Apple Kwartaalcijfers Q2-2006

Door: darh - 18 reacties

Vanavond heeft Apple haar financiële resultaten van het tweede fiscale kwartaal, wat liep van januari tot en met maart, bekend gemaakt. Ze hebben een omzet gerealiseerd van $4.36 miljard en een winst van $410 miljoen. Dit is relatief 41% en 34% hoger dan de zelfde periode van vorig jaar.

Apple heeft het afgelopen kwartaal 1.112.000 Macs en 8.526.000 iPods verkocht. Voor Macs is dit een groei van 4 procent ten opzichte van vorig jaar en voor de iPods een groei van 61 procent.

Vanavond (woensdag 19 April) zal er een Live Webcast zijn vanaf 23 uur Nederlandse tijd. Deze is hier live te volgen.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  mac osx rules

  1e reactie! :D

  wel lekker dat de mac’s nog een beetje groeien :p

 • Profielfoto
  So Klear

  Mooi gedaan Apple!:D

 • Profielfoto
  Zakske

  Omzetcijfers kloppen, maar de winst was dit kwartaal $410 miljoen en dus niet $290 miljoen… zoals hierboven vermeld.;)

 • Profielfoto
  mac osx rules

  NERD! :p

 • Profielfoto
  Zakske

  Nerd?

  Dit is mijn werk. Ik verdien m’n geld met aandelen.;)

 • Profielfoto
  darh

  De winst is aangepast;)

 • Profielfoto
  bassbug

  Dus Apple maakt met zowat ruim de helft van de omzet van Philips en zowat 3x meer winst? Knap!

  ***
  Philips behaalde een nettowinst van 160 miljoen euro tegenover 117 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De omzet bedroeg 7,4 miljard euro. Dat was in het eerste kwartaal van 2005 nog 6,5 miljard euro.
  ***

 • Profielfoto
  3mph

  geen nieuwe MacBooks dus…:) nog even wachten

 • Profielfoto
  Zakske

  Philips heeft veel meer concurrenten en produceert weinig echt vernieuwende produkten. De marge’s op standaard spul is – voor Philips helaas – veel lager. ???

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Apple met Philips vergelijken is appels met peren vergelijken ;). Philips is een totaal ander bedrijf met een totaal andere structuur en een totaal andere markt. Lijkt me niet opgaan.

  Goeie prestatie van Apple, geeft vertrouwen. Wat wel blijft is de gedachte: wat komt er na de iPod?

 • Profielfoto
  diotav

  Mooie resultaten … binnenkort toch maar is wat aandelen kopen!;)

 • Profielfoto
  tennapel

  @diotav: te laat. Ik denk dat de waardering van het Apple aandeel vrij hoog is. De groei van de iPod verkoop gaat onvermijdelijk afzwakken en dat gaat de koerswaarde drukken, tenzij ze met een ijzersterk nieuw iets komen wat hetzelfde succes minimaal gaat zijn als de iPod. Dat geloof ik alleen niet.

 • Profielfoto
  macpro

  @tennapel: mijn gevoel zegt dat je gelijk hebt. Maar als ik het goed heb begrepen zijn er analisten (zoals die Shaw Wu) die verwachten dat het aandeel nog naar de $100 gaat. En dan kun je nog een leuke winst halen als je nu koopt. Maar misschien kan Zakske hier zijn financiële licht eens over laten schijnen?

 • Profielfoto
  Pjotr

  De groei gaat niet afzwakken. Binnenkort een iBook welke ook voor Win gebruikers een erg aantrekkelijke aankoop wordt. Let wel, de Intel producten zijn nog pas op de markt en hebben slechts een gering aandeel op de stijging van de afzet van de Mac’s. Met de verdere uitrol van de Intel processoren zal de afzet verder stijgen.

  De switchers die op hun erg betaalbare iBook nog dagelijks heen en weer kunnen switchen en er achter komen dat er geen (of weinig) nut is voor anti virus, worm, kernelpatch programma of anti spyware addware of anderszins op MacOSX wordt de belangrijkste reclame.

  Een nieuw stuk hardware, een nieuwe gadget is niet nodig maar zal vast al verder zijn dan de tekentafel. FrontRow krijgt vast capaciteiten als MediaCentral middels een plug-ins structuur.

  Nee, die aandelen gaan vast al flucturerend verder omhoog. Zeker indien ook het bespelen van de media op dezelfde manier blijft doorgaan.

 • Profielfoto
  japser909

  wintelswitzers gaan ech geen mac kopen, die sleutelen zelf wel een bak in elkaar,het wachten is op de video ipod ? ehhh… was er al nie zo iets ? net zo als er ook een mp3 spelert was ? ja nee, het zijn de apple fans die er een willen hebben, en het zijn de campagnes die het hem doen, als je zou zeggen 10 jaar gelee dat apple meer mp3/aac spelers zou verkopen dan computers, zouden veelal een hartverzakking hebben verkregen, alles gaat om de vormgeving en moet easy on the eyes zijn, dat blijft de troef van apple ;)

 • Profielfoto
  mephisto

  japser909… right on!… helemaal gelijk.

  hmhmmm, en die mensen die Philips lopen af te zeiken: Philips heeft het cassetebandje en de muziek CD ontwikkeld… ik bedoel een bedrijf met zo’n historie beetje gaan zitten vergelijken met Apple (ben bnieuwd of Apple zo oud wordt als Philips nu is)… kinderachtig.

 • Profielfoto
  Gnuus

  Ik begrijp niet waarom iedereen zo blij is dat een multinational als Apple zoveel winst maakt, ook al zijn hun spullen nog zo goed!?

 • Profielfoto
  Prohibit Art

  Ligt het aan mij of werkt die links al…