ifeelfine
ifeelfine Nieuws 1 mei 2006

Steve Jobs wil meer tijd besteden aan Apple

Bij de aandeelhoudersvergadering vorige week donderdag, heeft Steve Jobs verklaard dat hij meer tijd in Apple wil gaan steken. Een CEO-schap bij The Walt Disney Company ziet hij dan ook niet zitten. Over twee weken zal Disney Steve’s bedrijf Pixar overnemen. Dan zal Steve Jobs met 7 procent de grootste aandeelhouder van Disney worden. Dit betekent dan ook dat Steve automatisch een plek krijgt in het bestuur van Disney.

Met behulp van een speciale commissie zal hij de fusie tussen Disney en Pixar overzien en sturen. Daarnaast zal hij een adviserende functie krijgen binnen Disney. Toen de overname van Pixar door Disney werd gemeld, zei Steve al dat hij geen functie in het Board of Directors wilde.

Tijdens de bijeenkomst vertelde Steve dat hij minder tijd kwijt zal zijn aan Disney dan dat hij nu aan Pixar kwijt is. Vooropgesteld dat hij nog niet minder wil gaan werken – Steve is tenslotte pas 51 – zal dit betekenen dat hij vanaf half mei meer tijd in Apple gaat steken. Deze extra tijd kan wellicht zorgen voor een nieuwe impuls binnen het bedrijf, dat onlangs een aantal zeer veelbelovende patenten aanvroeg.

Steve vertelde de aanwezigen bij de aandeelhoudersvergadering dat er vanaf volgende week nieuwe advertenties voor Macintosh op televisie zullen komen.

Bron

Reageer op artikel:
Steve Jobs wil meer tijd besteden aan Apple
Sluiten