Witte MacBook vertoont rare vlekken

Door: XyonN - 40 reacties

Op het Apple Support Forum is een discussie opgedoken over het spontaan verkleuren van sommige delen bij de witte MacBook. De verkleuring ziet er uit alsof je je MacBook langdurig hebt gebruikt tijdens het nuttigen van een sigaret. Het oogt wat oranje (leuk, zo tijdens het WK) en heeft het meest weg van rokers’ “teer vingers”. Het is voorlopig nog een compleet mysterie wat de oorzaak is van deze verschijning. Hetgeen dat het hardst geroepen wordt, her en der, is dat de MacBook misschien te warm zou worden waardoor het plastic zou verkleuren. Echter, dit blijkt niet het geval te zijn. Apple zegt voorlopig nog geen actie te ondernemen.

Hieronder een foto van het “fenomeen” geplukt van Flickr.

De MacBook (pro) serie schijnt de laatste tijd geteisterd te worden door “kinderziekten” of “productiefouten”. Als eerste dook de “CPU whine” op. Daarna de gesmolten MagSafe Power Connector gevolgd door het luchtblokkerende folie’tje dat voor hoge temperaturen zou zorgen. Het werd, ook door mij, meteen bestempeld als “kinderziekte van de MacBooks”. Maar als je goed kijkt, dan zijn de bovengenoemde problemen maar zeldzaamheden, die vrij rap de pers bereiken voordat er goed ge├»nformeerd wordt door de gebruikers. Het overgrote deel van de MacBook (pro) gebruikers is tevreden met zijn speeltje en zo moet het ook blijven.

Uiteraard houden we je op de hoogte.

Reacties

40 reacties
 • Profielfoto
  HSL

  Het is niet helemaal waar, bijna alle macbooks hebben de cpu whine jammergenoeg. mijn derde is nu onderweg om de 2e te vervangen.:-(

  de ene heeft de whine minder dan de andere, dus ik ook dat de volgende het niet of nauwelijks heeft.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Misschien wat minder paprika chips eten tijdens het gebruik?

 • Profielfoto
  Peach

  Ik herinner me vaag dat ik ergens heb gelezen dat ’t zwarte model daar geen last zou van hebben. Dat zou dan ook direct het prijsverschil rechtvaardigen. Vraag me nu niet of ’t klopt, ik kan moeilijk geloven dat je moet bijbetalen voor ’n laptop die niet verkleurt.

 • Profielfoto
  MacBeer

  Kan het ook geen chemische reaktie zijn van zweet met de verf van het oppervlak? De vlekken verschijnen namelijk op plekken waar normaal je handpalmen rusten…

 • Profielfoto
  HSL

  Het lijkt ook een beetje op de roestachtige plekken die op de eerste 12″ powerbok (867Mhz) kwamen door zweet van je handen.

  ben ik even blij dat ik een zwarte heb:P

 • Profielfoto
  Mr Van

  In de zon laten staan ?
  de vraag is kan je het nog verwijderen of zit het nu in het plastic..

  jeetje wat een foto,

 • Profielfoto
  boris198629

  kan je dat niet weggommen (gummen?)
  bij de ibooks ging dat in ieder geval!

 • Profielfoto
  XyonN

  Tot dusver is er nog niemand in geslaagd om het te verwijderen. Het is het plastic zelf dat verkleurd.

 • Profielfoto
  ottovds

  ja, maar dat op de ibooks was gewoon van je veile handen! nu lijkt het me eerder iets als een reactie mat zweet of zo, al mss is het ook gewoon zweet. Als je plastic handschoentjes aandoet is dat toch ook in die kleur?

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik zei nog zo, koop nou een zwarte ;-).

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dan ben je niet blij als je net 1000 of meer euro’s hebt overgemaakt aan Apple.

  Overigens: ‘Hetgeen dat het hardst geroepen wordt’ ??? Wat het ook voor taal is, het is geen Nederlands…

 • Profielfoto
  tw

  ik had dit probleem ook met mijn mighty mouse!

  bij apple centre in de buurt een nieuwe gekregen

 • Profielfoto
  Petje

  Lijkt me een gesjopt plaatje
  Zelfs de toets is verkleurd (pijltje naar beneden).
  Dus lijkt me weer een grap

 • Profielfoto
  Sbojevets

  Jaja, verkleurend plastic…..daar heb ik nu nog nooit van gehoord! Wat voor een chemische samenstelling gebruiken ze bij Apple? Ik zou meteen teruggaan. Dit is nog belachelijker dan de “whine” in de MBP. Of het is natuurlijk een onwijze grap met Photoshop inderdaad!

  Al met al weer iets om te volgen hier op het forum. Kom maar op met die reakties over je “verkleurde” Macbook. “Welke kleur heeft de jouwe nu?”. Tover(ballen)books zijn het geworden!

 • Profielfoto
  kie_ken

  Ik heb hetzelfde probleem met mijn Powerbook.. ik denk dat het gewoon door vuile handen is of zweet ( ??? dat zegt veel over mezelf?)

 • Profielfoto
  Kameleman

  photoshop

 • Profielfoto
  Obi-wan Kenobi

  Oplossing voor het piepend geluidje: start Photo Booth, en gedaan ermee!

 • Profielfoto
  vegeta

  Eindelijk!! maakt apple gebruik van hun talloze patenten:p
  De behuizing die van kleur kan veranderen :D

  http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=281689

 • Profielfoto
  Bor

  @O-w K: Hoe kan dát nou weer?

 • Profielfoto
  XyonN

  @ Kameleman: Of het gephotoshopped is, is niet van belang. Het gaat er hier om dat mensen een aardige aanval proberen te plegen op het algemeen beeld van de Apple producten, door elke dwarszittende scheet in hun (in hun ogen) dure MacBook te melden aan de “Mac-pers” of openbare Apple-fora.

 • Profielfoto
  Orangez

  @XyonN: Als ik even naar boven kijk zie ik dat jij daar gelukkig niet aan mee doet…

  En kom op zeg, als er wat mis is met een produkt mag dat toch zeker gezegd worden. Ga anders voor de gein de ‘laten-we-windows-afkraken’ draadjes op dit forum even bijlangs.

 • Profielfoto
  Sixer

  Als je de link naar de Appe Discussions volgt zie je gewoon dat dit probleem echt bestaat. Niks gephotoshopt dus.

 • Profielfoto
  ISS

  Toch maar even wachten met de MacBook? Het lijkt toch een reactie op verhitting… net of er een aansteker bijgehouden is. Als het van Apple is, betekent niet dat de producten zonder fouten zijn.

 • Profielfoto
  spoonwizard

  Ik heb een ibook 12″ 800, nu 2,5 jaar oud. Dat fenomeen komt ook hier voor. Waar je handen rusten het meest, maar ook rondom mijn scherm. Is gewoon een gevolg van zweethanden denk ik..

  Met een potloodgom er eens goed over gaan en het is weg. Of even reinigen met eau de cologne. (wees niet zo achterlijk als ik! de eau de cologne stond hier eens naast iets minder lieflijk en toen ik daarmee probeerde reinigen zijn er zeer diepe krassen in mijn ibook en ook in mijn touchpad gekomen, gelukkig zonder erg)

 • Profielfoto
  Shannon

  Ik ben geen scheikundige, maar volgens mij wordt kunstof eerst zacht en vervormd het een beetje en bij een “veel” hogere temperatuur gaat het pas verkleuren.

  misschien is ie uitgeschoten met de make-up poeder van zijn vriendin :p

  Ik denk fake..

  (Weet iemand toevallig van welk soort kunstof de behuizing is gemaakt? Poly-propeen?)

 • Profielfoto
  chatsmit

  goed nieuws, waarschijnlijk een kinderziekte lijkt me. Dan kan ik binnenkort een 2e hands gele Macbook kopen.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ik snap niet waarom veel mensen hier denken dat het nep is. Een Apple produkt is niet per definitie perfect. Bij de fabricage gaan nog wel eens dingen fout. Voorbeelden genoeg.
  Wat wel zeker is bij de meeste van dit soort problemen, is dat het incidenten zijn en dat het nooit alle Macbooks betreft. Dus misschien heeft een bepaalde serie op een bepaalde dag gemaakt een foutje opgelopen bij de menging van de chemicalien voor het plastic. Zoiets lijkt me waarschijnlijker dan dat er op de Appleforums allemaal leugens worden verzonnen en fake foto’s worden geplaatst.

 • Profielfoto
  ISS

  @ozzie: voor sommige mensen is Apple & Steve Jobs heilig… Een heilige zal en kan niks verkeerds doen….. ;) Zal wel een maandagmorgen productie zijn, ik weet niet hoe warm een MacBook aanvoelt op schoot…

 • Profielfoto
  corneeltje

  Wel mijn iBook 14″ heeft dat ook heel lichtjes op de achterkant aan de hoeken en randen. Niet storend en ook niet waar ik veel met mijn handen kom. Het lijkt me iets van de plastic zelf. Ik zou het wel erg vinden als op die foto. Tenslotte besteedt Apple juist veel zorg aan het uiterlijk van hun computers.

  Ik mijn geval dus ook: geen roker, nog geen roker in de buurt. Maar je krijgt het er precies wel af met een gom (net geprobeerd).

 • Profielfoto
  zero200

  Dan moet je maar niet roken he!
  “Roken tast de kleur van mooie dingen aan”

 • Profielfoto
  e.m.

  het is normaal
  het komt omdat het een lcd
  scherm en vanaf het koud wordt krijd het vreemde kleuren
  een ipod vertoond dezelfde simptomen

 • Profielfoto
  e.m.

  maar de kleuren op het toetsebord
  zijn gewoon het zweet van je handen dat is ook normaal
  je mot er eens iver krabben

 • Profielfoto
  Edwin

  Zolang gewacht tot de Intel versie kwam en dan nu al die kinderziektes; hitte, whine, mooh en deze verkleuringen :angry:

  Ik heb de afgelopen jaren honderden nieuwe IBM ThinkPad’s opgeleverd maar zoiets hoor je niet van IBM. Er is natuurlijk geen IBM community die dit soort zaken breed uitvergroot en ze zijn natuurlijk niet zo mooi als Mac’s maar toch… ik baal ervan, het zou zo mooi zijn een witte MacBook tussen al die ThinkPad’s hier :p

 • Profielfoto
  idske

  ik ben trotse eigenaar van de macbook en heb (nog) nergens last van
  als de verkleuring van verhitting zou zijn dan zou het links erger moeten verkleuren dan rechts, want daar issie t warmst… dus dat gaat er bij mij niet in… maar als mijn handpalmen vies zijn zal ik idd wel vlekjes krijgen ja… OP t plastic… maar ik wacht t af…

 • Profielfoto
  macpro

  Vreemd dat het op 2 plaatsen zichtbaar is. Daardoor ligt het volgens mij niet aan hitte. Want aan de ene kant van het trackpad ligt de harde schijf en aan de andere kant ligt de batterij.
  Nou heb ik zelf nog geen MacBook, maar bij mijn iBook/PoBo wordt de batterij nooit warm. De harde schijf wel.

 • Profielfoto
  Marieke van Osch

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar op mijn MacBook beginnen zich voorzichtig gele vlekken te vertonen op de plaatsen waar ik mijn handen laat rusten bij het typen. Ik rook niet en gebruik geen make-up (op mijn handen tenminste…)

  Gummen heeft wel wat geholpen en een microvezeldoekje ook wel, maar weg is het niet:-(

 • Profielfoto
  Marieke van Osch

  Hier staat dus dat nagellakremover zonder aceton en zonder kleur zou werken om de MacBook vlekken er af te halen. Ik heb nu lichte vlekken en leg bij lang werken iets tussen mijn handen en MaBo. Ik zou het wel willen proberen, maar wil toch graag van iemand even een bevestiging of het inderdaad werkt…

  Wij heeft de vlekken al bewerkt met kleurloze nagellakremover zonder aceton?

 • Profielfoto
  grindal

  ik heb mijn macbook al laten herstellen voor dit probleem, volledig nieuw klavier etc… nu reeds na een maand of 3 heb ik terug dezelfde problemen met plekken op de plaats waar m’n polsen rusten , ook zie ik zelfs wat verkleuring op de toetsen van het klavier!

  nog maar een keertje terug gaan naar de winkel?

 • Profielfoto
  milann

  Ehm, misschien die zelf-bruinings-body-lotion:P?