Apple zegt neen tegen games (update)

Door: Sachin - 44 reacties

Apple heeft al altijd minderwaardige videokaarten gebruikt in de budget Macs. Met de introductie van de iMac Core Duo leek hier verandering in te komen. Dit toestel wordt geleverd met een ATI Radeon X1600 met 128 of 256MB videogeheugen. Toen Apple wat later de Intel variant van de Mac mini lanceerde met een Intel GMA 950 grafische kaart met gedeelde RAM was de droom over. Wie wil gamen op een goedkope Intel Mac kan het vergeten. Nu was alle hoop gericht op de opvolger van de iBook. Vandaag is het zover! De MacBook staat te pronken op de website van Apple. Vol enthousiasme bekijk je de fantastische plaatjes en specificaties tot je weer terecht komt bij de videokaart. Net hetzelfde verhaal zoals bij de Mac mini en veel inferieure PC’s.

Nochtans stond er op de Apple website, in het PowerPC tijdperk, te lezen dat Apple gebruik maakte van echte videokaarten in tegenstelling tot vele PC fabrikanten. Met de overgang naar Intel heeft ook Apple deze fierheid laten varen.

Veel mensen hechten geen belang aan games. Zelf speel ik ook niet vaak. Met de auto moet je ook meestal vooruit rijden en maar af en toe achteruit. Toch koopt er niemand een auto die enkel vooruit kan rijden. Hetzelfde is geldig voor een computer. Al speel je geen spelletjes toch is het tof te weten dat het kan, of niet soms?

Wie zoekt naar een draagbare Mac die betaalbaar is en waarop je kan gamen mag het vergeten. Begin maar te sparen voor de MacBook Pro!

De game studio’s die spelen uitbrengen voor het Apple platform waren al geschokt over de overgang van PowerPC naar Intel processoren. Dus zal men games moeten uitbrengen in Universal Binary. Deze overgang best haalbaar maar nu Apple er echter voor kiest om terug te vallen op geïntegreerde videokaarten mag men het vergeten. Welke game studio zal nu nog games willen uitbrengen voor het Apple platform als alle eigenaars van MacBooks en Mac mini’s hun games toch niet kunnen draaien. Dat de nieuwe iMac het enige budget toestel is dat geschikt is voor games is wel maar een magere troost …

Nu denk ik niet dat we moeten verder spreken over games op Mac. Gamen doe je toch op een game console of een echte PC!

Update:
Dit artikel was aanvankelijk niet gestaafd en dus hebben de leden die twijfelen alle recht op een gefundeerde onderbouw. De keuze voor deze Intel videokaart met gedeeld geheugen beperkt zich niet tot het niet kunnen spelen van moderne games. Ook de prestaties van programma’s die gebruik maken van OpenGL zullen flink dalen. Cinebench scores tonen aan dat een Mac mini G4 1.5 GHz sneller is in de grafische testen dan een Mac mini Core Solo 1.5 GHz. Alhoewel de ATI Radeon 9200 niet in staat is om alle grafische effecten te ondersteunen in Mac OS X is dit een beduidend snellere videokaart op het vlak van OpenGL.

Alhoewel de nieuwe Mac mini en MacBook, in tegenstelling tot hun voorganger, meer grafische effecten ondersteunen en H.264 videobestanden kunnen afspelen zullen ze toch het onderspit moeten delven tegen hun G4 gebaseerde voorgangers op het gebied van games. Zoals duidelijk blijkt uit de benchmarks van BareFeats is zelfs de Mac mini G4 1,42GHz sneller voor het spelen van UT2004. Voor Doom 3 en Quake 3 halen beide systemen dezelfde frames per seconde. Dit is hoofdzakelijk te wijten aan de veel snellere Intel Core Duo processor aan 1,66GHz. Men kan dus stellen dat een Mac met G4 processor en ATI of Nvidia grafische kaart een betere keuze is dan een nieuwe Intel Mac.

Reacties

44 reacties
 • Profielfoto
  Overstappertje

  Ik vind het ook jammer dat er geen “echte” videokaarten meer worden gebruikt in de goedkopere macs. Niet dat ik games wil spelen, maar Apple heeft toch van oudsher veel aanhang in de grafische hoek, en heeft tot nu toe dit publiek ook altijd aan kunnen spreken door te kunnen zeggen dat er goede grafische kaarten in de macs zaten. Dat spreekt natuurlijk de beeld- en videobewerkers aan.

  OK, voor zware beeldbewerking koop je maar een krachtigere mac kun je dan zeggen, maar ik vind het geen handige move dat Apple het bij de goedkopere macs op dit vlak zo laat liggen.

 • Profielfoto
  maceddy

  Sja,

  ik heb nu een iBook en laatst met een Intel iMac gespeeld.
  Even Need for Speed gespeeld onder XP op het ding..
  Echt supervet.

  Aangezien mijn iBook best aan vervanging toe is…
  Twijfel twijfel, iMac Intel, MacBook Pro of toch maar een MacBook.
  Voor het verschil tussen MacBook en MacBook Pro koop je volgens mij ook makkelijk een goeie game console…

 • Profielfoto
  Xserve

  Ik vind het schandalig. Zo zie je hoe ook Apple langzaam verandert van mentaliteit.

  Maar is de game-prestatie onder de intel-macs wel zo slecht? De Mac mini ondersteund nu Core Image en h.264-video afspelen zou naar verluidt ook sneller gaan. En de MacBook kan je wel zonder hack aan een extra beeldscherm hangen, om twee bureaubladen te hebben.

  Dus lijken de videokaarten juist beter te zijn geworden? Of niet?

 • Profielfoto
  benj1989

  nou ik ga men papa moeten overtuigen om begin volgend jaar een macbook pro te kopen voor me, dat is wat anders :(

 • Profielfoto
  vikking

  Ik vind eigenlijk dat die macbook in het zwart op een gewone zwarte dell lijkt :sealed:

 • Profielfoto
  saltwater

  Mja, maar als ze er een ati insteken … Wat is het verschil dan nog met de macbook pro?

 • Profielfoto
  Xigh

  Is er nu dus ook niet de optie om zelf een betere kaart in de computer te duwen dan?

 • Profielfoto
  Rickje

  Ik ben anders erg tevreden dat ik games op XP kan draaien op mijn Mac Mini intel

 • Profielfoto
  iAgree

  Games horen op een game console wat mij betreft , en verder heb je toch altijd al beter een pc dan een mac kunnen kopen als je perse wilde gamen op je computer, dus ik snap de drukte niet van dit verhaal, en vind het eigenlijk geen voorpagina artikel als ik eerlijk mag zijn;-) .En de kop titel, “Appel zegt nee” dat heb ik ook nergens kunnen lezen behalve dan hier .
  En daar blijf ik bij ondanks de update.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  iAgree

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ik vind het maar gezeur. De MacBook blijft natuurlijk het instapmodelletje. De opvolger van de iBook, weet je nog. Ik kocht destijds als eerste een witte iBook 500 Mhz. Toen ik hem uitgepakt had, was hij al traag. Met deze MacBook heb je gewoon een supersnel ding in je klauwtjes. Dat je een paar spellen niet op de beste resolutie kunt spelen, mag je voor lief nemen. Is altijd zo geweest met instappertjes.

 • Profielfoto
  Mr Macintosh

  Ik ben het toch niet eens met de auteur van dit artikel. Ik heb een Intel Mac Mini Core Solo en kan gerust games als C&C Generals Deluxe op Windows XP spelen zonder enkel probleem. Ook het spel Trackmania Nations draait goed. Dan moeten deze spellen op de Core Duo 1.67/1.83/2.00 GHz nog beter draaien.

  Ik begin sterk te twijfelen waar de auteur zijn informatie vandaan heeft gehaald. Ik betwijfel sterk of hij zelf zo’n Mac mini/MacBook(kan niet nog eens) heeft, en toch kraakt hij ze onterecht af.

  Ook denk ik niet dat Game Studio’s geen spellen meer gaan maken voor de Mac omdat het niet meer mogelijk zou zijn om ze af te spelen. Dat lijkt me totale onzin. Wat waarschijnlijker lijkt is dat Game Studio’s niet meer spellen voor de Mac maken, omdat we nu XP/Vista kunnen draaien!!

  Nee, ik vind dit persoonlijk één van de mindere artikelen die ik hier op deze site heb gelezen.

 • Profielfoto
  Macs

  Voor deze prijs moet je geen mega-game-computer verwachten hé!

 • Profielfoto
  t.leffers

  Ik snap de heisa rondom de videokaart ook echt niet. Pak een willekeurige Dell in hetzelfde prijssegment en zie dat ze vrijwel allemaal uitgerust zijn met een vergelijkbare grafische eenheid. Voor zover ik heb kunnen zien kun je bij geen enkele laptop-fabrikant aankloppen voor een fatsoenlijke game-laptop voor rond de 1100 euro. Apple had dit gegeven aan kunnen grijpen om hier verandering in te brengen en daardoor de game-fabrikanten wat meer reden te geven om games voor OSX uit te brengen, maar ik denk dat dit, ten eerste niet in de huidige strategie van Apple past en ten tweede is de markt voor games onder OSX dermate klein en zwak dat deze nooit meer noemenswaardig groter zal worden. Al met al misschien jammer, maar zeker geen man overboord. Als je zo nodig wilt gamen op een Mac, koop je een MBP; net als je bij Dell een vergelijkbare game-laptop kan aanschaffen voor een vergelijkbare prijs.

 • Profielfoto
  DarkRaverNL

  “Nu denk ik niet dat we moeten verder spreken over games op Mac. Gamen doe je toch op een game console of een echte PC!”

  Een echte PC ? dus je bedoeld dat Mac niet een egte PC is ? moet je dit niet beter op een PC(windows) forum posten ?

 • Profielfoto
  LEXY

  En wie weet wat Apple nog in petto heeft voor de gamers. Ze zijn nu vreselijk druk met de overgang naar Intel.
  Ik vind de Macbook erg fraaie specs hebben en waarschijnlijk zijn de grafische prestaties in de praktijk best wel OK.

 • Profielfoto
  Nestor

  Gamers zijn geen potentiele mac kopers. Met een dikkere kaart in die Macbook zou dat kleine wonder spontaan ontbranden na een uurtje gamen.
  Is gewoon een prima bakkie voor van-alles-en-nog-wat.

  Als je al iets moet noemen neem dan die flauwe combo drive in het instapmodel macbook. Dat is pas achterhaald (en flauw – wat kosten die dingen nu nog…)

 • Profielfoto
  Xserve

  Door hier te verkondigen dat de Mac niet gemaakt is voor games geef je miljoenen Windows-fanaten gelijk. Natuurlijk is de Mac WEL gemaakt om spelletjes op te spelen!

 • Profielfoto
  Sachin

  @Xserve:
  Apple heeft dit zelf gedaan. Dit is niet het woord dat ik zou willen verkondigen over Macs maar het is de harde realiteit.

  Het is niet omdat ik graag met een Mac werk dat ik Apple in alles zal gelijk geven, zeker en vast niet i.v.m. hardware keuzes.

 • Profielfoto
  tennapel

  Fabian “videokaart” Larridon strikes again.

  Het rare is dat alle gamers die ik ken altijd de meest up-to-date desktops aanschaffen (of beter: zelfbouwmachines) om te kunnen gamen. Ik heb nog nooit een gamer horen klagen over de modellen van Sony (die ook videokaartgeheugen delen met het algemene geheugen) of de instapmodellen van Acer. En hier blijft men maar doorzagen…

 • Profielfoto
  Peach

  Heb je trouwens ook geen grafische kaart nodig om beter met flash te kunnen werken? Ik heb hier een iBook G4 en flashstukjes op het web, werken echt traag. Ik neem aan dat dit niet zou verbeteren, mocht ik een MacBook (of Macbook?) kopen? Of wel?

  Ik geef Larridon 100% gelijk. Persoonlijk, mis ik het gamen niet echt, maar ik kan begrijpen dat ’t voor sommigen best frustrerend kan zijn.

 • Profielfoto
  lemoentje

  @Peach. Flash is juist afhankelijk van de snelheid van de CPU. Vectoren zijn immers wiskundige berekeningen van lijnen en kleuren en dergelijke. Lastig verhaal, vandaar de CPU;)

 • Profielfoto
  Xserve

  @ Larridon
  Feitelijk heb ik zelf nog niet de kans gehad op een Mac mini of MacBook games te spelen. Ik kan me echter niet voorstellen dat een computerbedrijf anno domini 2006 computers maakt met een dual-core processor, maar absoluut ondermaatse game prestaties. Ik vermoed dat de prestaties voor de meesten onder ons goed gaan meevallen. Ik heb zelf een pc met een Nvidia Geforce 4 MX Integrated Graphics 32 MB gedeeld geheugen (met DDR, niet DDR2-geheugen). Daar draaien games op zich wel relatief goed mee. Enkel ondersteunen niet alle games deze rare kaart en crashen ze vaak onder XP. Xgl onder Linux werkte wel goed.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Ik zou de Dell XPS M1710 nu ook niet direct gaan vergelijken met de MacBook. Toch zegt Dell dat je zo’n XPS M1710 nodig hebt om te gamen. Als ik dan de prijzen ga vergelijken met een MacBook Pro dan denk ik dat Apple met zijn MacBook Pro toch ja tegen gamen zegt. ;)

 • Profielfoto
  Xenophon

  Ah, kom op man. Ik snap de heisa van de auteur wel. Een klote integrated chipje, wat moet je daar nu mee? Alsof er niks beters te krijgen is: ATI en NVIDIA hebben 100x mobile chips. Dat verschil is te groot.

 • Profielfoto
  bassmac

  game eigenlijk nooit. Meer interesse in videobewerken. AVID en FCP. Ja en op xp premiere en 3dMax… Maakt die nieuwe “trage”videokaart daarvoor wat uit? MB of MBP?
  Oude laptopjes als sony en onze g4’s konden wel met AVID overweg, maar deze MB’s ook? Scheelt wel een hoop geld anders..
  Wie weet het?

 • Profielfoto
  Pleeborstel

  Ik weet niet waarom men valt over de grafische kaart. Laten we wel wezen: de Mac is nooit een echt gameplatform geweest. Laptops zijn niet geschikt voor dat soort doeleinden vind ik. Een echte gamecomputer is daarnaast ook vrijwel altijd voorzien van een AMD processor, Intel heeft in de gamewereld weinig in te brengen.

  Afgezien daarvan bouwt de echte die-hard zijn eigen machine die uit zeer zware en dure componenten bestaat. Ik ken er geen een die bij Dell koopt of naar de winkel rent voor een HP of Packard Bell…Zelfbouw is het motto. Zware zooi bij elkaar en klaar is Kees. Dat vreet stroom en maakt ook nog eens herrie door de koeling die nodig is.

  We kunnen niet van een consumentennotebook verwachten dat ie een mooie grafische kaart heeft. Geen enkel notebook met de specs van de MacBook heeft een betere GPU op dit moment. Voor de gewone toepassingen zal het niks uitmaken dat er een GMA-950 inzit.

  Wie wil gamen zal dus of een iMac dan wel pc moeten kopen of een gameconsole. Zo simpel is dat. Voor het gros is er geen zware GPU nodig en dat weet Apple ook. Het zou de laptop onnodig duurder maken en de koeling is daarbij ook nog eens een probleem door de herrie die de ventilatoren maken. Is dat denken jullie wenselijk voor een consument…

  Dus: wie een MacBook wil, gewoon kopen. De tijd dat onboard-graphics echt slecht waren is voorbij. Ik verwacht in de nabije toekomst steeds meer van dergelijke oplossingen. Het werkt kostenbesparend, is toereikend voor het gros van de consumenten en dus een logische keus van de fabrikant.

  We kunnen brullen wat we willen, Apple heeft nu eenmaal een keus gemaakt waar ze zich op willen richten met de consumentenlijn.

 • Profielfoto
  Pleeborstel

  @bassmac

  Voor videobewerking is geen snelle grafische kaart nodig. Die is alleen vereist bij zwaardere 3-D toepassingen og games. Voor gebruik met iLife en eventueel Final Cut Express is de MacBook prima geschikt.

  De CPU is veel belangrijker bij videobewerking dan de GPU.

 • Profielfoto
  error

  Who cares… Voor kinderen die willen ‘gamen’ wordt over het algemeen toch gewoon zo’n spel-pc van MS, Nintendo of Sony gekocht? En de consumenten Macs zijn echt niet gemaakt voor zware professionele toepassingen…

 • Profielfoto
  Sjobal

  Ten eerste, de ontwikkelkosten voor games nemen hand over hand toe. De markt voor OS X-gaming is al klein, en zal alleen maar kleiner worden met de komst van Bootcamp. Apple heeft een marktaandeel van circa 2% waarvan de helft laptops is, en daarvan weer de helft iBooks/MacBooks en daarvan (over een tijdje) de helft onder OS X gamed (de rest onder XP via Bootcamp). Games developers gaan echt niet voor een kwart procent van de markt games ontwikkelen, ook al zou er een ATi X1400 in de laptop gezeten hebben. Deze kaart zou waarschijnlijk te zwak geweest zijn voor ontwikkelaars om zich specifiek op te richten bij het ontwikkelen van nieuwe games.
  Ten tweede, waarom zou iemand een instaplaptop willen hebben voor gaming, terwijl je daarvoor eigenlijk een high-end desktop (ofwel precies het tegenovergestelde) wilt hebben?
  Ten derde, iedereen vindt accuduur altijd zo belangrijk. Nou, je kunt zeggen van GMA 950 wat je wilt, maar zuinig met energie is deze chipset wel. Wat betreft accuduur verwacht ik dan ook wel dat de MacBook zijn Pro broertje overtreft.
  Ten vierde, aangezien bijna iedereen altijd loopt te mekkeren over de prijs van Apple computers (ofwel in vergelijking met de VS, ofwel in vergelijking met Dell, ofwel in het algemeen) is dit een goede keuze van Apple om de prijs van de MacBook laag te houden. Ik denk dat de ontwikkelkosten van het moederbord hierdoor ook vrijwel nihil zijn geweest, want het is allemaal standaard Centrino-spul van Intel (CPU, chipset, wifi). De geïntegreerde graphics bieden ook toekomst perspectief op een MacBook ruim onder de € 1000. Straks kan er zonder redesign een Core 2 Duo ingestoken worden, waardoor er zonder ontwikkelingskosten een ‘nieuw’ model MacBook gepresenteerd kan worden, met alle prijsvoordelen van dien.
  Ten vijfde, onderschat de GMA 950 niet. Deze chip is veel beter dan GMA 900 en haar voorgangers en kan echt wel wat dingen hardwarematig versnellen. Ik denk dat Quartz Extreme bijvoorbeeld geen probleem is voor dit chippie.

  Al met al had Apple denk ik al veel langer gebruik gemaakt van geïntegreerde graphics, wanneer dit beschikbaar was geweest op haar G4 platform. De markt voor dit soort laptops wordt toch vooral bepaald door prijsconcurrentie. Wanneer Apple hierin goed meekan, dan kan het echt een heel groot marktaandeel krijgen met deze fantastische OS X/XP/Vista draaiende designlaptops. En die laatste zaken, dat zijn pas écht unique selling points!

 • Profielfoto
  iRik

  Weet iemand of Maya er ook redelijk goed op kan werken? (Maya werkt namelijk ook met openGL… net als 3d spelletjes. )

 • Profielfoto
  rbroen

  Ik heb inmiddels een PS2 om te gamen.

  Ooit was ik zwaar gefrustreerd dat mijn nieuwe iMac niet de games kon trekken die toen uit waren. Om anderen deze frustratie te besparen, vindt ik het goed dat het onderwerp games/videokaarten hier af-en-toe aangehaald wordt. Apple loopt niet met deze beperking te koop, dus zullen de gebruikers elkaar hier iets over moeten vertellen.

  Ik vind dit een goed stuk voor de homepage, een stuk beter dan: “de Applestore is dicht” :angry:

 • Profielfoto
  Ross

  Ik heb de xbox 360 en hoef echt niet op een apple te gamen of op een pc. Totaal geen behoefte aan. Ik kan gewoon lekker languit liggen in mijn bankje en draadloos met een heerlijke controller via live met anderen gamen met een grote tv. Ik moet niks met dat krampachtig achter een monitor met muis en toetsenbord.

 • Profielfoto
  rnbprod

  Bah, een Mac is toch niet om erop te gamen onder Windows…. koop dan een XBOX ofzo…

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik geloof dat Apple gewoon duidelijk onderscheid wil maken tussen instapmodellen (of gewoon “lightweight computers”) zoals de MacBook en Mini, en de Pro modellen zoals de iMac, MacBook Pro en PowerMac.

  Op zich hebben mensen wel gelijk dat de videokaart een beetje té slecht is voor dat geld. Het zou denk ik beter zijn om dan gewoon een goedkope videokaart te nemen i.p.v. shared-memory gpu’s. Ook al is de videokaart dan slecht, dan laat je in ieder geval wel zien dat je het goed voorhebt met de klant.

 • Profielfoto
  Pleeborstel

  @ Joram

  Het heeft toch geen zin om een goedkope videokaart in die MacBook te proppen…Het verschil is prestatie is te gering om dat te billijken. Ik heb een PowerBook G4 12 inch met nVidia GeForce 5200 GO met 32 MB VRAM. Denk je nu echt dat die beter is dan de GMA-950?

  In de praktijk zul je weinig last hebben van die onboard-graphics mits je voldoende RAM hebt. Het is gewoon zinloos om je druk te maken over het videogedeelte van een consumentenlaptop. Die is bedoeld om te internetten, mailen etc. Niet voor games of zware dingen.

  Dan kun je beter een desktop kopen. Laptops zijn geen gamemachines. Alleen de allerduurste, maar dat zijn van die bakbeesten die bijna niemand hebben wil omdat ze a) teveel kosten en b) nauwelijks nog partable te noemen zijn…

 • Profielfoto
  SanderMichelsen

  Gamen op je mac of pc is zooo jaren 90.

 • Profielfoto
  Uxmal

  Ik zag deze opmerking in Macrumors en lijkt me wel relevant: (…”the GMA 950 with Core Duo is MUCH BETTER than the Radeon 9200 with G4…there is no comparison in terms of performance…”)

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik heb nog niemand gehoord over het grote voordeel van deze integrated graphics chipset: Laag energieverbruik.

  Ik denk toch echt dat verreweg de meeste MacBook kopers eerder zullen kiezen voor de langere batterijduur, de kleinere behuizing, minder geluid van fans en een lager gewicht van accu en lader.

  Wel vind ik het jammer dat Aperture niet zal draaien op de MacBooks.

 • Profielfoto
  FullMonty

  Bah iedereen weet toch al langer dat je voor te gamen geen Mac(Book) moet kopen…

  @ SanderMichelsen
  Vergeet niet dat de pc games altijd de voortrekkers van de industrie zijn geweest en nog altijd zijn. Alle nieuwe technieken komen daar eerst aan bod door de flexibiliteit van de hardware en software. Daarna worden ze toegepast in consoles (*aait zijn GeForce 7900GT die pas eind dit jaar te krijgen zal zijn in een PS3*).

 • Profielfoto
  Sbojevets

  Hahaha, ik ben heel blij met de videokaart in de Macbook!
  Anders was het een duurder ding geweest. Hij heeft voor weinig geld toch een hoop leuke features: een CoreDuo, gigabit, FrontRow, DVI, breedbeeld etc. etc. Als ik net een iBook G4 zou hebben gekocht was ik nu aan de drank gegaan!

  Ik denk dat dit een leuke machine voor mijn vrouw is! De Macbook Pro kan dan op mijn (warme) schoot blijven! Maar eerst even kijken welke er nu mooier is….zwart….of toch wit……..;)

 • Profielfoto
  bommels

  Sorry, maar ik vind dit echt een slap verhaal. Het is al jaaaaren zo dat je voor serieus gamen de portemonnee moet trekken. Dus als je zo nodig moet gamen met een laptop, koop je een MacBook Pro 17′. Al diegenen die die supervette 3D power niet nodig hebben willen er ook niet voor betalen en kopen dus een MacBook. Ik ben op zich niet zo’n fanboi, het zijn tenslotte maar computers, maar ik ben het deze keer helemaal met Apple eens dat de familie compleet is. Hoewel, een 11′ nakomertje helemaal niet gek zou zijn ;)

 • Profielfoto
  Oppie

  Quote van Larridon:
  “Apple heeft dit zelf gedaan. Dit is niet het woord dat ik zou willen verkondigen over Macs maar het is de harde realiteit.

  Het is niet omdat ik graag met een Mac werk dat ik Apple in alles zal gelijk geven, zeker en vast niet i.v.m. hardware keuzes.”

  Het gaat er in de journalistiek zeker en vast niet over wat JIJ (IK) vind, maar waar de waarheid/realiteit ligt. Als je het ‘IK VIND’ belangrijker vind, schrijf je een column, geen nieuwsartikel.
  Geen goede beurt, Larridon!

 • Profielfoto
  aToMac

  @iRik: Ik denk dat als je Maya wilt draaien dit op een Pro-Desktop moet doen. Als je Maya kan BETALEN, dan kan je ook wel een high-end Mac kopen.

  Bovendien denk ik dat Apple best een betere videokaart erin had willen stoppen. Maar dan hadden ze deze prijzen niet gehad. Waarom moeten mensen altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten?

  Ik heb een Opel Astra, maar ik wil wel sneller weg zijn bij het stoplicht dan een Porsche 911. :sealed: