ifeelfine
ifeelfine Nieuws 23 juni 2006

Apple trekt verschillende producten terug uit Europa

Met ingang van 1 juli 2006 zal Apple een aantal producten niet meer op de Europese markt brengen. Dit naar aanleiding van een Europese richtlijn die stelt dat producten met gevaarlijke materialen, zoals onder andere lood, kwik en cadmium, niet verkocht mogen worden.
De producten die niet meer geleverd gaan worden, zijn de iSight, het AirPort Base Station met modem, het AirPort Base Station met power over het ethernet en antenne, de iPod shuffle externe batterij en de hele eMac lijn die momenteel alleen nog aan het onderwijs wordt verkocht.

Volgens bronnen worden vanaf vandaag geen orders meer aangenomen voor deze producten, zodat de deadline van 1 juli voor verkoop niet wordt overschreden. Hoewel Apple dus geen nieuwe producten levert, zullen de resellers wel hun voorraad mogen verkopen tot de producten op zijn.

Andere producten waarin gevaarlijke stoffen werden gebruikt, zijn volgens Apple al verbeterd en kunnen verkocht blijven worden na 1 juli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple trekt verschillende producten terug uit Europa
Sluiten