Aperture blijft bestaan

Door: XyonN - 15 reacties

Apple weet ons op subtiele wijze duidelijk te maken dat het eerdere bericht over het opbreken van het Aperture-team niet wil zeggen dat Aperture ophoudt te bestaan. Think Secret meldde dat en daardoor is er een explosieve geruchtestroom ontstaan dat Apple misschien met Aperture zou stoppen omdat het ontwikkelteam er, op zijn zachtst gezegd, een potje van maakte. Zo erg zelfs dat Aperture nu door de mensen van Shake en Motion wordt ontwikkeld. Kennelijk hebben die mensen hard gewerkt, want nog geen 2 weken later is er al een update uit. Apple’s opmerking:

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  domien

  Ha oke dus, niet dat ik aperture aan ga schaffen, maar wel goed, omdat ik wel geloof dast het een goed proggrama is.

 • Profielfoto
  Bob Corporaal

  Zie voor een andere kijk op het Aperture verhaal:
  http://daringfireball.net/2006/04/aperture_dirt en
  http://daringfireball.net/2006/05/more_aperture_dirt

  Als je John Gruber (en zijn bronnen) moet geloven is het verhaal van Think Secret ernstig overtrokken. En zijn verhaal klinkt ook wat geloofwaardiger.

 • Profielfoto
  Tuffi

  Keynote en Pages worden ook geupdate door een 2/3.0.1v2 versie… of was dat al bekend?

 • Profielfoto
  AlexdePalex
 • Profielfoto
  els

  Het lijkt wel of er twee kampen zijn ontstaan rond Aperture. De ene groep is dolenthousiast en kan niet meer zonder en de andere groep vindt ’t bagger. Lastig beoordelen als je het zelf niet gebruikt hoe de vork nu echt in de steel zit.

  (Hoe ZIT een vork trouwens in een steel??)

 • Profielfoto
  The - DDD

  Bob,

  Verrek ja, een update vn een update. Gaat lekker zo:D
  Zit nu keynote en pages updates op te halen.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Dus voortaan niet zomaar geruchten van Thinksecret overnemen he jongens!;)
  Thinksecret is niet per definitie een betrouwbare bron, http://daringfireball.net/2006/05/more_aperture_dirt

  Al met al, fijn dat de toekomst van Aperture er dus gezond uitziet. Wat betreft die 2 kampen: ik denk dat wanneer Aperture bij versie 2 is aanbeland er alleen nog maar positieve geluiden te melden zullen zijn. Ik denk niet dat Apple het wil riskeren een matig produkt op de markt te zetten en iedereen naar lightroom ziet overstappen.

 • Profielfoto
  Johnyw

  En waar kan ik die fameuze update dan wel vinden?

 • Profielfoto
  ozzie X

  Als ie niet via software update komt staat ie hier:

  http://www.apple.com/support/downloads/aperture111update.html

 • Profielfoto
  XyonN

  @ tridee: Klik op de eerste link;)

 • Profielfoto
  DJ

  daar staat niks over een uitspraak van apple…

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  @ Ozzie X: Ik heb in het artikel dat ik op dat van Think Secret gebaseerd heb (http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=2312), absoluut niet gezegd dat de ontwikkeling van Aperture stopt, zoals sommige andere sites. Ik heb gezegd dat de verdere ontwikkeling onzeker is. De belangrijkste bewering in mijn artikel was dat het team dat Aperture ontwikkelde opgeheven is, en dat is (voor zover nu bekend) nog steeds gewoon waar. Dus niet te snel artikelen op MacOSX.nl afkraken he;)

 • Profielfoto
  ozzie X

  Je zag mijn knipoog toch wel?
  Ik was vooral geschrokken van het TS-artikel zelf. Dat zoals nu blijkt niet helemaal klopt. Het team is niet opgeheven maar van samenstelling veranderd en het management is vervangen. Je hebt niks verkeerds gemeld in jouw artikel, alleen waren opeens overal negatieve verhalen over de toekomst van Aperture te lezen en dat alleen op basis van een TS-artikel. Ik denk dat TS de laatste jaren een stuk minder betrouwbaar is geworden dan daarvoor.
  Blijf schrijven!

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  Ok;)

 • Profielfoto
  recoiller

  Beetje opgeblazen onderwerp ondertussen. Ik geloof niet dat er 2 kampen zijn. De update van 1.0 naar 1.1 laat zien dat er inderdaad meer dan gemiddeld niet goed was. Ik denk dat het verhaal van ThinkSecret van 1 manager komt die de laan uit is.
  Ik begrijp niet zo goed dat de journalistieke reputatie van ThinkSecret zo goed lijkt te zijn bij veel mensen. Het is een scoop-site, daarvan weet je dat er op z’n minst een riante kans in zit dat het niet helemaal of helemaal niet klopt. Het is leuk om te lezen maar neem het vooral niet te serieus. Ook al zitten ze vaak wel goed en is er meestal wel een kern van waarheid. De update van 1.0 naar 1.1 zegt genoeg voor een gemiddelde gebruiker, de rest is non-informatie als je het mij vraagt.