Virtualisatie voor OS X?

Door: Sachin - 12 reacties

Op TechWorld is informatie verschenen over een nieuwe software producent die virtualisatie software maakt. Het bedrijf Parallels brengt nu dergelijke software uit voor het Windows platform. Volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf zou men binnenkort gelijkaardige software lanceren voor Mac OS X. Hierdoor zou het mogelijk zijn om op Apple computers met Intel processor andere x86-gebaseerde besturingssystemen, zoals Windows en Linux, te gebruiken binnen in de OS X desktop.

Sinds de introductie van Parallels Workstation in 2005 vormt het bedrijf een directe concurrentie voor Microsoft Virtual PC en VMware Workstation op de PC.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Pandikokku

  het is toch visualisatie?

 • Profielfoto
  WildCard

  dat is weer wat anders;)

 • Profielfoto
  willemvanderveer

  hehe erg visueel wel ??? haha

 • Profielfoto
  Sachin

  Noem het zoals je wil;)

 • Profielfoto
  Napsju

  Microsoft blijft een zweverig en door ons zeer ondergewaardeerd bedrijf. Ook de naam M$ Virtual PC zullen ze vast niet zelf hebben verzonnen, maar het is nog steeds geen visual PC.. ;)

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  virtual PC is oorspronkelijk ook niet van Micro$oft
  dat hebben ze opgekocht en nu pronkt Micro$oft
  zoals gewoonlijk weer met andermans veren

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Haha! Zal ik wat voorbeelden van Apple en andermans veren noemen?

 • Profielfoto
  a la Mac

  Emagic Logic om te beginnnen…

 • Profielfoto
  Zorcky

  Is het dan zo belangrijk om Windows spul op een Mac te kunnen draaien?
  Ik mis niets en heb mijn voldoening aan de Mac.
  Ik zou er niet willen aan denken dat al die rommel wel werkt op een Mac!

 • Profielfoto
  Pjottum

  @Zorcky:
  Ik mis thuis de ervaring van het blauwe scherm en de ergernis van het vastlopen :p

  Die kan je zo dan weer krijgen :sealed:

 • Profielfoto
  iAgree

  Het gaat alleen om de nwe wintel machines toch en niet om de ppc, dus dat duurt nog en jaar of 3 voordat ik weer een nwe mc ga kopen en er eventueel wat aan kan hebben jammer dat het niet ook voor de ppc word ontwikkeld.

 • Profielfoto
  P5ycH0

  @Zorcky:
  Wtf is er zo erg aan windows op mac hardware?
  Dat jij er niet aan moet denken en niks mist is jouw pakkie aan. Persoonlijk zou ik graag mijn dagelijkse werkzaamheden op 1 machine willen doen. Nu is dat noodgedwongen een ibm laptop. Daar moet ik WebSphere Portal, iRAD6 & Domino op draaien. Er is al een powerpc versie van Lotus Notes, dus die kan ik onder rosetta draaien.

  Nu zou het echt geweldig zijn om even d.m.v. b.v. een ALT-TAB key-combo tussen OS’s te switchen om daar wat zaken te regelen.

  In mijn ogen is dualboot met windows leuk, maar tegelijk draaien van beide os’s d.m.v. virtualization is nog veel beter.

  Wellicht dat mensen die anders nooit een mac zouden aanschaffen nu toch een mac kopen, en misschien wel na verloop van tijd (als er meer en meer pc-equivalente applicaties op macintel komen) alleen nog maar met osx willen werken.
  Een ‘koude’ switch van windhoos -> osx is echt niet makkelijk, je kunt beter even de OS’s simultaan draaien tot je de een niet meer nodig hebt.

  En als je er niet aan wilt denken, denk je er toch gewoon niet aan !?

  Of ben je bang dat men dan alleen nog maar windows gaat draaien? (En dan nog zie ik het probleem niet. Er wordt dan namelijk nog steeds een mac + osx verkocht).