“Get a Mac” in het Nederlands, “Kies een Mac”

Door: darh - 33 reacties

Na dat er in Amerika inmiddels al een tijdje een reclame campagne is met tv spotjes, genaamd “Get a Mac”. Op de Nederlandse site van Apple stond tot voor kort nog de oude “switch” campagne. Maar als je nu naar de homepage gaat komt er een Quicktime filmpje van één van de Amerikaanse spotjes met een link naar de nieuwe Nederlandse ”Get a Mac” pagina die in het Nederlands “Kies een Mac” heet.

Op deze pagina worden een aantal redenen gegeven waarom men voor een Mac moet kiezen en staan er links naar de pagina’s van alle Intel Macs. Lees verder om de 14 redenen die gegeven worden te bekijken.


Ondanks dat je op de “Kies een Mac” pagina de Amerikaanse spotjes kan zien, zullen ze in Nederland en België niet op televisie verschijnen.

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  jopie huizinga

  NL Filmpje…?

 • Profielfoto
  darh

  @ Jopie

  Wat bedoel je?

 • Profielfoto
  madmax

  Ik denk dat hij bedoelt dat de filmpjes Engels gesproken zijn, geen ondertitels hebben en dat zelfs de tekst over Windows licences die in beeld verschijnt in het Engels is…

 • Profielfoto
  Johnny

  Ik denk dat hij hoopt op een nederlands filmpje van de “Get a Mac” reclame. Zou inderdaad wel leuk zijn..

 • Profielfoto
  darh

  ja het zijn inderdaad gewoon de filmpjes uit Amerika. En hoogstwaarrschijnlijk zullen er ook zeker geen Nederlandse komen;)

 • Profielfoto
  Kyokushinkai

  Ach, misschien zijn er wel een paar nederlanders die het gaan na-apen en een nederlandse versie gaan maken.

 • Profielfoto
  strigoi

  Nederlandse filmpjes zullen bagger worden zoals alle dingen die NL kopieerd of na synchroniseerd. Houd het maar lekker engels :)

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  De meeste Nederlanders zullen de acteurs niet kennen.
  Dus het zal half de impact hebben als dat het in Amerika heeft.
  De houding van de twee is gekoppeld aan Mac en PC maar ook aan hun rol waar ze bekend mee zijn geworden op de TV in Amerika. Die voorkennis moet je hebben ander komen een hoop van de grappen erg arrogant en wijsneuzig over

  In Amerika had je ook al een beweging die uiteindelijk de PC dude als de underdog verkoos en op die manier werkte het tegen apple.

  Maar goed ik ben benieuwd hoe het loopt.
  Wat me opvalt is dat apple duidelijk vermeld dat je paralells en windows moet kopen voor het windows op je mac gedeelte. Van windows zist ik het maar Paralells? ? ? is apple van bootcamp af? ? ?
  is paralells stiekem ook van apple? ? ?

 • Profielfoto
  darh

  Ze noemen BootCamp niet omdat het nog een béta is, die niet ondersteund wordt door Apple;)

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  Dat zou kunnen Maar ik kan me herrinneren dat die waarschuwing er in de amerikaanse versie niet bij stond

  misschien dekken ze zich nu in
  voor de zeikerds die gaan klagen dat windows niet is voor geinstalleerd.:D

  maar ze kunnen ook een oogje op paralells hebben
  of het is al van hun…. maar dan losgekoppeld

  net als dat met de iPod is gebeurd.
  (Dat was een ingewikkelde constructie dat het wel van apple is maar niet apple kan mee nemen in de ondergang mocht het allemaal mis gaan en zo.)

 • Profielfoto
  darh

  Op de Amerikaanse site hebben ze het tegenwoordig ook over Parallels inplaats van BootCamp, dat was inderdaad eerst niet zo daar heb je gelijk in!;)

  Maar ik denk niet dat Apple iets met Parallels te maken heeft hoor, zeker als je ziet hoe dat programma ontwikkeld is. Maar je weet het nooit hea:)

 • Profielfoto
  japser909

  waarom men voor een Mac MOET kiezen, en da geleuter dat er op pc windoos draait is zo achterlijk,al tijden draait er linux op, en om het totaal belachelijk te maken zegt de dude in quasie stoere outfit dat er ook nog dat brakke windows op gedraait kan worden en nix over linux, want nee das geen goed idee om te zeggen als ( i am a pc ): ow ? ik draai ook bsd :D al met al deze spotjes zijn echt zo naief dat je bijna echt gaat denken dat de ( i am a mac ) <> ( i am a pc is ) ohja was een Dell/IBM/Benq/Toshiba/HP etc ook niet direct uit de doos te gebruiken ? en XP integendeel met linux practisch alle hardware direct configged, ga je zelf aan de slag dan is het jouw pc dus moet je ook de juiste mobo drivers (indien nodig) installeren das nie meer dan logisch.
  Verder is de Mac een mooi ding op je design desk, en na OS7.5/6/7/8/8.0/1/2/OSX(alle roofbeesten) nog vrolijk te gebruiken ook, maar er blijven “probleempjes” die net zoals elke computer opgelost kunnen worden, of je bent de dupe van een fabrieksfout,wat ook de laatste tijd wat vaker voorkomt, maar daar blijft Apple vaak alleen over te fluisteren,de klanten komen wel vanzelf terug.
  Om een vervelend stukje af te sluiten, kies zelf en beslis zelf, ben je een no no, kies dan voor Apple, weet je wat je doet en bewust van security issues kies dan zelf en laat je niet opnaaien door die verenigde frustraties (USA) I AM A PC AND I RUN UNIX / I AM A MAC AND I DO THE SAME AS WELL :D

  PS: Als je wekelijks meer tijd besteedt aan het uitzoeken waarom je pc crasht dan aan het buitenzetten van de vuilniszakken, dan heb je een Mac nodig. anders niet ??? ???

  mss leuk als tegenhangertje van dit alles: http://video.google.com/videoplay?docid=-6553260189868317794 is nie ech superkwaliteit zoals quicktime maar ach het geeft wel de verenigde frustraties van amerika weer. :sealed:

 • Profielfoto
  patjo

  @ japser909: Huh??? Ben ik nou de enige die werkelijk geen touw aan je post kan vastknopen? Ik heb zo’n vermoeden van niet… Ik denk er uit op te maken dat je het liefst unix/linux draait, maar wat doet je reactie dan op een Mac-forum? Pfff…

 • Profielfoto
  japser909

  @patjo : ??? jij draait zeker geen unix :sealed:

 • Profielfoto
  bvds

  Wat als microsoft morgen een filmpje zou tonen met onderbetaalde en in een schuur werkende Chinezen die een zogenaamd hoogtechnologisch produkt aan het maken zijn .Ze kunnen eventueel nog een snobje in een apple store tonen die het dan nog koopt aan een veel te dure prijs vergeleken met echte computers.Het is zelfs nog niet gelogen maar realiteit.Wat zijn ze trouwens toch fier dat windows er ook op werkt en er zullen veel mac gebruikers zijn die xp gaan draaien op hun Chinese …..

 • Profielfoto
  MauZ

  als deze reclame ooit in nedereland uitkomt zal het waarschlijk gesynct worden :angry:

 • Profielfoto
  MauZ

  @japser909
  je vergeet sony
  die komt ook erg compleet

 • Profielfoto
  MauZ

  ze hadden ook kunnen zeggen: dezelfde computer maar veel kleiner
  je heb dan niet zo’n grote kast meer.

 • Profielfoto
  Neowave

  Schijt irritant (heb er even geen ander woord voor) dat die reclame filmpjes automatisch afspelen iedere keer als als je naar apple.com/nl gaat. :angry:

 • Profielfoto
  darh

  @Neowave, inderdaad! maakt het allemaal behoorlijk traag!

 • Profielfoto
  Mac Daddy

  Quote japser909:
  “@patjo : jij draait zeker geen unix”

  Als je OSX hebt draai je ook Unix, want dat is net zo goed unix-based.
  Dus de meeste leden hier draaien Unix.

 • Profielfoto
  Neowave

  @darh
  Nou dat is het nog niet eens, maar als je muziek luistert en je hoort ineens keihard “HELLO I’M A MAC – AND I’M A PC” door je speakers dan is dat vrij storend.

  Frustratie, frustratie, frustratie. M’n tolerantie gehalte ligt tijdelijk wat lager door die hitte.:p

 • Profielfoto
  DJP

  Het ene spotje zegt, hey i’m a pc too and i can run windows, terwijl het andere spotje zegt hoe de mac niet hoeft te vrezen voor virussen.
  Maar als je windows draait op je mac ben je net zo kwetsbaar als windows op een pc. (t’is ook gewoon hetzelfde apparaat , alleen de buitenkant is verschillend, en de ene mag wel osx draaien van Apple terwijl de andere geen osx mag draaien. Hoewel deze dat wel kan.

  Touché

 • Profielfoto
  bvds

  MS gebruikers hoeven helemaal geen osx op hun systeem dat bewijst apple zelf de lomperiken

 • Profielfoto
  HAK

  Een Mac zal je met de fabrieksinstellingen veel beter tegen virussen beschermen dan een pc, maar natuurlijk kan het nooit kwaad om extra antivirus- en beveiligingssoftware te installeren.

  Dit staat onderaan in kleine letters op http://www.apple.com/nl/getamac/viruses.html

  oftewel : Apple zegt: Je kan beter nog extra anti-virus software voor de mac erbij kopen.
  tja,,, of dat veel switchers zou overtuigen.

 • Profielfoto
  Also Starring

  Ligt het aan mij of is het filmpje wat Jasper909 gepost heeft op bijna alle punten de grootst mogelijke onzin? Gaat echt nergens over…

 • Profielfoto
  BobOsXTiger

  Goed voor de kleintjes die ‘per ongeluk’ op de Apple website kwamen…

 • Profielfoto
  Hansv

  Ik woon in Zwitserland. Daar is de campagne ook begonnen en is de site in het Duits, ook de filmpjes zijn gesychroniseerd. Ook op de Franse Site zijn de filmpjes vertaald. :O

 • Profielfoto
  Remon

  Wat een arrogante video’s zijn het jammer dat apple het steeds
  weer doet.

 • Profielfoto
  ENell

  Als ik het bij Apple voor het zeggen had, dan gaan deze spotje direct van de buis.
  In plaats daarvan komt er een nieuwe versie van:..

  Here’s to the crazy ones
  Anno 1986

 • Profielfoto
  athens

  ik word telkens gek van dat filmpje als ik http://www.apple.nl opstart

 • Profielfoto
  KooF

  Als ik op “Kies een Mac” klik in het bericht.

  Krijg ik een link via TradeDoubler.com die weer naar apple.com/nl gaat.

  dealtje met apple NL gesloten ofzo ?

  Hoezo macosx.nl stiekem Commercieel ?