Maarten ter Horst
Maarten ter Horst Nieuws 16 maart 2006
Leestijd: 1 minuut

Programmeren in Xcode voor beginners

Apple levert bij Mac OS X gratis een goede ontwikkelomgeving voor software, genaamd Xcode. Hiermee kan iedereen met een Mac zelf software schrijven, en zelfs Adobe ontwikkelt tegenwoordig ermee zijn professionele applicaties voor de Mac. Het is alleen erg moeilijk om een begin te maken met het programmeren. Het zojuist verschenen boek “Become an Xcoder” van Bert Altenburg, Alex Clarke en Philippe Mougin biedt daar echter een uitstekende oplossing voor. Je kunt het volledig gratis downloaden in PDF-formaat. In tegenstelling tot de meeste andere boeken, is voor dit boek geen enkele voorkennis vereist op het gebied van programmeren. Het legt aan de hand van duidelijke voorbeelden de basis van de programmeertaal Objective-C uit en wijst de weg in Xcode 2 en Cocoa.

Bert Altenburg, Alex Clarke en Philippe Mougin:
Become an Xcoder – Start Programming the Mac Using Objective-C
63 pagina’s
Website, Download (PDF)

Het programma Xcode 2 staat op Install Disc 2 bij Mac OS X 10.4 Tiger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.