Sachin
Sachin Nieuws 8 april 2006

iAlertU: anti-diefstal alarm

iAlertU is een anti-diefstal softwarepakket dat een alarm activeert als men een Apple laptop probeert te stelen. Hiervoor gebruikt de software de bewegingssensoren die ingebouwd zijn in de laatste nieuwe versies van de iBook, PowerBook en MacBook Pro. Normaal gezien dienen deze sensoren om de harde schijf uit te schakelen als men de laptop laat vallen.

Met de Apple Remote kan men het alarm activeren. Als er dan iemand langskomt die het scherm sluit of de laptop optilt dan gaat een alarm af, net zoals een autoalarm. Er wordt tevens een foto getrokken met de ingebouwde iSight camera van de MacBook Pro en via email doorgestuurd indien de laptop nog verbonden is met Internet.

Alhoewel de software nog niet beschikbaar is kan je alvast hier een demo filmpje bekijken.

Er is ook een draadje hierover op ons forum.

Reageer op artikel:
iAlertU: anti-diefstal alarm
Sluiten