ifeelfine
ifeelfine Nieuws 3 mei 2006
Leestijd: 2 minuten

Mac Support krijgt een tweeling! (deel 2)

Vanmiddag om vier uur opende Mac Support een nieuw Apple Center in het Payglop in Alkmaar. De winkel is gesitueerd in een drukbezochte straat tussen de twee belangrijkste winkelstraten in. Hiermee heeft Mac Support een prachtige plek weten te bemachtigen in het hart van het Alkmaarse centrum.

In december 2005 werd bij Mac Support het plan opgevat om een Apple Center in Alkmaar te openen. In april 2006 startte men met de verbouwing van het pand van de voormalige Peek & Cloppenburg, schuin tegenover de V&D. De gloednieuwe gevel bestaat bijna geheel uit glas en is met zwart afgewerkt.


In twee dagen tijd werd de hele showroom ingericht. De winkel is ruim ingedeeld, met veel aandacht voor de consumer-modellen en de iPods. In tegenstelling tot het nieuwe Apple Center in Haarlem, is hier niet gekozen voor een aparte audio-sectie. In plaats daarvan is de breedte van de winkel benut om kleinere producten een centrale plaats te geven. In de lengte van de winkel staat rechts een lange witte workbench met iMacs en een Mac mini, afgewisseld met printers en foto-apparatuur. Hoge zwarte kasten bezetten de linkerwand en de achterwand van de winkel. Deze kasten zijn gevuld met allerlei artikelen: iPods, accessoires, tassen, software, hardware en Apple-gerichte literatuur.


Bij de opening was ook Ton van Garderen, directeur van Apple Benelux, aanwezig. In zijn speech vertelde hij over de band die Apple Benelux en Mac Support al een tijd delen. Mac Support begon in 1988, toen nog vanuit Castricum en groeide in 18 jaar uit tot een organisatie met 5 vestigingen in heel Nederland.


VLNR: Ton van Garderen (directeur Apple Benelux), Wim Schermer en Niels de Vos (beiden eigenaar Mac Support)

Vanaf morgenochtend half tien is het nieuwste Apple Center open voor publiek.

Zie ook het artikel Mac Support krijgt een tweeling! (deel 1) over het nieuwe Apple Centre Grote Markt in Haarlem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Mac Support krijgt een tweeling! (deel 2)
Sluiten