darh
darh Nieuws 6 april 2006

Windows op je Mac, deel 2

Nadat gisteren iedereen al verbaasd was over Boot Camp van Apple zelf, is er vandaag een andere beta uitgekomen. Eerder deze week meldden we al dat er een programma, van het bedrijf Parallels, aan zat te komen dat de mogelijkheid zou geven om Windows in OS X te draaien. Het idee is hetzelfde als met VPC (Virtual PC van Micorsoft) op de PPC Macs, je hebt een apart schermpje waar je windows in draait terwijl je op de achtergrond nog OS X hebt. Het grote verschil met VPC is dat het programma van Paralells optimaal gebruik maakt van de Intel processoren, hierdoor hoeft de code van Windows niet meer vertaald te worden naar PowerPC code, maar kan Windows direct gebruik maken van de Intel processor in de Mac. Dit verschil tussen de twee programma’s zorg voor een zeer grote snelheidswinst. Het grote voordeel ten op zichte van Apple’s Boot Camp is dat je met dit programma niet opnieuw hoeft op te starten om in windows te komen. Wel zal de snelheid lager liggen dan via Boot Camp.

Het Programma is nu als beta gratis te downloaden. De definitieve versie zal waarschijnlijk, net zoals de tegenhanger voor Windows en Linux, $49.99 gaan kosten.

Reageer op artikel:
Windows op je Mac, deel 2
Sluiten