Peach
Peach Nieuws 6 juli 2006

Adium wordt stilaan volwassen, de preview

Adium brengt sinds woensdag bèta’s van AdiumX 1.0 uit. Dit stukje software is bekend binnen de Apple-gemeenschap omdat het verschillende belangrijke IM-protocollen verenigt in een applicatie, waaronder MSN messenger.

Een opmerkelijke verandering is toch de contactlijst. Je kan nu direct je nickname en avatar veranderen in de contactlijst. De werking ervan is praktisch en oogt mooi.

Leuke aanpassingen voor MSN zijn de toevoeging van ‘custom icons’ (ontvangen, niet versturen) en onderschriften. Beide zaken lijken voorlopig nog niet te werken in de bèta. Ook voor AIM en de andere protocollen zijn er tal van aanpassingen gebeurd.

Verder zijn de ‘Voorkeuren’ en chatgeschiedenis herschreven. Alle aanpassingen kan je hier lezen.

Je kan de laatste bèta van Adium downloaden via hun site, maar dit wordt afgeraden voor niet-testers. De bèta vertoont voorlopig nog wat mankementen en Jan modaal wacht dus beter tot de officiële release.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adium wordt stilaan volwassen, de preview
Sluiten