Flip4Mac voor Intel-Macs uitgebracht

Door: a la Mac - 20 reacties

Zopas heeft Telestream eindelijk een nieuwe versie uitgebracht van Flip4Mac. Voor de eilandbewoners onder ons: Flip4Mac maakt het mogelijk om WMV-films en andere Microsoft-formaten af te spelen op de Mac. In tegenstelling wat sommigen denken gaat het hier niet om een paar exotische formaten met een verwaarloosbaar marktaandeel maar om wijdverbreide bestandstypes. Onontbeerlijk voor zo ongeveer elke Mac-gebruiker dus.

Versie 2.1 is Universal, wat betekent dat het zowel draait op PowerPC- als Intel-processors. Hiervoor was het erg moeilijk om dit broodnodige programma werkend te krijgen op Intel-Macs. Zo moesten zowel Safari als QuickTime Player geopend worden in Rosetta. Met de nieuwe versie is dit gebruik onnodig geworden.

De systeemvereisten luisteren als volgt:

[textquote]Mac Intel or PowerPC OS 10.3.9, 10.4 or later
QuickTime 6.5, 7.0 or later (recommended)[/textquote]

Opvallend is ook dat Flip4Mac ook sneller zou moeten draaien op PowerPC-Macs (althans bij het exporteren). Men kan deze update op hun site downloaden. Meer informatie is in het nieuwsbericht te vinden.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  macses

  danku

 • Profielfoto
  Len

  *support for Web authors to disable save as feature in embedded streams and improved support for MMS servers and live streams.

  Jammer, dat was nu juist zo’n mooie feature.

 • Profielfoto
  Steff

  Beta versie eraf, deze erop. En gaan…

 • Profielfoto
  jeff

  Het is gratis en dus wil ik niet moppperen. Maar de beeldkwaliteit is wel een heel stuk minder dan bij afspelen in WMP. Zie ook geen mogelijkheden om het beeld te optimaliseren, zoals bij de RealPlayer.

 • Profielfoto
  empoor

  Werd tijd:p

 • Profielfoto
  Double_UK

  Ik begrijp nog steeds niet waarom iedereen zo enthousiast is.
  Leuk die Flip4Mac maar het doet niks meer dan mijn bestaande WMP ook al doet.
  Want zolang de DRM niet wordt ondersteund, is de Mac-gebruiker nog steeds afgesloten van elke serieuze (commerciële) audio of video-toepassing waarbij content wordt beschermd door deze DRM.

  En worden we nog steeds buitengesloten. En daar helpt Flip4Mac ook niks aan. :(

 • Profielfoto
  empoor

  Dat klopt allemaal, maar ze proberen tenminste wel een beetje vooruitgang te maken ;) DRM-ondersteuning moet natuurlijk ook gewoon komen, maar beetje bij beetje komen ze verder :O

 • Profielfoto
  appleboy

  erg chill

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik ben terug naar de vorige versie. De update zorgde op mijn G4 Powerbook voor witte schermen en alleen geluid. Ik had gelukkig de vorige installer nog dus direct terug gegaan en probleem verholpen.
  Had verder niemand problemen?

 • Profielfoto
  neoguri

  “DRM-ondersteuning moet natuurlijk ook gewoon komen”
  Nou wat mij betreft liever niet hoor! Als er DRM op zit willen ze blijkbaar niet dat ik het afspeel:D

 • Profielfoto
  alexys

  Op MacbookPro en Firefox werkt het prima. Eindelijk weer radio538 in de browser.

 • Profielfoto
  bommels

  Van WMV en Apple word ik nog steeds niet blij. Van steeds meer sites kan ik de wmv files niet afspelen, daar helpt flip4mac nix aan.

 • Profielfoto
  Double_UK

  @alexys:

  “Eindelijk weer radio538 in de browser.”

  Ik had 538 altijd al in de Radio Widget. Ook zonder Flip4Mac.

 • Profielfoto
  snowjunk

  radio 538 lijkt me nu juist een reden om flip4mac niet te installeren, maar dat heeft meer met een muzieksmaak te maken…
  :)

  Op de macBook werkt ie prima hoor en ik ben blij dat ik occasioneel weer een filpmje kan bekijken.

 • Profielfoto
  JazzEye

  http://www.uitzendinggemist.nl doet het bij mij (MacBook Pro) niet, krijg foutmelding -19160 (wat is dat???)

 • Profielfoto
  recoiller

  Op een intel imac doen m’n 66 verzamelde codecs het ook niet meer. Ik kan vrijwel alles afspelen zelfs met quicktime op m’n Powerbook G4 maar volgens mij moet opnieuw universal codecs verzamelen voor de intel imac.

 • Profielfoto
  a la Mac

  Inderdaad. Codecs moeten Universal zijn om te werken op Intel-Macs. Er zijn twee dingen die je kan doen. Ten eerste: alle sites afgaan van de codec-makers om te zien of ze al een Universal versie hebben, zo niet, bij de ondersteuning-functie naar dat onderwerp zoeken. Als dat niet bestaat onmiddellijk de helpdesk een e-mail sturen om een verzoek. En als daar geen antwoord op komt het meteen in de prullenmand gooien.

  (Tenzij het een openbron-codec is, dan kan je Xcode installeren en het compileren voor Intel en PowerPC enz…)

  Ten tweede kan je ook QuickTime (en eventueel Safari mochten die filmpjes ook in de browser afgespeeld worden) laten openen in Rosetta. DIt kan m.b.v. Toon info –> Open in Rosetta. Helaas heeft deze methode een snelheidsverlies én moedigt het de codec-ontwikkelaars natuurlijk niet echt aan om een Universal-versie te maken («Het werkt toch?!»).

 • Profielfoto
  bommels

  @jazzeye: bij mij deden ze het opeens wel toen ik als hoofdgebruiker inlogde.
  grtz bart
  PS dit komt doordat de WMV sommige tijdelijke files op plekken wil schrijven waar gewone gebruikers dat niet mogen. Ik vind het tekenend voor het onbegrip van Microsoft t.a.v. beveiliging van computers!

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik heb nooit begrepen waarom Apple niet een eigen complete selectie codecs verzameld en direct mee geeft. Vrijwel iedereen klaagt over het gebrekkige support van Quicktime hiervoor.
  En als ze het dan niet meegeven laten ze dan ergens de verzameling in z’n geheel downloadbaar maken ofzo. Ik weet dat er ergens een hopeloos verouderde pagina op de apple site staat waar ze een stuk of 8 codecs aanbevelen maar in mijn zoektocht had ik er aan het eind 66 en kon ik het meeste gewoon onder quicktime afspelen.

 • Profielfoto
  loekjehe

  Tip voor als Flip4Mac het niet meer doet na installatie van nieuwe versie:
  in Safari VERWIJDER DE CACHE BESTANDEN (met Alt-Apple-E). Het probleem zal dan waarschijnlijk opgelost zijn. (Kostte me 2 uur om dit uit te vinden.)
  Kennelijk zijn de gecachete bestanden niet compatible met de nieuwe versie Flip4Mac. Hoop dat dit helpt. Groet, Loek