ifeelfine
ifeelfine Nieuws 20 mei 2006

Apple opent 24/7 Store in Manhattan

Gisteravond heeft Apple een nieuwe Apple Store geopend in het hart van New York. Deze Store is 24 uur per dag open, en dat iedere dag van het jaar. De Fifth Avenue Store, zoals de winkel officieel heet, is ondergronds gebouwd, maar heeft een opvallende ingang. Een tien meter hoge, glazen hommage aan de Cube geeft aan dat je hier op ieder moment van de dag naar binnen kunt lopen. Een verlicht Apple-logo hangt boven de glazen wenteltrap die de bezoekers naar de Store leidt.

Apple zelf is weinig spraakzaam over de nieuwste aanwinst. Wel laat ze 6 nette foto’s zien van de winkel. Een 93-koppige Genius Bar met daaraan toegevoegd een iPod Bar beslaat een flink stuk van de Store. Zoals iedere Store, is ook deze uitgerust met lichte houten tafels voor de demomodellen, hoge kasten langs de wand en lagere kasten in het midden van de winkel.

Naar verluidt heeft Apple dit keer meer moeite moeten doen om geschikt personeel voor de Store te werven. Het gerucht gaat dat er zelfs mensen een bliksemcursus Mac hebben moeten volgen om hun lage niveau enigszins op te krikken. Of dit werkelijk waar is, zal Apple natuurlijk nooit zeggen, maar frappant is het wel. Men zou denken dat er een wachtlijst is om te kunnen werken in zo’n beroemde Store.

Foto’s van de Fifth Avenue Store:

De verlichte, 10 meter hoge Cube

De Cube bij daglicht

De wenteltrap

Reageer op artikel:
Apple opent 24/7 Store in Manhattan
Sluiten