Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 16 mei 2006

Guy Goma’s ongewilde 15 seconds of fame

Stel je voor, je komt bij de BBC op sollicitatiegesprek voor een baan als IT’er. Je zit in de receptiekamer en je wordt meegenomen. Maar in plaats van dat je in een grijs kamertje tegenover drie toekomstige bazen zit, bevind je je plots in een studio van BBC News 24 en zit je tegenover presentatrice Karen Bowerman die je vragen stelt over de rechtszaak tussen Apple Corps en Apple Computers.

Onwaarschijnlijk? Niet echt. Het overkwam Guy Goma afgelopen week. De BBC had een item over de rechtszaak en nodigde expert Guy Kewney uit om zijn mening te ventileren over de zaak. Op onfortuinlijke wijze werd een andere Guy naar de studio gehaald. Het geheel levert een mooi diepteinterview op op de BBC terwijl de échte Guy ongeduldig zit te wachten in een andere wachtkamer.

Het geheel kreeg nog een staartje. Expert Guy Kewney liet na het voorval direct op zijn blog weten wat hij ervan vond. Zijn carriere was aan duigen en hij overwoog een rechtszaak tegen de BBC. De verbouwereerde plaatsvervanger kreeg ook de volle laag. Hij zou slechts een zwarte taxichauffeur zijn. Gevolg: meer dan 200 reacties van boze internetters waarbij woorden als ‘racist’, ‘get a life’ en ‘asshole’ veelvuldig de revue passeren.

Bekijk het hilarische BBC fragment met Guy Goma als ‘expert’.

Reageer op artikel:
Guy Goma’s ongewilde 15 seconds of fame
Sluiten