Maarten ter Horst
Maarten ter Horst Nieuws 20 maart 2006

Na Gmail nu ook Google Pages en Writely

Google lanceert al jaren de ene internet-dienst na de andere. De afgelopen tijd zijn er twee bij gekomen die wel eens veel invloed in de digitale wereld zouden kunnen krijgen. In deze nieuwsarme periode op Mac-gebied is het misschien leuk om daar eens wat aandacht op te vestigen. De twee gratis diensten die ik hieronder beschrijf, Google Pages en Writely, zitten nog in de betafase en hebben een wachtlijst die dagelijks groeit. Hoe eerder je je opgeeft, hoe eerder je ermee aan de slag kunt.

Ten eerste is Google begonnen met een webhosting-service en een bijbehorende browser-based webontwerp applicatie genaamd Page Creator. Je krijgt 100 MB aan opslagruimte en het internetadres Jouw-Gmail-account.googlepages.com. Je hebt er dus wel een Gmailadres voor nodig, dat je ook op moet geven om jezelf op de wachtlijst te plaatsen. Page Creator is nog niet compatible met Safari en je moet dus Firefox of Camino gebruiken.

Ten tweede heeft Google een bedrijfje opgekocht dat een browser-based tekstverwerkingssysteem maakt, genaamd Writely. Hiermee kun je je documenten overal ter wereld bewerken, met anderen tegelijk aan hetzelfde document werken en je documenten online opslaan. Hiervoor is geen Gmailaccount vereist, je kunt elk willekeurig adres opgeven om op de wachtlijst te komen. Ook hiervoor heb je Firefox nodig. Overigens is het niet zeker dat deze tekstverwerker gratis blijft als hij door de betaperiode heen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na Gmail nu ook Google Pages en Writely
Sluiten