Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 8 mei 2006

Apple wint rechtzaak om naam

“I find no breach of the trademark agreement has been demonstrated. The action therefore fails.” Deze uitspraak komt uit de mond van rechter Mann en gaat over een akkoord uit 1991 tussen Apple Corps en Apple Computers.

In dit akkoord was vastgelegd dat Apple zich niet zou bezighouden met de verkoop van muziek. Met de iPod en de iTunes Music Store kwam daar verandering in, maar Apple oordeelde dat dit toch anders was dan in het akkoord bedoeld werd. In het akkoord ging het over cd’s en cassettebandjes, bij de iTMS gaat het om digitale muziek. Een wezenlijk verschil, volgens Apple.

De rechter was het met Apple eens en concludeerde verder nog dat het gebruik van het logo slaat op de winkel en niet op de muziek zelf.

Overigens komt de muziek van The Beatles binnenkort ook beschikbaar in online winkels. Op dit moment wordt het materiaal gedigitaliseerd.

Reageer op artikel:
Apple wint rechtzaak om naam
Sluiten