas

  zo’n batterij heb ik dus. Hij was soms ook zo heet dat het gewoon niet normaal kon zijn.

 • Profielfoto
  Arno

  Shit, zo’n batterij heb ik dus ook… Dat te heet worden, zoals Midas omschrijft, heeft volgens mij niets te maken met de batterij trouwens.

 • Profielfoto
  DMT

  Oke?! Mijn nieuwe bat is onderweg:D misschien houdt hij het dan wel langer uit….

 • Profielfoto
  bvds

  Allah maakt blijkbaar ook fouten

 • Profielfoto
  MacBeer

  Aahh nee he, een vriendin van me heeft ook een MBP die zo’n foute batterij heeft…. balen!

 • Profielfoto
  Schizotypic

  Hmm ik heb ook zo’n batterij. Zou dit de belangrijkste oorzaak zijn van de vele problemen rondom de Macbook (pro)?

 • Profielfoto
  palski

  Heerlijk toch een nieuwe batterij ! Met de oude (3mnd) was volgens mij niets mis mee.

 • Profielfoto
  japser909

  braaf omruilen en lachen, en zo vrolijk huppeltje van: YES ik heb nieuwe batterij ???

 • Profielfoto
  Giele

  Wat gebeurt er als je de nieuwe ontvangt maar de oude niet terug stuurt?:)
  En ik ga overmorgen op vakantie voor 14 dagen, is het dan nog steeds mogelijk de nieuwe aan te vragen?

 • Profielfoto
  wimbo

  Meer mensen waarbij de postcode niet geslikt wordt door de webpagina?

 • Profielfoto
  Casper

  Giele: Waarschijnlijk is de actie nog wel een behoorlijke tijd geldig. Als we kijken naar het verleden bij Apple. In ieder geval meer dan 14 dagen hoor!

 • Profielfoto
  RenaultF1

  de mijne had erbij geweest als ik hem nog had, batterij ging nu wel niet bepaald lang mee, maar daar had ik geen speciale aandacht aan gegeven omdat ze nog nieuw was en niet ingewerkt, maar ze werd wel gloeiend heet, 50-60°

 • Profielfoto
  midas

  de mijne gaat regelmatig naar de 72°

 • Profielfoto
  TheWhizz

  Als de postcode niet wordt geaccepteerd moet je een spatie zetten tussen de het cijfer en letterdeel dus: 1122 XX

 • Profielfoto
  TuDra

  Ik ben net als Giele ook erg benieuwd wat er gebeurt als je de oude batterij niet terug stuurt. Ik vind het op zich wel handig een reserve batterij.
  Eigenlijk is het wel zonde dat ze al gerecycled worden zonder dat er echt iets mis mee is.

 • Profielfoto
  ajvankesteren

  Vandaag de nieuwe batterij ontvangen, laadt op terwijl ik dit typ.

  Hoe stuur je de oude eigenlijk terug? Doos met return-label inleveren bij postkantoor? Of UPS bellen (en op welk nummer dan)?

 • Profielfoto
  Wolf

  Wat is er nou eigenlijk precies mis met die batterijen? Dat zeggen ze dan weer niet. M’n Powerbook werd ook gloeiend heet dus wat dat betreft niks nieuws onder de zon…
  Ik denk overigens dat ik over m’n hart ga strijken en die oude batterij zelf ga recyclen:p
  Laten we dat allemaal doen en kijken wat er gebeurt! Je bent tenslotte niet verplicht het te doen, ze vragen het alleen zeer nadrukkelijk en wij antwoorden dan heel beleefd ‘nee’:)

 • Profielfoto
  markclausing

  ik krijg ook een nieuwe batterij. Dit was al mijn tweede (de vorige ging bollen). Ben zeer tevreden, heb ik weer een gloednieuwe:D

 • Profielfoto
  MacGerard

  De nieuwe batterij blijkt het probleem van de oververhitting op te lossen: de machine wordt nu alleen nog maar een beetje warm; geen ovenwanten meer nodig zoals voorheen;)
  Er staat trouwens duidelijk in de papieren die er bij zitten dat als je de oude batterij niet binnen 10 dagen terugstuurt Apple een batterij in rekening kan brengen: “you may be charged Apple’s retail price”.

 • Profielfoto
  Wolf

  “You may be charged Apple’s retail price” but then, you also may not.
  Wat is dit voor vaags? Volgens mij is dat juridisch ook helemaal niet steekhoudend- wij hebben toch niet gevraagd om die ellende? Ze proberen mensen gewoon te intimideren om die batterijen terug te geven en de meesten zullen gedwee meewerken…
  Ik begrijp mensen niet die blij zijn met een nieuwe batterij -Clausing, je hebt al 2 batterijen kunnen afvoeren- dat betekent toch gewoon dat Apple z’n zaakjes niet voor elkaar heeft..?! Je zou juist pissig moeten zijn dat je al twee keer kl@te-batterijen hebt gekregen!

 • Profielfoto
  markclausing

  @Wolf
  een nieuwe batterij betekent dat hij weer langer mee zal blijven gaan. Ik heb nu nergens last van en zo’n wissel is minimale moeite. de fabrikant die apple heeft ingehuurd voor die batterijen heeft een productie/materiaal/designfout gemaakt. dat gebeurt nu eenmaal met nieuwe/complexe techniek. hp/dell/ibm hebben dat ook redelijk vaak met hun batterijen

  ideale scenario: elk jaar een nieuwe batterij via zo’n actie;)

 • Profielfoto
  Strifer

  ik ben op dit moment op vakantie en heb weinig toegang tot het internet en informatie. geldt de actie ook voor 17 inchers? ik ving iets op dat het alleen voor 15 inchers geldt. Maar mijn mbp wordt toch ook wel warm. Graag p/m als iemand wat meer weet. Thanks in ieder geval. Nou ja…

  ik sluit af, vanaf mijn Macbook Pro op het Wilhelminaplein, Willemstad, Curacao.

 • Profielfoto
  JazzEye

  Ik heb sinds gisteren een nieuwe in de 15″ en hij (zij?) wordt inderdaad veeeeel minder warm! Dat is toch het beste nieuws!!!

 • Profielfoto
  Janice

  Nou wij kennen sinds vandaag de gevolgen als je het niet doet..mijn vriend heeft sinds Januari dit jaar de powerbook G4, 15 inch en vandaag is de batterij ontploft….Na een beetje googlen kom ik hier terecht en zie ik dat er dus ‘waarschuwingen’ zijn maar bij aanschaf van de computer niets van dit alles. Ik vind dit echt belachelijk. 4 maanden werk naar de knoppen en brandschade. Ik hoop echt dat Mac een goede kant van zichzelf laat zien. Wij waren jaren fan maar dit is echt niet grappig.