Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 juni 2006

Video’s te koop in de Nederlandse iTunes Music Store

Groot nieuws voor de liefhebber van bewegend beeld en in het bezit van een iPod 5G. Vanaf nu is er video content te koop in de Nederlandse iTunes Music store. Vooralsnog is het aanbod beperkt tot Pixar shorts, maar wellicht volgt er snel (veel) meer.

Vorig jaar opende de Amerikaanse iTunes Store haar deuren voor video content. Sindsdien zijn er videoclips en tv series te koop bij deze digitale videoboer. Een aantal landen in Europa, waaronder Frankrijk, Groot Britannië en Duitsland kregen enkele maanden later een (beperkt) video aanbod. Ondanks dat het aanbod aan video content in Europa niet erg lijkt toe te nemen, breidt Apple blijkbaar wel langzaam maar zeker het afzetgebied uit.

Onlangs verschenen er berichten op verschillende websites dat Apple in verregaande onderhandelingen zou zijn met de grote filmmaatschappijen om ook speelfilms aan te gaan bieden via iTunes. Samen met het gerucht dat nieuwe video iPods aanstaande zijn, is de uitbreiding van de iTunes video store een mooie voedingsbodem voor nieuwe expansie buiten muziek voor iTunes en de iPod.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video’s te koop in de Nederlandse iTunes Music Store
Sluiten