MacBook vs. MacBook Pro

Door: Sachin - 71 reacties

Nu Apple de 13″ MacBook op de markt gebracht heeft is het ogenblik aangekomen om het toestel te vergelijken met de MacBook Pro. Geek Patrol haalde een MacBook met 2GHz Intel Core Duo processor in huis en vergeleek de prestaties met een gelijk geklokte MacBook Pro. Alhoewel het Pro toestel beschikt over meer geheugen zou dit geen probleem mogen zijn vermits Geekbench Preview 3 (Build 78) benchmark software maar 100MB geheugen nodig heeft.

De conclusie van Geek Patrol is dat de MacBook en MacBook Pro aan elkaar gewaagd zijn qua snelheid. Waarschijnlijk zal niemand een snelheidsverschil kunnen waarnemen. Dit is logisch vermits beide toestellen over dezelfde processor beschikken. Geekbench houdt echter geen rekening met de kracht van de grafische kaart. Voor GPU-intensieve taken, zoals games en OpenGL gebaseerde programma’s, zal men wel het grote verschil merken tussen beide toestellen.

Qua prestaties moet de kleinere MacBook dus zeker niet onderdoen voor zijn grotere broer. Wie geen 3D software/games nodig heeft zal ongetwijfeld erg tevreden zijn met deze democratisch geprijsde Apple laptop.

Reacties

71 reacties
 • Profielfoto
  MacAttack

  Maar voor de bijna niet gamers is de Macbook dus de ideale koop? (plaag ;) )

 • Profielfoto
  mephisto

  klein vraagje… iedereen heeft het over spelletjes enzo… maar wat is het verschil bij gebruik van grafische programma’s… bijv. photoshop, Illustrator, InDesign en QXpress (traditionele apple-doelgroep…)

  Ikzelf heb steeds meer het gevoel dat bij bijv. photoshop het geheugen belangrijker is dan de videokaart,

  iemand met ideëen daarover?

  ;-) m.

 • Profielfoto
  Turbanus

  Ja mephisto, die grafici zetten nu allemaal ineens een Macbook voor hun neus en laten hun zware machines met hun 2 monitoren voor wat ze zijn….. ???

 • Profielfoto
  AdriaanB

  ik zou er zowieso meer geheugen bij prikken…

 • Profielfoto
  davedive

  Grafische kaart : berekend pixel per pixel welk kleur (met transparantie en in combinatie met de verschillende achterliggende schermen) er op het scherm moet verschijnen. Dit wordt gedaan telkens er zich een wijziging voordoet (muis beweegt over scherm, schermen worden gesloten, film speelt af (25fps)… ).

  Bij games, zal er ongetwijfeld héél veel werk zijn voor die grafische kaart. Bij het afspelen van actiefilms dus ook.

  Vergelijk maar met photoshop en je hebt een deel van het antwoord (beetje vereenvoudigde uitleg vermoed ik echter wel).

  Iedereen blijkt echter te vergeten dat het pci-express-slot (of hoe heet dat slot ook al weer?) een gigantisch verschil maakt in levensduur.

  Er bestaan nù al adapters die een SATA-raid kunnen koppelen aan de macbookpro. De uitbreidingsmogelijkheden zijn ongekend. Da’s iets wat pro’s nodig hebben. (of alleen al maar een umts-kaart? : niemand denkt daar blijkbaar aan.)

  + FW800 (enkel nog op 17″ maar zal wel naar 15,4″ ook komen)

  Groeten
  Davedive

 • Profielfoto
  CalmCruiser

  doe me er maar twee!:D

 • Profielfoto
  minijob

  Als je een goeie MacBook neemt scheelt dat weer €1000,- met de Pro!

 • Profielfoto
  foobar

  Ik ga toch voor de Pro..!

 • Profielfoto
  HSL

  @davedive: voor mij is een PCI express slot helemaal niet noodzakelijk, als ik straks wil umts’en of hdspa’en dan gebruik ik daarvoor mijn telefoon wel via bleutooth, toch net zo makkelijk?

  :-)

 • Profielfoto
  bassbug

  De Macbook lijkt dus gewoon een wereld deal. Bijna net zo snel als de Pro en meer dan de helft goedkoper.

 • Profielfoto
  153957

  hier hebben ze ook een UT2k4 test gedaan, en dan zie je pas echt het verschil tussen Pro en niet Pro..
  http://www.macworld.com/2006/05/firstlooks/macbookbench/index.php

  doe mij maar een Pro .. :sealed:

 • Profielfoto
  cles

  Kijk eens naar het gewicht en verschil van grote.
  Als je ze naast elkaar legt is volgens mij de pro toch veel eleganter en met 200 gram zwaarder (ongeveer) groter scherm grafisch beter, uiterlijk

  gewoon veeeeeeel mooier, en mooi is duurder

  enige wat echt voor de macbook pleit is de langere batterij duur
  dat is voor een laptop gewoon een supervoordeel

  ik heb nu een 17inch PB maar ga voor 99% zeker voor de 15in PB
  gewoon omdat ie toch meer mobiel is dan de 17in

 • Profielfoto
  iPod Jimmy

  Kan ik er wel zonder problemen DVD’s mee bekijken enz.?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, tuurlijk kan dat. Dat kan zelfs op mijn Powerbook G3 400 en op een iBook G3 800 ging dat ook prima.

 • Profielfoto
  iPod Jimmy

  Mooizo!

 • Profielfoto
  pepe

  De grafici hebben uiteraard een bakbeest met 2 monitoren (net als ik). Maar voor de (weinige) keren dat ik onderweg iets wil doen wil ik toch graag een goedkoop alternatief. De MB Pro ligt gewoonweg niet in het budget, dus een MB is een interessante overweging. Alleen die grafische kaart, zoals Mephisto al aangaf, is aan de magere kant. Ik ben erg benieuwd of er redelijk mee te werken valt (afgezien van dat kleine scherm).

  Trouwens, bij de MB PRo kan je met 2 schermen werken. Is dat bij de MB nu ook mogelijk of lopen je schermen dan synchroon?

 • Profielfoto
  iPod Jimmy

  Dan is het voor mij helemaal de juiste keus! Ik kan niet wachten om hem te gaan kopen ;)

 • Profielfoto
  Nikita

  Tuurlijk kan je er DVD’s mee kijken, dat kan je ook met een iMac G3 man ;) (Rage Pro 8 MB – lijkt me dat de GMA 950 daar toch nog wel superieur aan is:p )

 • Profielfoto
  huinkroese

  @153957, dat verschil zit dan ook puur in games, de render van Cinema 4D ging nagenoeg even snel, evenals de andere taken. Ik vind het indrukwekkende specs!

  “So if you’re a serious gamer, the MacBook is probably not the right system for you. Nevertheless, its performance in other processor-intensive applications is impressive, especially compared to the laptops it replaces.”

 • Profielfoto
  Nikita

  De framerate van UT2k4 die ze neerzetten is wél hoger dan op de iBook 1.42 GHz. En die heeft een Radeon 9550 kaart. Ok, het is nog steeds maar 17 fps maar toch ;)

  Daarbij vraag ik me toch af welke instellingen ze hebben gebruikt, want COD heeft ongeveer dezelfde systeemeisen en daar haal ik hier met m’n Radeon 9200 videokaart toch nog zo’n 25 fps. Dan moet die MacBook dat toch ook wel aankunnen lijkt mij? ???

 • Profielfoto
  BigAL

  Het is gewoon een prima laptop… kopen dat ding!

 • Profielfoto
  Sbojevets

  Het blijft een vreemde zaak dat een zelfde CoreDuo in de Macbook komt als in de eerste generatie Macbook Pro (die na 4 maanden alweer weg is). Inderdaad gaan prestaties dan dicht bij elkaar liggen. Ik denk dat veel early adapters (zoals ik) daar nu over vallen omdat het qua prijs niet echt valt te verklaren. Straks (en dat zal al snel kunnen gebeuren nu Intel processoren gebruikt worden) komt er alweer een nieuwe, snellere chip in de MBP dan de MB. Die snelheid van ontwikkelingen gaan we op PC niveau meemaken! Nog een jaartje wachten en je propt een AMD in je Mac als je wilt!! De toekomst gaat heel wat veranderen voor Apple gebruikers. Maar de toon is al gezet we kunnen niet meer terug en het wachten is nu op de Powermac Intel! Dat wordt smullen!

 • Profielfoto
  Tijmen Kielen

  Als een Macbook in staat was om Aperture te draaien zou ik ook voor een Macbook gaan. Nu toch maar doorsparen voor een pro…

 • Profielfoto
  Ross

  Er zit echt nauwelijks verschil tussen de 1.83 en 2.0 in die benchmarks, jammer dat die er niet in het zwart is.

 • Profielfoto
  vanquish

  Aperture draait dacht ik gewoon op een intel Mac mini dus ook op eeen MB

 • Profielfoto
  midas

  tja zit wel een beeeetje te balen met mijn pro, heb het idee iets teveel betaald te hebben…

 • Profielfoto
  chilli dude

  zou het mogelijk zijn beetje normaal WoW erop te kunnen spelen??

 • Profielfoto
  Avensys

  @davedive
  “Bij games, zal er ongetwijfeld héél veel werk zijn voor die grafische kaart. Bij het afspelen van actiefilms dus ook.”

  ahahahhahah! Hilarisch! Heb jij enig idee waar je het over hebt?

 • Profielfoto
  Viva

  Welkom in de wereld van Intel.

  Dat nadeel (MB versus MBP) heeft wel als voordeel dat er eerder snellere versies verschijnen. Met de G4’s en G5′ duurde dat soms te lang.

  Je hoeft nu ook – als het goed is – minder in de gaten te houden wanneer een volgende revisie verschijnt. Kopen als je hem nodig hebt en zodra een nieuwe is verschenen. De mini is nu niet koopwaardig maar die zal wel snel geupdate worden, en vervolgens de MBP.

  Wachten op rev. B blijft wel verstandig denk ik.

 • Profielfoto
  Anoniem

  @davedive “Bij games, zal er ongetwijfeld héél veel werk zijn voor die grafische kaart. Bij het afspelen van actiefilms dus ook.”

  Of je nou een gewone film afpeelt of een actiefilm, de framerate is hetzelfde…

 • Profielfoto
  HSL

  @pepe: je kan ook gewoon 2 schermen gebruiken op de macbook, das wel een grote verandering sinds de iBook.:-)

 • Profielfoto
  davedive

  @avensys

  Wat ben jij een slimme mens hoor (en een stoere :O :O :O )

  Weet JIJ wel waarover het gaat dan? (heb dit hier in de reacties nog niet kunnen uit opmaken)

 • Profielfoto
  pepe

  @HS-L: kijk, dat schept weer meer mogelijkheden… Onderweg behelpen, thuis een extra scherm ernaast en op de zaak met het ‘beest’…

 • Profielfoto
  Vitamientje

  @davedive

  ik denk dat avensys en niekvangalen proberen te zeggen dat zo’n ati x1600 speciaal voor 3d weergaven is en niet voor 2d weergaven zoals een DVD afspelen. :)

 • Profielfoto
  Tjeerd

  Ik was toch al van plan een iBook te kopen.. en de videokaart scoort blijkbaar beter dan degene uit de iBook, dus alsnog een kleine vooruitgang:D

 • Profielfoto
  Macs

  Vergeet niet dat je bij de pro deels voor het “mooiere” design betaalt. Wij gaan ons toch een MacBook aanschaffen.

 • Profielfoto
  chatsmit

  Opzich klopt het prijsverschil tussen macbook & macbook pro wel. Qua specs lijken de zwarte macbook en de goedkoopste macbook pro het meeste op elkaar. Het verschil is 500 euro. En wat krijg je allemaal voor die 500 euro:
  – Een beter en groter scherm (15,4″ tov 13″ ) + niet verplicht een glansscherm te nemen.
  – Een (voor sommige) betere vormgeving en toetsenbordverlichting.
  – meer uitbreidingsmogelijkheden (de macbook pro heeft een expresscard wat zeer handig kan zijn.)
  – een videokaart die stukke beter is.

  500 Euro verschil is zeker zo gek nog niet!

 • Profielfoto
  strigoi

  @ Chatsmit ben het helemaal met je eens!
  @ Macs je betaald gewoon voor een veel betere machine, als pro-user is een Macbook wel leuk maar voldoet niet aan (mijn) eisen. Ik heb een sterke VGA nodig voor mn programma’s.

  En veel mensen zeggen hier dat het 1000 scheelt ten opzichte van elkaar in feite scheelt het 500 Euro (zwarte macbook vs instapmodel macbook pro).
  Vind de Macbook zeker niet verkeerd en denk dat apple hier weer een succes nummer te pakken heeft maar ik neem lekker een Pro.

  @ Chilli Dude systeem eisen voor WoW:
  Mac® OS X 10.3.9:
  933 MHz or higher G4, or G5, or Intel processor
  512 MB RAM or higher; DDR RAM recommended
  ATI or NVIDIA® video hardware with 32 MB VRAM or more
  6.0 GB available HD space
  4x CD-Rom drive
  56k or better Internet connection
  Denk dat Wow geen enkel probleem geeft voor de Macbook. *edit: aangezien het zelfs goed op High draait op een 3jaar oude pc met AMD 2400+ / Geforce Ti4200 128ddr / 1GB ddr ram

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  De mensen zeggen dat een MacBook goed genoeg voor me is. Stom he…
  Ik vind de Pro gewoon lekker.

 • Profielfoto
  kermit

  13″ is gewoon onbruikbaar. voor die prijs zou je zeker een 15″ moeten hebben!

 • Profielfoto
  digideon

  pfff, natuurlijk, 13″ is onbruikbaar, daarom brengt Apple ze ook op de markt… :angry: Jeetje, hoe kortzichtig kun je zijn, 13″ is ideaal, compact maar toch nog een redelijk scherm met hoge resolutie.

 • Profielfoto
  longview

  zal aperture ook fatsoenlijk draaien op de macbook? of is daar een fatsoenlijke videokaart voor nodig?

 • Profielfoto
  Nikita

  Aperture schijnt niet te draaien met een GMA 950 kaart, heb ik gelezen…

  @ Kermit: En de 12″? Is dat helemaal bagger? Moet jij ’s kijken hoeveel mensen er een laptop met een klein scherm willen! Dat jij nou minimaal 15″ wilt… Zit jij de hele dag met dat ding aan een bureau ofzo? Misschien dat laptops bedoelt zijn om mee te nemen. En om iets de hele dag mee te zeulen is het formaat wel degelijk van belang; oftewel: hoe kleiner hoe beter. Thuis hangen we d’r wel een groot scherm aan… ??? :sealed:

 • Profielfoto
  xlr8

  @strigoi
  Ik zou niet weten welke progs een ‘sterkere’ vga nodig hebben dan games en misschien Apature want het is nog niet zeker of die werkt icm gma950.
  De gma950 is geoptimaliseerd voor 2d en video, HD films bijvoorbeeld draaien dan ook super goed op deze chipset.
  Waar maakt iedereen zich druk om? De 2D performance is echt niet beter op je MBP hoor.

 • Profielfoto
  kermit

  @Nikita: een laptop dient inderdaad om mee te nemen, maar uiteindelijk dien je er ook mee te werken… Hang er thuis maar een groot scherm aan tot uiteindelijk de koppelingen versleten zijn en de pinnetjes krom etc. Trouwens, wat een gedoe dat af en aan koppelen… En de 12″ was zeker helemaal bagger. Waarom is Apple stilletjes gestopt met het maken van de 12″? Omdat hij zo goed in de markt lag?

  @digideon: kortzichtig? Voor wat gebruik jij je mac? enkel om wat te surfen? Een “redelijke resolutie”: om te bekijken met een vergootglas?

  Uiteindelijk ga je nog beweren dat mensen die een 13″ kopen die keuze maken voor het gemak. Volgens mij is dit typisch een mac laptop voor mensen met een budget en gecrëeerd door Apple om de macbookpro’s er beter te laten uitzien. Productdifferentiatie heet dit. Het is gewoon veel te duur voor wat je krijgt.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Nikita;

  Je kan inderdaad DVD’s kijken op oude computers, maar waar je het best naar kunt kijken is naar de mogelijkheid/kwaliteit van HD-films.
  Een MacBook speelt de 720p en 1080i films denk ik wel af, maar niet zo vloeiend als een MB Pro of iMac/PowerMac. Daar komt de kwaliteit van de videokaart echt om de hoek kijken.

  XLR8;
  De 2D performance is echt beter op de MB Pro. Dat merk je niet/nauwelijks met kleine plaatjes, webdingetjes enzo, maar als je zwaardere bestanden bewerkt merk je wel degelijk dat de beeldopbouw gewoon vele malen sneller is op een Pro machine. Anandtech heeft een test gedaan met 480p, 720p en 1080i films, en de laatste 2 draaiden maar net/net niet op een Mini Core Duo (exact hetzelfde als een MacBook dus). De videokaart komt zeker bij de kwaliteit van HD films om de hoek kijken.

 • Profielfoto
  inc

  rare gewoonte van mensen om hun eigen persoonlijke voorkeur op te dringen aan anderen.
  Ik zou zelf een 10″ macbook kiezen als die zou bestaan. Hoe kleiner hoe beter imho.
  Als je veel grafisch werk doet of ander profesionaal heb je toch wel een een 20″ monitor of groter staan (dell 24 in mijn geval). En een dual van dittum of dattum.

 • Profielfoto
  Mr Van

  Kan iemand mij uitleggen als ik met logic express of logic pro aan de gang ga en veel software plugins gebruik. (dus niks grafisch) en je vergelijkt deze met powerbook 1.67 met 1.5GB cache geheugen. (deze is 1 jaar uit en moet vaak wachten totdat ie klaar is met handelingen) waarscvhijnlijk vanwege de vele plugins of zeggen jullie koop een imac ? deze macbook lijkt me top?
  1000-1200 euris ? graag reacties

 • Profielfoto
  iAgree

  Gezellig kermit kom nog eens wat vertellen hier aan jou mening heb ik wat, en ik weet dat je gelijk hebt want ik werk al bijna 4 jaar met een 12″n idd wat een bagger ding zeg helemaal niets is het.
  Mijn punt hiermee, ieder z’n meug en als je nou zegt voor MIJ is het bagger,prima, maar spreek wel voor je zelf enniet voor anderen aub.
  PS de 12″is 13 “geworden omdat het nu breedbeeld is en niet omdat het te klein was.

 • Profielfoto
  Freejax

  @Mr Van,
  macworld heeft een redelijk uitgebreide test op de website staan, kun je aardig vergelijken wat verschillende macjes presteren.
  http://www.macworld.com/2006/04/firstlooks/logicprotests/index.php

  Zier er goed uit voor de macbook.
  De macmini Core Duo 1.66 presteert beter dan de powerbook G4 1.67.
  Do the math.

 • Profielfoto
  chatsmit

  Ik heb mijn 2e 18″ TFT scherm verkocht, alleen maar omdat ik uiteindelijk het 12″ scherm van m’n iBook fijner vond kijken… Het is gewoon persoonlijke voorkeur. De mensen die de 13″ schermen te klein vinden, kopen het gewoon niet en gaan voor een groter scherm, zo what’s the problem? Er zullen vast mensen zijn die een klein scherm notebook nemen vanwege de lagere kosten. Maar ja, als deze 13″ toch te duur is, dan kopen ze vast een 17″ dell aquarium.

 • Profielfoto
  ozzie X

  http://arstechnica.com/reviews/hardware/macbook.ars

  Net nieuwe review op Arstechnica. Geen slechte scores!

 • Profielfoto
  xlr8

  @joram

  Ok, High-end HD films is misschien niet helemaal het einde op de macbook, maar als je naar Quartz/OpenGL perfomance kijkt (Xbench) neemt de GMA950 toch de leiding, zelfs voorbij de MBP, voor applicaties en het OS (Quartz) dus een prima chipset!

  (Looking specifically at the OpenGL graphics test, you’ll see that the GMA950’s score on the MacBook was significantly better than the X1600 on the MacBook Pro [bron: http://arstechnica.com/reviews/hardware/macbook.ars/5 ])

 • Profielfoto
  Nikita

  @ Kermit: een gedoe om af en aan te koppelen? Wel ’s geprobeerd? Mini-VGA of -DVI stekkertje lostrekken, en 1 USB stekker voor het toetsenbord (muis zit op het toetsenbord aangesloten). En er zijn op die manier ook geen pinnetjes die krom kunnen worden getrokken o.i.d.

  En ik ben Apple niet dus zou je ook niet kunnen vertellen waarom het 12″ model weg is. Wat ik wel weet is dat er hier op het forum heel wat mensen zijn die zweren bij een 12″ model, dus wat dat betreft slaat je redenatie als een tang op een varken. En die resolutie zal ook wel loslopen, tenzij je slechte ogen hebt.

 • Profielfoto
  ateazz

  maareh wat is het nut om 1080p / i te draaien op een MB?
  geen, schermresolutie kan het niet simpelweg niet aan.
  MB kan prima 720P afspelen.
  en als je er voor sorgt dat beide geheugesloten gevuld zijn met dezelfde rams dan heeft de graka er ook meer aan, sneller dus.

  Ik vind het een dijk van een machine

  just my 2ct’s

 • Profielfoto
  Brimme

  als je een 1080p fim hebt gedownload en deze op je plasma wil kijken is het wel handig als je dat kan afspelen.
  Ik sluit mijn Macbook pro best vaak op mijn plasma aan om zo hd films te bekijken.

 • Profielfoto
  strigoi

  @XLR8 Weet het niet hoor maar flash / cinema 4d / after effects / fcp / adobe creative suite (250-500mb files) en in vrije tijd af en toe gamepje.. dan is de Pro volgens mij toch echt een stuk beter.

  ps lees je link nog een nauwkeurig door..macbook pro draait nu ook enkel 2.0 en 2.16 ghz (ipv de geteste 1.83) dus zijn gelijk of macbook pro is beter.. aangezien het me sterk lijkt dat betere vga een systeem negatief beinvloed.

 • Profielfoto
  xlr8

  @strigoi
  Met games ben ik het helemaal met je eens, maar programma’s echt niet, ook de processor maakt voor de vga performance niet uit, zelfs een mini met 1.66 core solo is op Quartz nog sneller dan de MBP.
  http://arstechnica.com/reviews/hardware/macmini.ars/5

  Ik ga ook voor de MBP, puur voor de games, maar als ik alleen flash / cinema 4d / after effects / fcp / adobe cs e.d. zou gebruiken zou de enige reden het grotere scherm kunnen zijn, voor de rest qua snelheid geen verschil.

 • Profielfoto
  Fl@bber

  Turbanus op donderdag 18 mei 2006 6:47
  Ja mephisto, die grafici zetten nu allemaal ineens een Macbook voor hun neus en laten hun zware machines met hun 2 monitoren voor wat ze zijn…..

  Turbanus, lees eerst de vraag voordat je met zo’n stoere opmerking komt, je geeft een heel lullig antwoord op een volkomen normale vraag………stoere jongen!

 • Profielfoto
  ottovds

  heb je er al eens aan gedacht dat je gewoon een macbook kunt kopen met een extra 20′ monitor voor ongeveer de zelfde prijs als een macbook. Voor Adobe creativesuite, zal dat meer dan toerijkelijk zijn, en je hebt toch nog de kleine ultraportable. (lijkt mij iets om in de toekomst over te denken)

 • Profielfoto
  ottovds

  ik zal nooit naar een dell gaan hoor. Er is nog steeds dat OSX besturingssysteem…

 • Profielfoto
  Mr Van

  Bedankt freejax… ga het zeker even checken.

 • Profielfoto
  kermit

  @ottovds: je hebt dan wel een resolutie van maximum 1280 x 800 pixels op je 20″…

 • Profielfoto
  nejra

  kermit. Aangezien ik dat ook aan het uitzoeken ben:

  Macbook:
  Twee beeldschermen en synchrone weergave: gelijktijdige ondersteuning voor volledige “native” resolutie op het ingebouwde beeldscherm en tot 1920 x 1200 pixels op een extern beeldscherm, beide met miljoenen kleuren.

  Macbook Pro:
  Twee beeldschermen en synchrone weergave: gelijktijdige ondersteuning voor volledige “native” resolutie op het ingebouwde beeldscherm en tot 2560 x 1600 pixels op een extern beeldscherm, beide met miljoenen kleuren.

 • Profielfoto
  kermit

  @nejra: ziet er goed uit, aan welk extern scherm had je gedacht?.

 • Profielfoto
  nejra

  Ligt eraan hoeveer ik de macbook ga uitbreiden en/of ik een macbook pro neem. Ik wil eerst sowieso die glansende laag op de beeldscherm zien. Doe veel grafisch werk en mijn emac trekt het niet meer. Wordt toch tijd voor een nieuwe.

  Ik twijfel tussen de Dell 2005FPW en de Apple Cinema Display. Allebei 20 inch. Schijnt zelfde lg/philips technologie te zijn. Alleen Apple is duurder. Maar apple heeft dan wel weer 3 jaar garantie schijnt en betere dodepixel garantie dan dell. Lastige keuzes…

 • Profielfoto
  kermit
 • Profielfoto
  nejra

  Ja, omdat de gpu bij de macbook ingebouwd is. gamen doe ik sowieso niet op me computer, daar heb ik een ps2 voor.
  Ik heb gewoon snelle cpu en veel geheugen nodig. Op dit moment wil een macbook en een 20 inch apple scherm. Kan morgen weer veranderen, moet toch nog even sparen!

 • Profielfoto
  oudshoorn1986

  Ik ging gister langs de apple store, lagen er al iets van 60 kooporders, terwijl ze niet eens wisten hoeveel ze er binnen kregen. Heb toen maar die zwarte op t web besteld met 2gig ram erbij. nooit eerder een mac gehad. Weet iemand hoe het zit met die externe beeldschermen? Heb er een bijbesteld, maar vraag me af of het makkelijk werkt en of je als je een draadloze muis en toetsenbord hebt je je laptop gewoon ergens in een la kan leggen.

 • Profielfoto
  Pmeuris

  Ik heb net vandaag de macbook pro bestel en dit na lang overwegen tussen de macbook en de macbook pro.

  Vind een 13″ scherm wel handig maar heb voor mijn studies en mijn werk een groter 15″ exemplaar nodig.

  Ook de graka is nogal belangrijk voor een pro.

  Vergeet wel niet dat je via telefoon bij de macstore extra kortingen kan lospeuteren. Heb zelf namelijk 160€ extra korting mogen ontvangen.

  Wat rechtvaardigd de prijs van de macbook pro nu eigelijk en dat is hier nog nergens vermeld.

  Alu kost in de huidige economische situatie heeeeeeeeel veel geld en plastik is er gewoon in overvloed.

  Zou goed kunnen dat het verschil in grondstoffen alleen al 350€ voor zijn rekening neemt.

  Neem dan nog 200€ voor de graka en toch ook wel 50€ voor het design en je komt met 600€ al goedkoper uit dan de macbook.

  Ook nog even dit / pro’s gebruiken liefst een scherm zonder glanzende toplaag.

  Waarom wel vrij simpel de glanzende toplaag laat je werk er veel mooier uitzien maar voor een graficus / filmmaker moet het er op een gewoon scherm ook al prachtig uitzien zodat het er op een glanzend scherm nog beter uitziet.

  Anders vervormt je werk en krijg je dus een vervormd eindresultaat.

 • Profielfoto
  sunsystem66

  Weet iemand hier of ik ook Macromedia Flash 8
  kan gebruiken op de MacBookPro 2,33mhz?
  Of heb je een speciale mac-distributie hiervoor
  nodig?
  Want ik hoorde dat nu met die intel-cpu je gewoon
  ook windows software kunt gebruiken.
  Ook hoor ik iets over windows op de mac zelf. Is dat
  soms in een multi-boot systeem op een andere partitie of bedoeld men daarmee dat je windows gerelateerde software op deze mac kunt gebruiken.