darh
darh Nieuws 20 april 2006

NAB Show 2006 Preview

Aanstaande zaterdag (22 april) zal NAB 2006 van start gaan. Dit is de grootste show ter wereld die alleen voor media productie is bedoeld, denk hier bij aan de productie van televisie en radio. Op deze show is Apple één van de grootste deelnemers, en ze hebben daar in het verleden veel aankondigingen voor nieuwe producten gedaan.

Ook dit jaar gaan er weer verschillende geruchten van MacBooks tot Extreme editions van Apple’s software pakketten. Lees verder voor de geruchten en een terugblik op 2005 en 2004.

NAB staat voor National Association of Broadcasters. Elk jaar houden zij een conferentie waar alle nieuwtjes in de wereld van de media aan bod komen. Tegenwoordig is dit vooral op het technische vlak. De show is op zaterdag en zondag alleen open voor persconferenties, van maandag tot en met donderdag zal de showvloer open gaan voor bezoekers.

Geruchten

Final Cut Extreme en Cinema Display
In januari begon het al met een artikel van Think Secret waarin een aantal dingen voor de NAB Show voorspeld werden. De geruchtensite denkt dat er een nieuwe versie van Final Cut Pro uitkomt, namelijk versie 6. Maar ook een compleet nieuwe wending is mogelijk, namelijk Final Cut Extreme. dit zou een zeer exclusief product worden dat moet gaan concurreren met de software van Avid. Het Extreme programma zou de beste hardware van Apple nodig hebben om te kunnen draaien. Deze onthulling zou samen gaan met een release van een nieuwe, top of the line, videocamera die een resolutie aan kan van 4250×2540. Apple zou hier op inspelen met het eerder genoemde FC Extreme maar ook met een nieuw Cinema Display die de resolutie van de camera native zou kunnen afspelen.

MacBook Pro 17 inch
Gisteren kwam er weer nieuwe gerucht bij: een MacBook Pro 17 inch. Door zowel AppleInsider als Think Secret wordt voorspeld dat we zondag de opvolger van de 17 inch PowerBook kunnen verwachten. Zie voor meer informatie dit artikel.

Meer geruchten
Andere dingen die ook vaag verwacht worden zijn updates van de andere programma’s in het Final Cut Studio pakket. Hierbij zou DVD Studio Pro techniek mee krijgen waarmee Blu-Ray en HD-DVD schijven gemaakt kunnen worden.

Geschiedenis van NAB in combinatie met Apple

NAB Conference 2005
Tijdens de NAB in 2005 werden alleen software updates uitgebracht. Dit gebeurde tijdens een invite-only event. De volgende programma’s werden gepresenteerd:

  • Final Cut Pro 5
  • Motion 2
  • SoundTrack Pro
  • DVD Studio Pro 4

Nieuw was toen dat de bovenstaande producten ook in één pakket gekocht konden worden, namelijk Final Cut Studio.

Ook Shake 4 werd aangekondigd.

NAB Conference 2004
In 2004 waren het, tijdens eenzelfde soort event als in 2005, ook alleen Software producten die gepresenteerd werden:

  • Shake 3.5
  • DVD Studio Pro 3
  • XSan
  • Final Cut Pro HD
  • Motion

Iedereen verwachtte echter dat er wel hardware updates zouden zijn. Deze kwamen ook de dag na het event. Toen werden er nieuwe PowerBooks en iBooks gelanceerd. De update van de PowerBook werd toen gezien als de laatste met een G4 processor, de volgende zou een G5 worden. Dit is zoals we weten nooit gebeurd.

Als er verdere ontwikkelingen en geruchten zijn over nieuwe producten die Apple zal introduceren laten we jullie dat vanzelfsprekend weten!

Reageer op artikel:
NAB Show 2006 Preview
Sluiten