Filmpje pakken in iTunes aanstaande?

Door: Lucas Raggers - 28 reacties

ThinkSecret weet te melden dat Steve Jobs tijdens zijn keynote speech op de Worldwide Developers Conference (7 tot 11 augustus) mogelijkerwijs al een ‘iTunes Movie Store’ zal lanceren.

Echter, films worden niet gekocht maar gehuurd. De films zullen met een tijdslot gehuurd worden. Hiermee stapt Apple af van het model waarbij consumenten content (muziek, films) kopen om het vervolgens te bezitten.

Apple zou met filmmaatschappijen Walt Disney (geen verrassing), Universal Studios, Paramount Pictures en Warner Bros een akkoord hebben bereikt voor de verhuur van films. Over de prijs van de films is nog niets bekend. Evenmin over de beschikbaarheid in Europa.

Kortom, ga jij je films huren in de iTunes Music Store? En voor welke prijs?

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  MacThijn

  Ja zeker ga ik films huren!:D
  je hebt waarschijnlijk wel een grote buffer maar oke! als ik dan maar ook dolbi digital krijg:D

 • Profielfoto
  BlackMAC

  hmm..alleen als ze met Iporn beginnen ???

 • Profielfoto
  jopie huizinga

  Jawel, voor 0,99 euro!

 • Profielfoto
  Double_UK

  Betekent het dat de DRM-beveiliging die Apple gaat voeren, net zoals die van de WindowsMediaPlayer, ook door andere content-leveranciers kan worden gebruikt?
  Dat zou betekenen dat Apple-gebruikers dan in principe ook op tientallen andere sites als MTV, Talpa etc. toegang zouden hebben tot content die nu nog alleen toegankelijk is voor de WindowsMediaPlayer met DRM.
  (En waar de Apple-gebruiker nu dus nog wordt buitengesloten.)

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ik ga er niet vanuit dat Apple het FairPlay DRM gaat vrijgeven. Misschien wel helaas.

 • Anoniem

  Ben benieuwd voor hoeveel ze die films gaan verhuren. Zoals Jopie Huizinga als zeg, 0,99 euro zou wel mooi zijn.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  0,99 euro kun je dus vergeten he. Ga uit van een paar euro. Ik denk ergens tussen de 3-5 euro per film. En die kun je dan 48 of 72 uur ofzo lang bekijken en daarna is ‘ie onbruikbaar.

  Als het goede kwaliteit is (HD :P) en de prijs is niet te hoog, dan is het zeker interessant!

 • Profielfoto
  Marieke van Osch

  Lijkt me super, al heb ik wel wat voorwaarden:
  – mac mini media (als ze die nou eens maken…)
  – lcd scherm in mijn woonkamer
  – goede kwaliteit
  – nieuwe films
  – ondertiteling/keuze in talen

  Dat kan toch wel even voor mij geregeld worden? ;)

 • Profielfoto
  solocomp

  Aangezien we hier nog niet eens de tv programma’s uit de store kunnen downloaden, zal het wel niet zo’n vaart lopen met die films in Europa.
  Als je verder ziet dat Apple al $2,49 vraagt voor een videoclip, dan lijkt alles onder de $ 5,– ( dus hier, als het ooit komt, € 5,– ) me onwaarschijnlijk.

 • Profielfoto
  DarkRaverNL

  Ze moeten het wel minder als bij de videotheek doen natuurlijk:) dus 2 a 3€ is precies goed, en dan mischien nog HD kwaliteit, o dan ga ik wel wat flms huuren hoor:)

 • Profielfoto
  patricko

  youtube is gratis

 • Profielfoto
  www.project-euh.com

  Aangezien ik schuin boven de videotheek woon heb ik de film waarschijnlijk eerder in huis als ik hem daar haal. En met de acties daar misschien zelfs goedkoper ook:D

 • Profielfoto
  Steff

  Huren, no way. Ik kijk zeer graag nog oude films terug. Dan maar een paar euro duurder en ik hem voor altijd heb.

 • Profielfoto
  error

  Ik weet het niet… een dvd huren heeft zo z’n voordelen: je hebt goed geluid, goed beeld, eventueel extra’s, ondertiteling in diverse talen en je kunt een kloon maken (volstrekt legaal mits voor prive gebruik – aan derden geven of verkopen is weer niet legaal).

  Max 1,49 euro per film (maar dat zal hier wel 4,49 euro worden)

  Overigens verwacht ik niet dat Apple in staat is om op korte termijn films in Nederland en de overige kleine Europese landen te verhuren. Tot nu toe is ze het nog niet eens gelukt om in de Hollandsche iTMS muziekvideo’s te verkopen. Ja, sinds kort een kleine selectie Pixar Shorts… nou, petje af!

  De Europese rechtenorganisaties vormen samen een moeras waar Apple nog lang in vast blijft zitten.

 • Profielfoto
  strigoi

  Ik denk ook iets van 1,49 anders ga ik gewoon naar de vidiotheek nieuwe film kost 3 euro en weekfilms (van 1 maand of langer uit) kosten 1 euro (3 voor 3 euro etc).. dus ze kunnen het niet heel duur maken. En dan krijg je een dvd die je eventueel zou kunnen branden ;)

 • Profielfoto
  iAgree

  Huren vind ik geen optie kopen en dan liefst hd kwaliteit natuurlijk, word al duur genoeg om hd op een dvd op te slaan. minimaal dual layer dvd’s nodig

 • Profielfoto
  Mr.Mark

  dan hoop ik dat ze het gewoon op dvd-formaat verhuren en dan later als het aanslaat gaan verkopen. dan kun je tenminste ook nog kiezen met of zonder ondertitels

 • Profielfoto
  Remon

  Laat apple eerst maar videoclips in nederland verkopen etc.
  daarna ga ik pas kijken naar hele films.

 • Profielfoto
  MacMartino

  Film huren en dan gezellig achter je bureau dicht op het scherm kijken?
  Mij niet gezien. Huren bij de videotheek is prima, downloaden is makkelijker maar als je geen link naar je TV hebt dan wordt dat een onzinnig verhaal lijkt me. Maar goed, misschien dat de huidige generatie jongeren niet meer achter de PC vandaan komt? Dan is t wel handig om wat games af te wisselen.

 • Profielfoto
  Cybermac

  Ik vind dit niet zo intressant eerlijk gezegt, je betaald dubbel, huur en internetkosten. Hoeveel GB zou zo’n film zijn?
  Met Telenet (BE) kan je ook filmt huren, maar dit komt niet bij je maandelijkse traffic te staan.

 • Profielfoto
  ruudvan

  goed idee als het goedkoop is! 2 euro max bv, ga nu naar de videotheek en huur de nieuwste films voor 2.50 euro dus waarom zou ik ze bij apple huren, ja inderdaad als ze goedkoop zijn dan word het wel wat! maar anders kunnen ze aansluiten bij de kabelboeren, die denken ook dat we een beetje simpel zijn en duur bij hen gaan huren.

 • Profielfoto
  ivanocampo

  Voor geen cent.

 • Profielfoto
  Jappr

  @cybermac
  In belgie is het misschien niet interessant nee.. maar datalimieten zijn in nederland al zooo 2004;)

 • Profielfoto
  HAK

  quote: Ik denk ook iets van 1,49 anders ga ik gewoon naar de vidiotheek nieuwe film kost 3 euro en weekfilms (van 1 maand of langer uit) kosten 1 euro (3 voor 3 euro etc).. dus ze kunnen het niet heel duur maken. En dan krijg je een dvd die je eventueel zou kunnen branden

  Doe ik ook altijd, alleen bij ons in de videotheek (moviemax) kost een nieuwe film €4,50 :S voor een dag

 • Profielfoto
  kristo

  Dit zou een schitterende zet zijn van Apple. Het mag natuurlijk een stuk meer kosten dan de lokale videotheek. Je hoeft er de deur niet meer voor uit. Niet halen, niet meer terugbrengen. Je maakt je keuze lekker thuis wanneer je wil, ook nachts als het moet. Ondertiteling naar keuze, goeie kwaliteit. iTunes Music Store gebruik ik niet, maar een iTunes Movie Store mag van mij morgen al… neen, deze nacht nog! Digitale tv kan samen met cd/dvd spelers mee in de geschiedenisboekjes tussen de floppy disks. ;) :D

 • Profielfoto
  AdriaanB

  haha, je huurt er een film en neemt de film op met snapx pro:p :p

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Haha, briljante kwaliteit heb je dan ook hé?
  Kun je beter even naar de videotheek en dan de dvd kopiëren.

 • Profielfoto
  AdriaanB

  haha dat doe ik ook altijd:P;)