ifeelfine
ifeelfine Nieuws 16 mei 2006

Apple introduceert MacBook

We hebben er lang op moeten wachten, maar hier is-ie dan: de nieuwe MacBook. De opvolger van de iBook G4 komt in een prachtig glossy jasje met een widescreen beeldscherm van 13,3 inch. De MacBook komt in het wit en het zwart en is standaard uitgerust met een Intel Core Duo processor, AirPort Extreme, Bluetooth 2.0, een ingebouwde iSight en Front Row plus Apple remote.

De roddelmachine werkte al maanden op volle toeren. Wanneer hij uit zou komen en hoe hij eruit zou zien, heeft Apple goed geheim kunnen houden. Het geniale magneet-design sluit aan bij de vernieuwing van de notebooklijn. De MacBook Pro is al uitgerust met een magnetische power adapter, maar de MacBook sluit ook volledig magnetisch. Geen gehannes meer met knopjes en sluitinkjes, maar simpel en strak. Zoals we het graag zien van Apple.

De MacBook wordt geleverd in drie modellen. Het low-end model (€1099) heeft een Intel Core Duo processor van 1,83 GHz, een 60 GB HD en een ComboDrive. Het middenmodel (€1299) heeft een Intel Core Duo processor van 2 GHz, een 60 GB HD en een SuperDrive. Het duurste model (€1499) is zwart, heeft een Intel Core Duo processor van 2 GHz, een 80 GB HD en een SuperDrive.

De resolutie van het scherm is verhoogd naar 1280 x 800 pixels en ook is het LCD-scherm feller gemaakt. Het lijkt erop dat je voortaan ook een tweede beeldscherm kunt gebruiken zonder de screenspanning-hack te hoeven gebruiken.

Apple Store – MacBook

Reageer op artikel:
Apple introduceert MacBook
Sluiten