Apple presenteert nieuwe iPod U2

Door: XyonN - 51 reacties

Apple heeft zojuist een nieuwe generatie iPod U2 toegevoegd aan de iPod familie. Het gaat hier om een zwarte iPod video met een rood clickwheel en een capaciteit van 30 GB. Uiteraard staan er op de achterzijde de handtekeningen van de bandleden gegraveerd. Bij aanschaf van de iPod U2 krijg je een coupon voor de iTunes Music Store voor video-content.

De iPod U2 is vooralsnog alleen in de VS te krijgen kost $ 329,-

Reacties

51 reacties
 • Profielfoto
  Bor

  Wow! Die is vet!

 • Profielfoto
  bonjorno

  Nou, en waarom zou ik deze willen aanschaffen?…..
  Wil een iPod met groter scherm!

 • Profielfoto
  foobar

  waarom maken ze een speciale iPod U2?

  wat is er zo geweldig aan U2?

  kunnen ze dan niet beter verschillende kleurencombi’s uitbrengen ofzo?
  of de mogelijkheid geven tot het geheel customizen van je iPod..?

 • Profielfoto
  ROCKSTAR

  iPimp-iPod

 • Profielfoto
  a la Mac

  Is die reclame voor een bende “volwassen” pubers eindelijk afgelopen, beginnen ze er weer mee :angry:

  Apple: stop hiermee. En ik raad iedereen aan hem niet te kopen, dan zijn we er van af. Er is een witte iPod, een zwarte iPod en een duurdere zwart-rode iPod. Beter? In geen geval. Een click wheel rood verven kan ik ook. Zwak, Apple!

 • Profielfoto
  interFACE

  ik vind um he-le-maal geweldig!

 • Profielfoto
  @iMen

  a la mac stel je niet zo aan:p vin hem trouwens niet heel mooi, aleen die zwarte achterkant wil ik wel is zien

 • Profielfoto
  minijob

  die ga ik dus niet nemen!

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  waarschijnlijk met al de cd’s van U2 er op?

  of dat nog niet eens??????
  :O

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  @à la Mac: ik denk dat Apple zich vooral afvraagt wat de fans van U2 graag willen. Het zal ze een worst wezen wat de niet-fans jammer aan zo’n product vinden. Als je hem niet mooi vindt, dan koop je hem toch gewoon niet? Apple verplicht je tot niets. Zou wat zijn als ik van ieder product dat ik niet mooi vind, de fabrikant ga vertellen dat ze ermee moeten stoppen. Ze zien me aankomen. :sealed:

 • Profielfoto
  macses

  euhm…. hij is niet alleen in de VS te verkrijgen… staat ook op belgische site http://www.apple.be

 • Profielfoto
  AppleFlap

  LEKKER

  (die iPod dan ;))

 • Profielfoto
  Freek.

  En nu ook in de NL AppleStore :)

 • Profielfoto
  Stokky

  Terug wegens groot succes, er is dus nog vraag naar en het beviel de vorige keer goed, ik geef ze geen ongelijk.

 • Profielfoto
  Nickel

  Lees ik nou goed dat de achterkant van zwart metaal gemaakt is? Vet! :D

 • Profielfoto
  ottovds

  ik vraag me af wie die U2 special edition betaald, als het Bono is, vind ik dat lekker hypocriet. Hij staat toch voor de arme kindjes in Afrika. Gisteren zag ik een reportage vrt-canvas waarbij ik me toch wel erg afvoeg hij Bono nu zo geldverkwistend kon zijn. (hij liet een lounge en backstage helemaal maken, zo met valse wandjes en douches enzo voor maar 1 concert)
  Ik was zwaar geschokt, en zal nooit een ipod kopen als die hypocriet er maar een klein beetje mee te maken heeft. Overigens is er al een andere zwarte ipod, dus dat is al geen reden meer om hem te kopen

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Ik vind hem wel mooi, alleen vind ik de meerprijs niet echt verantwoord. Ik zou hem mss kopen als hij er in 60Gb versie was. Maar 30 is te weinig.

 • Profielfoto
  error

  Die meerprijs zou naar (gezien de heilige status van Bono en z’n begeleidingsband) een goed doel moeten gaan.

  De zwarte achterzijde (jammer van die handtekeningen) wil ik wel eens zien – krast vast heel rap – een iPod met een witte metalen achterzijde lijkt me ook wel wat overigens.

 • Profielfoto
  Freek.

  Tjeees ottovds, wat kun jij dom lullen zeg…

 • Profielfoto
  Aidovive

  …en wanneer komt er een Robbie Williams, George Michael, Barbra Streisand, Billy Joel, Maroon 5, Britney Spears, Madonna, Metallica, Michael Jackson, Live or whatever iPod! Wat een gezeur dit. Wat heeft Apple met U2???

 • Profielfoto
  Bram

  Easter egg: onderaan de QTVR van iPod U2 staan twee knopjes. Een daarvan is een handje, maar speciaal voor iPod U2 worden de wijsvinger en pink erbij omhoog gehouden. Grappig gedaan.

  En: U2 fans can finally find what they’re looking for.

 • Profielfoto
  @iMen

  en wanneer komt er een keane iPod??????????????????????????????keane 4 ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

 • Profielfoto
  Bigs

  Hmm.. had niet verwacht dat de U2 iPod een vervolg zou krijgen. Oh well:)

 • Profielfoto
  a la Mac

  Ad FreekMac

  Kritiek op jouw patroonheilige is geen schande hoor.

  Ad ottovds

  Zo zie je maar dat verheerlijking arrogantie brengt.

 • Profielfoto
  Steff

  Was te verwachten dit.
  We kunnen nu wel gaan zeggen dat het slecht is. Maar verkopen zal het zeker weten!

  Groot gelijk dat ze dit doen. Hoop alleen niet dat er meerdere versies komen van andere artiesten. Dan is het niet zo bijzonder meer.

 • Profielfoto
  XyonN

  Apple en U2 hebben al jaren een speciale band. Vraag me niet waarom. Die meerwaarde is uiteraard voor goede doelen bestemd. Dat was het met de originele iPod U2 ook. Mag ik de kleuterklas nu vriendelijk verzoeken weer terug naar de ballenbak te gaan of eerst nadenken voordat ze hier beginnen te blaten als een stel domme schapen? Dank u…
  @ottovds: De Gates’ geven ook bakken geld aan goede doelen, maar als je ziet wat voor luxe de mensen hebben… ook hypocriet? Nee hoor. Denk eens na man!

 • Profielfoto
  DarthMathicus

  @JJvdB:
  die metallicaipod zal nog wel heel lang duren, ze staan nog ni-eens in de iTMs

 • Profielfoto
  ganondorg

  dat wil metallica ook niet, want dan zou dat hele album gevoel volgens hun verdwijnen

 • Profielfoto
  Tuffi

  :angry: :sealed: Apple, godmiljaar!
  1. Ik heb nooit die iPod U2 gemoeten, waarom U2? Dat ze heel goed zijn neem ik voor lief, maar waarom zou je er een iPod van maken, en niet van Metallica (ik zeg maar wat)? Dat vind ik gewoon not-done.
  2. Een keer een special edition maken, goed goed. Maar als je van een zwart/wit naar een kleurenscherm, en van 4e naar de 5e generatie doorontwikkelt met je U2 iPod, dan is het niet speciaal meer. Had het dan bij die ene zwart/wit 4e gen U2 iPod gehouden.

  Dus de U2 ipod is niet cool, net als de doorontwikkeling ervan.

 • Profielfoto
  poging2

  De goede relatie tussen Apple en U2 is toch wel van belang. Dit is een van de weinige projecten waarbij het geheel van ‘muziek’, ‘internet’ en ‘downloaden’ in een positief daglicht komt te staan. Het is een impuls voor Apple, voor U2, en voor de muziek branche.
  U2 doet dit commerciele werk overigens gratis. Daarvoor zijn ze al uitgebreid bespot door Bruce Springsteen bij hun installatie in de Rock ’n Roll Hall of Fame.
  Het waarom achter de combinatie van de twee is nogal een open doel; ze hebben elkaar in principe niet nodig, maar het heeft wel potentie. Er is geen andere, internationaal (dus niet uit Amerika afkomstig) succesvolle, politiek betrokken band die hiervoor te porren is. Metallica is alleen al vanwege het Napster incident de laatste in de rij.

 • Profielfoto
  Jor1

  Dames en Heren… Er WAS al een U2 iPod. Niets nieuws onder de zon dus.

 • Profielfoto
  XyonN

  @ Jør: Dat klopt ook. Dat weet ook iedereen.

 • Profielfoto
  MacBeer

  En die vorige iPod was een succes. Hoe weet ik dat? Nou, Apple brengt er weer eentje uit en U2 besluit Apple wederom toestemming te geven om hun naam eraan te verbinden.
  Er zullen vast andere artiesten zijn die dit ook wel zouden willen maar U2 is gewoon diegene die nu haar naam aan de iPod mag verbinden.

  Dus in principe begrijp ik niet waarom sommige mensen hier zo over blaten. Als U2 niet je muziek is…. fine! Is U2 wel jouw ding dan ben je nu blij. En als je niet blij bent hiermee dan ga je iets doen waardoor je wél blij wordt.
  Vergeet ook niet dat hiermee veel (héél veel) geld mee gemoeid is. Apple en U2 zijn gewoon tot een zakelijke overeenkomst gekomen. Welk voordeel beide partijen hieruit halen weten alleen zij. Wij kunnen hier slechts om gissen. Maar waarom zou je?

 • Profielfoto
  Freek.

  @ à la mac: wederom laat je zien dat je er geen donder van begrijpt. Hopelijk maken de posts van oa poging2 en MacBjorn je wat wijzer.
  Mijn reactie tov ottovds was meer gelegen in het feit dat hij met een heel verhaal over hypocriet gedrag aankomt terwijl er gewoon nieuwe versie van de iPod U2 uit is. Dat is waar dit nieuwsbericht over gaat. Als er over al dan niet hypocriet gedrag van Bono en de zijnen gediscussiëerd moet worden dan is dit niet de plek. Ga dan naar het ‘Muziekdiscussietopic’ ofzo.

  Goed, ik vind het een mooi ding, ben blij dat ie nu ook in de nieuwe versie (de plattere iPod) is verschenen en denk dat het ding zijn weg zal vinden naar de vele malloten die alles van U2 verzamelen.
  Blijkbaar is er een markt voor en ik kan me wel vinden in de samenwerking tussen Apple en U2. Maar daarover is hierboven al eea geschreven.

 • Profielfoto
  a la Mac

  Ad FreekMac

  Had dat dan gezegd hé ???

 • Profielfoto
  Freek.

  Je denkt toch niet dat ik elk bericht van een toelichting ga voorzien om ervoor te zorgen dat à la Mac het ook begrijpt?!

 • Profielfoto
  a la Mac

  Ad FreekMac

  Met een reactie als «Tjeees ottovds, wat kun jij dom lullen zeg…» zou men toch verwachten dat u U2 beschermt. Zo niet, reageer dan niet. En voel u niet zo verheven als mod trouwens…

 • Profielfoto
  sally

  Het valt me op dat mensen hier niet over mogen zeuren van MacBjorn en FreekMac etc. Reden te meer omdat wel te doen. Apple maakt buitensporig veel winst met iPods (waar het nieuwtje nu toch echt wel af is), U2 maakt buitensporig veel winst met steeds middelmatiger stadionrock. U2 heeft een schoon imago inverband met inzet voor armoede bestrijding.
  Apple is nog nooit op enig standpunt in wat voor ideeele kwestie dan ook te betrappen geweest.
  Als deze verbintenis van het merk Apple met het merk U2 niets mag betekenen, waarom is die verbintenis er dan?
  Het wordt tijd dat deze partners er eens betekenis aan geven door deze iPod extra duur te maken en de opbrengst te schenken aan zorgvuldig uitgekozen projecten.

 • Profielfoto
  beammeup

  Waarschijnlijk hebben jullie ‘zeurpieten’ heel lang geen internet gehad, of zijn jullie afgesloten van geweest van je TV kabeltje,.. of heel ver achter een groots rotsblok gewoond,.. beetje zeuren over Bono en consorten, terwijl ik sterk het idee heb dat hij, Bono, meer geld heeft afgestaan dan jullie ooit in dit leven zullen kunnen.

  http://www.joinred.com/red.asp

 • Profielfoto
  sally

  Nou precies, en waarom zit apple daar niet bij?
  join red, bedoel ik.

 • Profielfoto
  beammeup

  Vraag is waarom en of je dat zou willen.

  Straks staat er op elk product van Apple, ‘aquisitie voor participatie in goede doelen naar aanleiding van het kopen van dit product wordt niet op prijs gesteld’.

  :p

 • Profielfoto
  Uxmal

  Ik snap ook weinig van die U2 aandacht. Best een leuk bandje vroeger. Maar eigenlijk al lang niet meer. ???

 • Profielfoto
  Jecman

  Volgens mij is het allemaal iets heel anders… Intel chips, zwarte MacBook en zwarte iPod (gereleased op 6-6-’06)…

  Apple is in contact gekomen met de Dark Side van de force!

 • Profielfoto
  BigAL

  Is Apple door de originele Ipod-ideeen heen? Ipod-U2 part II

 • Profielfoto
  druppelstop

  @JJvdB: er bestaat een Michael Jackson iPod! Alleen zijn er maar een paar van gemaakt en is hij heel exclusief. Je kon hem ook niet kopen maar winnen via http://www.mjvisionary.com. Sweeeet!

 • Profielfoto
  maxiBook

  En nu ook in de Nederlandse store,
  http://www.apple.com/nl/ipod/u2/
  EUR 359…

  Ho, zag dat dat al lang gepost was….

 • Profielfoto
  Bor

  Ik heb ook een keer de iPod shuffle Ali B zien liggen in de Bijekorf: een iPod shuffle met graffity er op. Maar dat is al heel lang geleden.

 • Profielfoto
  iJoost

  He! Er is nu ook een 1Gig nano, zie ik. Die was er toch nog niet?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik wacht op de David Bowie iPod, met al zijn clips erop en de live concerten en misschien ook nog de films waarin hij heeft gespeeld en foto’s van zijn schilderijen- lijkt me lang niet gek. een artiest die meer vooruitstrevend en met multimedia bezig is (geweest) en nog is, is er waarschijnlijk niet te vinden.
  Bowie was de eerste bekende artiest die heel actief was op internet met zijn eigen internet community, de eerste die een hele CD (tegen betaling) al 6 of 7 jaar geleden liet downloaden via internet, toen er nog geen Music Store was en zelfs de iPod nog uitgevonden moest worden! Dus waarom niet? Een David Bowie iPod!!
  Ik ga ‘m meteen halen. En veel van zijn fans zitten in de leeftijd om ‘m ook makkelijk te kunnen betalen – al zijn er ook weer veel nieuwe fans – sinds de laatste grote wereldtournee.

 • Profielfoto
  U2K3G5

  Of een 50 cents iPod voor (je raad het al) 50 cent.

  Maar die U2 iPod is absoluut gaaf. Helaas vindt ik mijn witte 30Gb Video mooier :p

 • Profielfoto
  ottovds

  die 2gig nano heb ik al zowat 2 maanden man