Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 1 mei 2006

99 cent blijft 99 cent

Steve Jobs heeft gewonnen. Van wie? Van Universal, Warner Music, EMI en Sony BMG. Want na maanden onderhandelen is er met deze platenlabels een nieuw contract getekend over de prijs van nummers en albums in de iTunes Music Store.

Die prijs blijft namelijk gelijk. Voor een nummer blijf je 99 cent betalen. De platenlabels waren hier fel tegen gekant. Zij wilden een systeem waarbij populaire nummers duurder zouden worden en andere nummers weer goedkoper. Steve was tegen omdat dit niet helder zou zijn voor de consument.

De platenlabels zijn waarschijnlijk gezwicht onder de retoriek van Steve Jobs maar zeker ook omdat de iTunes Music Store nu eenmaal een grote jongen is. Ongeveer 80 procent van de verkochte digitale muziek in Amerika komt op rekening van de iTunes Music Store. Dit in een markt die afgelopen jaar met 194% steeg. Zoals uit de mond van een platenbaas opgetekend mocht worden: “The labels need Apple too much right now”.

Reageer op artikel:
99 cent blijft 99 cent
Sluiten