Maarten ter Horst
Maarten ter Horst Nieuws 11 maart 2006
Leestijd: 2 minuten

Vier programma’s om Safari te verbeteren

Er zijn veel kleine applicaties die het werken met Safari erg veraangenamen. In dit artikel worden er vier besproken die voor veel Firefox-, Opera-, Camino- en Shiira-gebruikers de overstap naar Safari de moeite waard maken. Deze zijn allemaal compatible met Mac OS X 10.4 Tiger en Safari 2.0 en hoger.

 1. InquisitorWebsite, Download (PowerPC)
  Terwijl je typt in het zoekvakje rechtsboven in Safari, verschijnt er meteen een lijst met de drie eerste zoekresultaten van Google (dus volgens hetzelfde principe als Spotlight). Daaronder staan er suggesties voor zoekopdrachten die beginnen met de letters die je hebt ingetikt. Ook kun je met Inquisitor instellen dat je bijvoorbeeld op google.nl of google.be wilt zoeken, i.p.v. op google.com. Met speciale sneltoetsen kun je ook op veel andere sites zoeken, waaronder amazon.com en en.wikipedia.org. De commerciële versie van Inquisitor heeft nog meer mogelijkheden.

 2. SafariSpeedWebsite, Download (PowerPC)
  Dit programma zorgt ervoor dat websites in Safari een stuk sneller geladen worden. De vertraging die standaard in de browser aanwezig is en ervoor zorgt dat pagina’s pas weergegeven worden als een groot deel ervan geladen is, wordt weggehaald. Het resultaat is fenomenaal. Klik in het venster van SafariSpeed op Page load delay en vervolgens op Speed me up. Je kunt het op dezelfde manier weer ongedaan maken als het je niet bevalt.

 3. Safari EnhancerWebsite, Download (Universal)
  Safari Enhancer heeft erg veel mogelijkheden, waaronder:

  • PDF bestanden niet in de browser laten openen, maar standaard downloaden en openen in Preview
  • Het Debug-Menu dat in Safari zit, maar normaal verstopt is, zichtbaar maken
  • Safari een Aqua uiterlijk geven in plaats van de standaard brushed metal look
  • Het maximale aantal pagina’s in de geschiedenis aanpassen
 4. Safari MenuWebsite, Download (Universal)
  Dit programma voegt een menuutje toe aan de rechterkant van je menubalk waarin alle bookmarks van Safari staan, zodat je er altijd zo snel mogelijk toegang toe hebt. Ook kun je vanuit het menu met Google zoeken en je bookmarks delen via Randezvous.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.