Sachin
Sachin Nieuws 9 mei 2006

Geen Pentiums meer

Na 13 jaar trouwe dienst zet Intel de Pentium naam de deur uit. De volgende generatie Intel processors voor zowel laptops als desktops krijgen de naam Intel Core 2 Duo. Hierbij slaat de twee op het feit dat dit de tweede generatie processors zijn die verkocht worden onder de merknaam Core Duo. Om desktop en laptops processors uit elkaar te houden krijgen de mobiele Intel chips een letter “T” in hun naam en de letter “E” staat voor het desktop model.

De front side bus snelheid van de mobiele Core Duo bedraagt 800MHz en het desktop variant heeft een FSB van 1066MHz en krijgt een L2-cache van 2 of 4MB.

Over de kloksnelheid heeft Intel officieel nog geen cijfers bekend gemaakt maar volgens TG Daily de mobiele processor zijn werk doen tussen de 1,83GHz en 2,33GHz. Voor het desktop model spreek met over een snelheid tussen de 1,66GHz en 2,66GHz. Opvallend hierbij is dat alle Intel Core 2 Duo processors hun werk doen op een kloksnelheid die lager is dan 3GHz. Dit komt omdat Intel de oude Netburst-technologie vaarwel zegt en zich zal richten op een betere prestaties per watt. De processors zullen overigens gebruikmaken van een gedeeld L2-cachegeheugen en gefabriceerd worden volgens het 65nm procede.

Onder de naam Intel Core 2 Extreme zal de chipgigant de snelste processor uitbrengen. Volgens de geruchten bevat deze processor een front side bus van 1333MHz en een kloksnelheid van 3,33GHz.

Reageer op artikel:
Geen Pentiums meer
Sluiten