Een tour door de Mac Business Unit van Microsoft

David Weiss, een werknemer op de Mac-afdeling van Microsoft, geeft ons in zijn blog een interessante tour door het bedrijfspand. Hij geeft uitleg over alle Macs die ze gebruiken. Ze beschikken volgens het artikel over een totale oppervlakte van ongeveer 190 vierkante meter aan Macs. Aan Mac mini’s bijvoorbeeld ontbreekt het bij Microsoft niet:
De Mac mini verzameling van Microsoft

Er staan bijvoorbeeld ook wat Dual G5’jes:

Maar zo nu en dan vind je er ook wat oudere computers tussen:

En ja, Apple Remote Desktop komt bij Microsoft dan ook wel goed van pas:

Een Xserve die ze hebben schijnt er soms echter wat moeite mee te hebben:
[textquote]”Our main automation Xserve has a habit of failing in some serious way once a year, always around Christmas time. For the last 2 years I’ve been in charge of fixing it and getting it back to operational. Most of our server racks are generic white enclosures, but we do have 1 black Dell rack. As punishment for bad behavior, we put the Xserve in the Dell rack. That’ll teach it.”[/textquote]
Waarschijnlijk is dat inderdaad een zeer effectieve aanpak van het probleem.

De volledige tour is hier te bekijken.

Update: Weiss is zelfs nog verder gegaan en heeft nu een hele lijst met FAQ’s over het ‘Mac Lab’ gepost.

Nieuwstip ingezonden door Joris Trooster.

Reageer op artikel:
Een tour door de Mac Business Unit van Microsoft
Sluiten