Maarten ter Horst
Maarten ter Horst Nieuws 27 april 2006

Het Aperture-team is ontbonden

Apple heeft het team opgeheven dat het professionele fotobewerkingspakket Aperture ontwikkelde. Dat meldt de meestal betrouwbare Apple-geruchtensite Think Secret. Verschillende ontwikkelaars zijn ontslagen en de rest is overgeplaatst naar andere groepen. Het is momenteel onduidelijk wat er met de verdere ontwikkeling van het programma gebeurt.

Aperture is het meest bekritiseerde softwarepakket van Apple van de afgelopen jaren. Deze stap komt dan ook niet geheel uit de lucht vallen. De bronnen van Think Secret meldden dat de problemen van het programma te maken hebben met een compleet verkeerde software-architectuur, wat betekent dat grote delen ervan herschreven zullen moeten worden om het te verbeteren. Voor de vorige week verschenen Aperture 1.1 update is de ontwikkeling van een deel van het programma aan het Shake en Motion team overgelaten, “om er nog maar het beste van te maken.” De lancering van versie 1.1 was daarom ook twee weken uitgesteld.

Reageer op artikel:
Het Aperture-team is ontbonden
Sluiten