Flip4Mac brengt weldra ‘universal binary’ uit

Door: Peach - 33 reacties

Flip4Mac werkt momenteel versie 2.1 van hun software af. Dat kan je lezen in een persbericht op hun webstek. Een opmerkelijke verandering is de ‘universal binary’, waardoor Intel-gebruikers ook .wmv-bestanden kunnen afspelen in Quicktime. Verder zal de update zorgen voor een algemene optimalisatie.

Flip4Mac is een plugin die het mogelijk maakt om .wmv-bestandjes, Windows Media Video –de standaard van Microsoft-, af te spelen in Quicktime. Flip4Mac raakte bekend toen Microsoft besloot om hun Apple-versie van de Media Player niet meer verder te ontwikkelen.

De update van Flip4Mac wordt “within the next few weeks” verwacht.

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  Peach

  dit artikel kwam tot stand met de hulp van: Macman (blijkbaar doet de server wat moeilijk, want ik kan het niet ingeven)

 • Profielfoto
  liudger

  ik gebruik al tijden de universal versie van flip4macs wmv codec:)

 • Profielfoto
  iFreaky

  Ik vraag me af of die browser plugin gefixed is.
  Als ik een filmpje wil bekijken met Flip4Mac op bijvoorbeeld Telegraaf.nl dan doet hij het gewoonweg niet.

  Daarom hou ik me nog steeds bij Windows Media Player.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Zijn er -naast het universal maken van Flip4Mac- ook nog andere ‘verbeteringen’ die voor de niet Intel Maccers interessant kunnen zijn?

  Ik ben benieuwd.

  Groet,
  Marius

 • Profielfoto
  shakma

  “releaset” ? in de titel…

 • Profielfoto
  bommels

  Die flip4mac doet niet half wat ie belooft. Filmpjes afspelen via websites gaat 9 vd 10 keer mis. Ik heb het 2x geprobeerd, maar ben nu weer terug bij de laatste WMP versie :angry:

  Of zou ik iets fout doen hier?

 • Profielfoto
  homie

  werd tijd… kan me er soms wel erg boos om maken met mn macbook

 • Profielfoto
  Gaetan

  releaset is toch juist?

 • Profielfoto
  Steff

  Released? Nee ik weet het niet… Maar het is nu nog in beta versie vandaar dat sommige website’s weigeren lijkt mij.

  We zien het wel als die uitkomt, nu werkt hij hier (ook beta) gewoon goed. Zoveel wma videotjes kijk ik ook weer niet.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Leuk dat vrttaal.nl een tegenwoordige tijd kent van het Engelse “to relaese”. Toch staat het enorm knullig in de titel van dit stuk. Een variatie op uitbrengen lijkt me wat beter passen.

  Fijn dat flip4mac een universele versie aankondigd van hun programma zodat ook de Intel gebruikende Appelaars de MS video’s in de QT speler kunnen zien.

 • Profielfoto
  Boskabouter

  to release is het, en er is nooit of te nimmer een releaset, alleen maar released, in het engels natuurlijk, in het nederlands zou je beter uitbrengen kunnen gebruiken……..

 • Profielfoto
  ipeleus

  ik hoop dat de release beter werkt dan de beta. Uitzendiggemist geeft nog steeds bugs bij de beta. Wellicht toch maar Windows emuleren? ???

 • Profielfoto
  Rezpack

  Wat is er nieuws aan het feit dat er een Flip4Mac for Intel uit gaat komen?

 • Profielfoto
  nbohemen

  Als we ervan uitgaan dat het Nederlandse werkwoord “releasen” is, dan zou het dus “releast” moeten zijn. Stam+t mensen!

 • Profielfoto
  Ewout

  maar het is geen Nederlands woord…

 • Profielfoto
  tennapel

  Als we ervan uitgaan dat we op een Nederlandstalig forum zijn, lijkt me dat de titel “Flip4Mac brengt binnenkort een universal binary versie uit”. En daar zit geen woord Vlaams bij;-)

  Kom op Peach, ik heb nog steeds de Vlamingen hoog staan als het gaat om taalgevoel waar wij in Nederland al veel langer Europese hutspot spreken. Ik ben geen woordneuker (‘wie zonder zonde is werpe de eerste steen’), maar dit is wel heel erg krom. En het is het eerst wat je ziet als je macosx.nl oproept.

 • Profielfoto
  digideon

  Eerlijk is eerlijk, “releaset” ziet er echt niet uit.
  De beta werkt hier overigens ook al redelijk.

 • Profielfoto
  pietroman

  “releaset” = brengt uit
  als je het bij Nederlands wil houden ;)

 • Profielfoto
  Peach

  Macosx.nl blijft verbazen (ja sorry, ik zit niet 24/24u op deze site, dus ik was er niet vroeger). ‘releaset’ is zeker en vast correct Nederlands. Daar valt niet over te discussiëren. De ‘e’ moet er blijven voor de Engelse uitspraak. -dit zijn niet mijn woorden, zoek het gerust op in naslagwerken-

  Eigenlijk heb ik geen zin om al deze reacties zomaar te laten en ik bied dus vanavond mijn ontslag aan als redacteur. Ik schrijf ook maar vrijwillig en ik ben al die ‘vriendelijke’ reacties kotsbeu. Je mag me gerust op fouten wijzen, maar dat kan via een PM. Daarbij dit is geen fout, ook al vinden jullie niet dat het ‘bekt’.

  Verdere opmerkingen horen via PM te gebeuren (of iChat). “Dit hier” is de plaats voor inhoudelijke reacties. Ik begrijp best dat velen zondag niet wisten wat te doen, maar ga dan ook niet op anderen ziften.

  Een medewerker op Macosx.nl steekt zijn tijd ‘gratis’ in de site. In plaats van enige vorm van steunbetuiging, krijgen we eerder een soort ‘publieke vernedering’.

  Relativeer ook eens: ’t gaat om een woord. Is het echt zo nodig om daar 10-15 reacties op te geven?

 • Profielfoto
  BigAL

  We zijn net computers: een “nulletje” meer of minder heeft zeer grote gevolgen blijkbaar. System overload! (of moest dit nou met -dt?)

 • Profielfoto
  Mac Marcel

  @Peach: ik geef je groot gelijk. Ik heb me ook al eerder publiekelijk geërgerd aan deze reacties.

  Laten we trachten ‘storende fouten’ uit teksten te verwijderen of liever voorkomen, maar doe dat via een PM. Stop nou eens een keer met het etaleren van je intellect door goedwillende auteurs publiekelijk te schande te zetten om een spel- of taalfout. Mijn dank zal groot zijn.

 • Profielfoto
  Hemi

  O/T – Wat een ouwe wijven-gezeik toch weer zeg hier. Typisch Nederlands. Het wordt inderdaad steeds erger tegenwoordig. Zeiken over spelling e.d. doe je in een forum per PM, niet op een nieuwspagina.

  Anyway, weer back on topic,
  Flip4Mac’s WMV-Component werkt op m’n Non-intel mac eigenlijk gewoon perfect. Heb er niets over te klagen. Dat het als definitieve versie nu ook voor Intellers beschikbaar komt is alleen maar beter.

  Peach, bedankt voor het vinden en melden van dit nieuwtje.

 • Profielfoto
  kontheur

  Stond toch al weken geleden toch al op hun site dat de Intel versie eraan komt. Nu plaatsen jullie hetzelfde alleen dat hij pas over 3 weken komt…

  Is geen nieuws toch?!

 • Profielfoto
  Tjeu

  Ik heb nu wel een PowerPC, maar dat Flip4Mac werkt letterlijk en figuurlijk maar half.
  De WMV’s (en dat zijn er veel online) en WMA’s worden altijd maar voor de helft afgespeeld…
  ik dacht dat dat een freeware was? Watg doe ik mis of wat moet ik hebben?

 • Profielfoto
  Flipstra

  @konthaar:
  Bel mail en fax jij ook de redactie van elke krant die je leest wanneer er nieuws in staat waarvan jij al op de hoogte bent?
  Ik wist het nog niet… en nu weet ik het wel. Als jij het al wel wist… Nou gefeliciteerd.

 • Profielfoto
  1984

  Dit bericht had inderdaad beter geplaatst kunnen worden als de update van Flip4Mac er was en niet “within the next few weeks” verwacht.

 • Profielfoto
  bassbug

  Is het nog steeds buggy? Bijv. de radio widget werkte niet als je Flip had geinstalleerd

 • Profielfoto
  computerfreak

  of dat woord dat ik niet eens zie staan nou juist geschreven is of niet kan mij geen bal schelen!
  het is een computer (mac) site en dit artikel gaat daar ook over en niet over het juist schrijven van een woord:D
  voor de rest: flip4mac werkt uitstekend op mijn powerbook G4:)

 • Profielfoto
  Macman

  Wat een flauwekul over dat woord. Waar gaat het over? ???

  Dat je weet dat Flip4Mac er eindelijk aankomt (waardoor ook eindelijk de NL Radio Widget (nederlandse en belgische radio) weer kan werken op je intelMac.

  Of over het taalkennis-niveau van Pjotr, (russische naam?)

  Pjotr, misschien een idee om bij MacOSX te solliciteren als eindredacteur?:D

 • Profielfoto
  dvdooren

  “kijk meester…..ik heb een fout gevonden in het boek”
  “goed zo jantje…hier heb je een plakplaatje”

  pikkemeters!

 • Profielfoto
  Keyn

  Groot gelijk aan Peach. Op een foutje wijzen mag, maar zorg er dan voor dat je eerst ZELF maar eens checkt voordat je zomaar dingen gaat roepen alsof je de wijsheid in pacht hebt. Peach heeft trouwens een URL aangegeven die hem in zijn gelijk stelt en nog zijn er die doorbomen. Sjiek mannen. ???
  Over die flip4mac werkt dit ook in browsers want dat is mijn grootste ergernis. Firefox weet helemaal niet wat hij moet doen met WMV en Safari opent extern de mediaplayer, wat niet ideaal is maar tenminste toch werkt.

 • Profielfoto
  jobwol

  in ieder geval on topic: inmiddels heeft Flip4mac een universal versie uitgebracht van deze pluggin.