darh
darh Nieuws 5 april 2006

Boot Camp: Macs do Windows, too

Apple heeft iets onverwacht uitgegeven. Namelijk een makkelijke manier om Windows op je Intel Mac te draaien. Het pakket, Boot Camp, wat je op de site van Apple kan downloaden zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier Windows kan draaien inclusief alle benodigde drivers. Het meest handige van deze manier is dat je niet Mac OS X hoeft te verwijderen om Windows te installeren, wat wel moest met de vorige methodes.

Update
Lees verder voor enkele screenshots.

De applicatie die je download zorgt er voor dat je een cd kan branden die je kan gebruiken om Windows te installeren, hierbij wordt ook een boot menu geïnstalleerd die je laat kiezen tussen Mac OS X of Windows.

Een leuke quote van de site van Apple:

[textquote]Word to the Wise
Windows running on a Mac is like Windows running on a PC. That means it’ll be subject to the same attacks that plague the Windows world. So be sure to keep it updated with the latest Microsoft Windows security fixes.[/textquote]

De applicatie is 83 mb groot en is nu gratis, of dit is omdat het een Public Beta is of dat het gewoon gratis blijft is nog niet bekend. In iedergeval zal het geintegreerd worden in Mac OS X Leopard, of het dan nog steeds Boot Camp zal heten is nog de vraag.

UPDATE: De Firmware update om de installatie te kunnen doen is nu hier te downloaden.

Leopard
Wat ook de moeite waard is om te melden is dat er rechts op de Boot Camp site een bevestiging staat dat Apple in augustus op de WWDC Leopard (10.5) zal laten zien aan de developers.

[textquote]Mac OS X Leopard
Developers can learn all about the sixth major release of Mac OS X this century at Apple’s Worldwide Developer Conference, to be held August 7-11 in San Francisco.[/textquote]

Screenshots:

Klik op de plaatjes voor een vergrote versie

Met dank aan AlexdePalex en Rayel voor de screenshots!

Reageer op artikel:
Boot Camp: Macs do Windows, too
Sluiten